Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
damndog Gaduła
|
Wysłany: 30 Gru 2005 20:52 Temat postu: Modern CList Layered - skórki |
|
|
jako że nie widziałem jeszcze takiego tematu to go zakładam a to przy okazji, że sam postanowiłem stworzyć skórkę i się nią pochwalić. przestudiowałem wiele różnych skórek a także instrukcję ich tworzenia, ale mam problem z przyciskami - nie pojawiają się dlatego na początek tylko obrazek podrasowany tzn wzbogacony o przyciski nie jest to żadne cudo, ale chciałem tylko rozpracować "system". ktoś już może wie jaki jest haczyk z tymi przyciskami?
http://img447.imageshack.us/img447/9123/classicxp0po.th.png |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 10 Paź 2024 15:57 Temat postu: Reklama |
|
|
W TechnoVolt znajdziesz energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kirsen Developer
|
Wysłany: 30 Gru 2005 22:53 Temat postu: |
|
|
Ja mialem taki problem, ze po ID=nazwa_przycisku, mialem spacje i to wlasnie powodowalo usterke, bo pozniej probowalem uzyc samego "nazwa_przycisku". On widocznie bierze jako identyfikator przycisku wszystko po "ID=" az do konca lini. _________________ Pozdrawiam,
Kirsen |
|
Powrót do góry |
|
|
Senthine Kataryna
|
|
Powrót do góry |
|
|
Nazir Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 31 Gru 2005 2:06 Temat postu: |
|
|
no to sobie tu eksperymentujcie, tylko nie robcie tu drugiego tematu jak juz Nazir wyzej pokazal bo szybko ten topic wroci do kosza... _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
|
Eustachy Gaduła
|
Wysłany: 31 Gru 2005 2:21 Temat postu: |
|
|
Dzięki za odblokowanie .
Ja w związku z tymi przyciskami. Ta twoja skórka sosio jest świetna, warto byłoby ją udostępnić szerszemu gronu. No i te przyciski dałoby się wsadzić tam mTV i/lub mSMS-a? Bo narazie to wszystkie skórki do Moderna z przyciskami mają tylko taki podstawowy zestaw. A w sumie przyciski do mTV i mSMS są często używane tak mi się wydaje. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kirsen Developer
|
Wysłany: 31 Gru 2005 17:50 Temat postu: |
|
|
To ja zadam tutaj jedno pytanko zwiazane z przyciskami rowniez. Jaka usluga odpowiada w clist modern za wlaczanie/wylaczanie drugiego wiersza (czyli opisow pod kontaktami). Przydalby mi sie taki przycisk, ale nie zdolalem ustalic o jaka komende chodzi. _________________ Pozdrawiam,
Kirsen |
|
Powrót do góry |
|
|
Senthine Kataryna
|
|
Powrót do góry |
|
|
damndog Gaduła
|
Wysłany: 03 Sty 2006 14:53 Temat postu: |
|
|
założyłem temat nie po to żeby się chwalić swoją mirandą tylko żeby każdy mógł pokazać skórkę swojego autorstwa, ewentualnie zapytać jak to się robi
Kirsen: sprawdziłem to ale nic nie pomogło z początku tylko przerabiałem istniejącu plik skórki i dlatego nie sądze żebym popełnił jakiś błąd przecież tylko nazwy pozmieniałem. może ktoś na to zerknąć? http://damndog.republika.pl/ClassicXPblue.rar 42kb
brakuje mi możliwości okno aktywne/okno nieaktywne, coby można było zmienić kolory |
|
Powrót do góry |
|
|
Kirsen Developer
|
Wysłany: 03 Sty 2006 18:41 Temat postu: |
|
|
Tu jest błąd:
Cytat: |
;Close
@9=s$BTNclosenorm:MButton,ID=close
@7=s$BTNcloseDn:MButton,ID=close,Down=1
@8=s$BTNclosehov:MButton,ID=close,Hovered=1 |
Zla kolejnosc.. Trzeba pilnowac zeby numerki byly po kolei. _________________ Pozdrawiam,
Kirsen |
|
Powrót do góry |
|
|
Eustachy Gaduła
|
Wysłany: 03 Sty 2006 18:58 Temat postu: |
|
|
@damndog: Z tego co sprawdzałem to nie masz określonego folderu skórki, no i ważna w sekcji "@0=s$BTN...." jest kolejność tzn najpierw Down potem Hovered i na końcu normal.
Pewnie masz jakąś literówke w soim pliku .msf, najlepiej ściągnij jakiś podobny działający i pozmieniaj tylko ścieżki do obrazków, a potem kolejno wprowadzaj zmiany i sprawdzaj czy działa.
Wreszcie pjołem na czym polega dodawanie przycisków pomocna jest sama wtyczka ModernClist w Opcjach w sekcji Wygląd --> Menu Order mamy mamy pole "Service:" są tam wszystkie komendy dostępne z poziomu menu głównego. Wystarczy skopiować nazwę do pliku .msf np.:
#mtv=sPush,mTV/ShowGuideAll,17,30,33,46,-----,0,0,Program TV
Gorzej jeśli danej komendy nie ma w menu głównym jak np włączenie/wyłączenie drugiej lini albo ustawienie opisu. No i w związku z tym mam też pytanie. NewStatusNotify standardowo dodaje przycisk do TopToolBara zmiany opisu ciekawe gdzie mógłbym znaleźć komende tej akcji. |
|
Powrót do góry |
|
|
damndog Gaduła
|
Wysłany: 03 Sty 2006 20:42 Temat postu: |
|
|
Kirsen napisał: |
Zla kolejnosc.. Trzeba pilnowac zeby numerki byly po kolei. |
no właśnie zmieniłem kolejność żeby sprawdzić czy to dlatego mi nie wyświetla, ale jak widać nie to :
Kirsen napisał: |
Pewnie masz jakąś literówke w soim pliku .msf, najlepiej ściągnij jakiś podobny działający |
zrobiłem dokładnie jak mówisz. poza tym 12 literówek? (4 przyciski 3 stany). problem tkwi chyba gdzie indziej, zaraz się wkurzę i zrobie od nowa |
|
Powrót do góry |
|
|
Kirsen Developer
|
Wysłany: 03 Sty 2006 21:07 Temat postu: |
|
|
Wystarczy jeden blad zeby wszystkie przyciski deklarowane ponizej nie dzialaly, wiec moze byc jedna literowka. Zaraz jeszcze sobie to poogladam i moze wymysle w czym problem. _________________ Pozdrawiam,
Kirsen |
|
Powrót do góry |
|
|
Eustachy Gaduła
|
Wysłany: 10 Sty 2006 20:38 Temat postu: |
|
|
Eeech nie chodziło mi o NewStatusNotify tylko SimpleAway... bo to przecież ona odpowiada za obsługę opisów/statusów (a może opisy i statusy to nie to samo... nie ważne).
Chodzi o to, że wreszcie znalazłem sposób na dodanie przycisku do zmiany opisu globalnie na wzór tego jaki można mieć korzystając z TTB.
#status=sPush,SimpleAway/TTChangeStatusMessage,89,30,105,46,-----,0,0,Zmień opis stanu
Najważniejszy jest ten fragment pogrubiony. Tylko, że udało mi się znaleźć sposób na przycisk do zmiany opisu globalnie. Nie mam zielonego pojęcia jak musiałby wyglądać ten pogrubiony tekst jak chciałbym "wywołać" okienko do zmiany opisy tylko w jednym protokole np. Jabberze.
Ma ktoś jakiś pomysł? |
|
Powrót do góry |
|
|
Senthine Kataryna
|
|
Powrót do góry |
|
|
|