Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
damndog Gaduła
|
Wysłany: 13 Sty 2006 23:14 Temat postu: |
|
|
ja mam pomysł sprawdź w źródłach mirandy, albo wtyczek. bo to przecież one dodają ikonki statusu, odwołujące się do protokołów. możliwe że te polecenie wywołujące menu są takie same.
wróciłem do swojej skórki i wreszcie skończyłem od nowa przerobiłem plik msf i poprawiłem grafikę
teraz wygląda tak:
http://damndog.prv.pl/classicxpblue.png
ściągnąć można stąd:
http://damndog.prv.pl/classicXPblue.rar
sosio: widziałem już wcześniej i szczerze mówię, że mi się nie podobają wykonanie pierwsza klasa, ale to nie mój styl |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
|
Powrót do góry |
|
|
Senthine Kataryna
|
Wysłany: 14 Sty 2006 11:53 Temat postu: . |
|
|
Spoko Jeden lubi rybki, a drugi akwarium Tak na serio, to ciesze się, że wogóle ktoś to ściąga |
|
Powrót do góry |
|
|
skynet Gaduła
|
Wysłany: 03 Lut 2006 23:36 Temat postu: |
|
|
Witam, ustawiam komus wyglad mirandy i chcialem zmienic tlo listy w jednym z styli. Dokladnie chodzi o MyVista Black Mod. Wyglada on m.w tak
http://img205.imageshack.us/img205/444/file8sb.jpg
Chodzi mi o zmiane koloru tła. W opcjach M. sie nie doszukalem, probowalem zmieniac pliki graficzne z katalogu z grafikami tego stylu. Niestety to tez nic nie dalo, niewiem co zle robie albo czego nie widze w tych opcjach. Poradzcie mi bo juz glupieje.. |
|
Powrót do góry |
|
|
suck Gaduła
Punktów karnych: 40
|
Wysłany: 04 Lut 2006 0:18 Temat postu: |
|
|
wystarczy edytowac plik "back" z tej skorki i zmienic sobie bialy na inny i dziala |
|
Powrót do góry |
|
|
skynet Gaduła
|
Wysłany: 04 Lut 2006 0:27 Temat postu: |
|
|
Moj blad, edytowalem ten plik ale nie zauwazylem ze styl nie byl podpiety z pliku z katalogu mirandy tylko zinnego katalogu ze stylami. |
|
Powrót do góry |
|
|
mruweq Gaduła
|
Wysłany: 20 Mar 2006 3:53 Temat postu: |
|
|
A czy zna ktoś może komendę do listy kontaktów ze stanem opisowym - tą od StatusMessageChangeNotify, którą można było w postaci przycisku uzyskać w TopToolBarze.
Dzięki z góry
[Edit:]
Nie było pytania |
|
Powrót do góry |
|
|
skoruppa Stukacz
|
|
Powrót do góry |
|
|
skoruppa Stukacz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kavior Weteran
|
Wysłany: 06 Cze 2006 17:14 Temat postu: |
|
|
Viranda |
|
Powrót do góry |
|
|
Senthine Kataryna
|
Wysłany: 16 Paź 2006 20:01 Temat postu: skinpack |
|
|
Witam ponownie w dziale skórek
Bawiłem się ostatnio w ulepszanie swoich "produktów" i efekty są według mnie zadowalające. Dlatego postanowiłem się nimi z Wami podzielić.
Ściągnij: SKINPACK
Zawiera skórkę Alliance 4 i Classic 5 (w 4 wersjach) z najnowszymi ikonami.
Oto link do podglądu: SCREEN
Zapraszam do ściągania Opinie mile widziane |
|
Powrót do góry |
|
|
Majonez Gaduła
|
Wysłany: 06 Lut 2007 10:15 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś już wie jak dodać przycisk pokazujący/ukrywający drugą linię tekstu z opisem? Będę wdzięczny za pomoc/podpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kirsen Developer
|
Wysłany: 06 Lut 2007 12:11 Temat postu: |
|
|
Niestety tego nie da sie zrobic Postulowalem to kiedys na forum miedzynarodowym, ale autor napisal, ze on nie widzi takiej potrzeby a dodawanie kolejnych uslug zawsze pogarsza stabinosc wtyczki. Napisal, ze gdyby zainteresowanie bylo wieksze, moznaby to rozwazyc. Probowlem go przekonac , ale mnie tam zakrzyczeli, ze to niepotrzebne. No i tak zostalo..mozna oczywiscie samemu przerobic kod wtyczki, ale nie chce mi sie potem za kazdym razem robic moda do wtyczki. Mozna tez pomyslec nad dodaniem jeszcze jednej wtyczki ktorej jedynym zadaniem bedzie udostepnienie uslugi zmieniajacej zmienna w db wlaczony/wylaczony, ale nie wiem czy to wystarczy czy trzeba jeszcze jakos odswiezyc liste... Ogolnie lepiej by bylo przekonac autora... _________________ Pozdrawiam,
Kirsen |
|
Powrót do góry |
|
|
Majonez Gaduła
|
Wysłany: 07 Lut 2007 17:46 Temat postu: |
|
|
Szkoda myślałem, że to można jakoś załatwić przez modyfikację samej skórki (w końcu jest tam object editor a i w nowych nocnych też dodali opcje związane z modyfikacją skórek).
No nic w takim razie dzięki za info. Osobny plugin to chyba jednak przesada bo będzie niedługo milion pluginów jeden będzie umożliwiał wysyłanie wiadomości skrótem CTRL+Enter, drugi za to będzie odpowiadał za mruganie ikonki w trayu a trzeci .... a trzeci a trzeci będzie po to żeby dwa poprzednie działały.
Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłby znaczek pokazujący, że ktoś ma opis ale mStatus niestety jakoś średnio działa mi z nowymi wersjami Mirandy. Albo się wywala albo nie pokazuje w ogóle. Kurcze nie mogłoby to być wbudowane w cliste pod jakąś ikonką ehh... |
|
Powrót do góry |
|
|
4hunter Gaduła
|
Wysłany: 12 Lut 2007 21:55 Temat postu: |
|
|
hey
a czy ktos wie jaki string z userinfoex uzywa modern clist to wyświetlania ikonki email... bo mam dodany email osoby, w bazie widoczny jako e-mail a ikonki na liscie nie ma... juz kombinowałem z telefonem bo musi byc myphone a nie cellular jak daje userinfoex... |
|
Powrót do góry |
|
|
amesty Weteran
|
Wysłany: 09 Sie 2007 16:53 Temat postu: |
|
|
Stworzyłem skórkę dla ModernContactList (Layered) - Taurin
Download.
Skórka posiada szereg przycisków w tym często przeze mnie używane przyski dla mTV.dll i SMSBox.dll
Uwaga! Umieściłem w skórce wpisy do ustawień czcionek clisty, więc jeżeli nie chcesz stracić swoich ustawień, koniecznie zrób backup profilu.
Zapraszam do ściągania i komentowania. Wszelkie uwagi mile widziane. |
|
Powrót do góry |
|
|
|