Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Modern CList Layered - skórki
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Personalizacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
damndog Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 06 Wrz 2003
Posty: 51
Skąd: Boat
Wiek: 40 lat(a)

PostWysłany: 30 Gru 2005 20:52    Temat postu: Modern CList Layered - skórki Odpowiedz z cytatem

jako że nie widziałem jeszcze takiego tematu to go zakładam Razz a to przy okazji, że sam postanowiłem stworzyć skórkę i się nią pochwalić. przestudiowałem wiele różnych skórek a także instrukcję ich tworzenia, ale mam problem z przyciskami - nie pojawiają się Very Happy dlatego na początek tylko obrazek podrasowany tzn wzbogacony o przyciski Wink nie jest to żadne cudo, ale chciałem tylko rozpracować "system". ktoś już może wie jaki jest haczyk z tymi przyciskami? Acid
http://img447.imageshack.us/img447/9123/classicxp0po.th.png
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 10 Sie 2022 13:05    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kirsen Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 223

Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 30 Gru 2005 22:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mialem taki problem, ze po ID=nazwa_przycisku, mialem spacje i to wlasnie powodowalo usterke, bo pozniej probowalem uzyc samego "nazwa_przycisku". On widocznie bierze jako identyfikator przycisku wszystko po "ID=" az do konca lini.
_________________
Pozdrawiam,
Kirsen
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Senthine Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 158
Skąd: LBN
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 30 Gru 2005 23:00    Temat postu: . Odpowiedz z cytatem

No to ja się pochwalę swoim tworem, który ukończyłem przed chwilą...

http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=2546


Ostatnio zmieniony przez Senthine dnia 01 Sty 2006 18:21, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nazir Płeć: mężczyzna
Admin
Admin



Dołączył: 29 Sty 2003
Posty: 2416
Skąd: Chrzanów

PostWysłany: 30 Gru 2005 23:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tu macie temat http://www.miranda-im.pl/viewtopic.php?t=534
_________________
Miranda nie dla idiotow ExclamationExclamationExclamation

IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 44 lat(a)

PostWysłany: 31 Gru 2005 2:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to sobie tu eksperymentujcie, tylko nie robcie tu drugiego tematu jak juz Nazir wyzej pokazal bo szybko ten topic wroci do kosza...
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Eustachy Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 30 Mar 2005
Posty: 53

Wiek: 42 lat(a)

PostWysłany: 31 Gru 2005 2:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odblokowanie Smile .
Ja w związku z tymi przyciskami. Ta twoja skórka sosio jest świetna, warto byłoby ją udostępnić szerszemu gronu. No i te przyciski dałoby się wsadzić tam mTV i/lub mSMS-a? Bo narazie to wszystkie skórki do Moderna z przyciskami mają tylko taki podstawowy zestaw. A w sumie przyciski do mTV i mSMS są często używane tak mi się wydaje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kirsen Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 223

Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 31 Gru 2005 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ja zadam tutaj jedno pytanko zwiazane z przyciskami rowniez. Jaka usluga odpowiada w clist modern za wlaczanie/wylaczanie drugiego wiersza (czyli opisow pod kontaktami). Przydalby mi sie taki przycisk, ale nie zdolalem ustalic o jaka komende chodzi.
_________________
Pozdrawiam,
Kirsen
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Senthine Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 158
Skąd: LBN
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 31 Gru 2005 17:55    Temat postu: . Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie. Skórkę dodałem już do strony www.miranda-im.org. Co do przycisków to do opublikowanego archiwum dodałem ikonki swojej roboty (te ze screena można sciągnąć ze strony www.marvilla.us).

*EDIT*

A oto ona (bez przycisku do mTV) : http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=2546
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damndog Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 06 Wrz 2003
Posty: 51
Skąd: Boat
Wiek: 40 lat(a)

PostWysłany: 03 Sty 2006 14:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nazir napisał:
Tu macie temat http://www.miranda-im.pl/viewtopic.php?t=534

założyłem temat nie po to żeby się chwalić swoją mirandą tylko żeby każdy mógł pokazać skórkę swojego autorstwa, ewentualnie zapytać jak to się robi Smile

Kirsen: sprawdziłem to ale nic nie pomogło Acid z początku tylko przerabiałem istniejącu plik skórki i dlatego nie sądze żebym popełnił jakiś błąd Razz przecież tylko nazwy pozmieniałem. może ktoś na to zerknąć? http://damndog.republika.pl/ClassicXPblue.rar 42kb Wink

brakuje mi możliwości okno aktywne/okno nieaktywne, coby można było zmienić kolory Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Kirsen Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 223

Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 03 Sty 2006 18:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tu jest błąd:
Cytat:
;Close
@9=s$BTNclosenorm:MButton,ID=close
@7=s$BTNcloseDn:MButton,ID=close,Down=1
@8=s$BTNclosehov:MButton,ID=close,Hovered=1

Zla kolejnosc.. Trzeba pilnowac zeby numerki byly po kolei.
_________________
Pozdrawiam,
Kirsen
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Eustachy Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 30 Mar 2005
Posty: 53

Wiek: 42 lat(a)

PostWysłany: 03 Sty 2006 18:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@damndog: Z tego co sprawdzałem to nie masz określonego folderu skórki, no i ważna w sekcji "@0=s$BTN...." jest kolejność tzn najpierw Down potem Hovered i na końcu normal.
Pewnie masz jakąś literówke w soim pliku .msf, najlepiej ściągnij jakiś podobny działający i pozmieniaj tylko ścieżki do obrazków, a potem kolejno wprowadzaj zmiany i sprawdzaj czy działa.

Wreszcie pjołem na czym polega dodawanie przycisków Wink pomocna jest sama wtyczka ModernClist w Opcjach w sekcji Wygląd --> Menu Order mamy mamy pole "Service:" są tam wszystkie komendy dostępne z poziomu menu głównego. Wystarczy skopiować nazwę do pliku .msf np.:
#mtv=sPush,mTV/ShowGuideAll,17,30,33,46,-----,0,0,Program TV

Gorzej jeśli danej komendy nie ma w menu głównym jak np włączenie/wyłączenie drugiej lini albo ustawienie opisu. No i w związku z tym mam też pytanie. NewStatusNotify standardowo dodaje przycisk do TopToolBara zmiany opisu ciekawe gdzie mógłbym znaleźć komende tej akcji.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damndog Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 06 Wrz 2003
Posty: 51
Skąd: Boat
Wiek: 40 lat(a)

PostWysłany: 03 Sty 2006 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kirsen napisał:

Zla kolejnosc.. Trzeba pilnowac zeby numerki byly po kolei.
no właśnie Smile zmieniłem kolejność żeby sprawdzić czy to dlatego mi nie wyświetla, ale jak widać nie to :
Kirsen napisał:

Pewnie masz jakąś literówke w soim pliku .msf, najlepiej ściągnij jakiś podobny działający
zrobiłem dokładnie jak mówisz. poza tym 12 literówek? (4 przyciski 3 stany). problem tkwi chyba gdzie indziej, zaraz się wkurzę i zrobie od nowa Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Kirsen Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 223

Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 03 Sty 2006 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wystarczy jeden blad zeby wszystkie przyciski deklarowane ponizej nie dzialaly, wiec moze byc jedna literowka. Zaraz jeszcze sobie to poogladam i moze wymysle w czym problem.
_________________
Pozdrawiam,
Kirsen
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Eustachy Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 30 Mar 2005
Posty: 53

Wiek: 42 lat(a)

PostWysłany: 10 Sty 2006 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Eeech nie chodziło mi o NewStatusNotify tylko SimpleAway... bo to przecież ona odpowiada za obsługę opisów/statusów (a może opisy i statusy to nie to samo... nie ważne).
Chodzi o to, że wreszcie znalazłem sposób na dodanie przycisku do zmiany opisu globalnie na wzór tego jaki można mieć korzystając z TTB.

#status=sPush,SimpleAway/TTChangeStatusMessage,89,30,105,46,-----,0,0,Zmień opis stanu

Najważniejszy jest ten fragment pogrubiony. Tylko, że udało mi się znaleźć sposób na przycisk do zmiany opisu globalnie. Nie mam zielonego pojęcia jak musiałby wyglądać ten pogrubiony tekst jak chciałbym "wywołać" okienko do zmiany opisy tylko w jednym protokole np. Jabberze.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Senthine Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 158
Skąd: LBN
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 13 Sty 2006 22:27    Temat postu: MRS Odpowiedz z cytatem

Jako, że jest to temat o własnoręcznie stworzonych skórkach to zapodam tu linki do wszystkich moich dzieł (a jest ich, aż 3 Wink )

Alliance : http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=2546

Aluminium : http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=2558

Verto : http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=2574

Zapraszam do ściągania...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Personalizacja Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor