Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 01 Lis 2005 16:43 Temat postu: |
|
|
vilemo napisał: |
Niebieskooki a Ty to nie ogladasz bajek czy anime ;> czy może już nie jesteś dzieckiem
ładny temacik :-* |
Anime nigdy nie ogladalem i jakos nie trawilem ich Wychowalem sie na telewizji poczatkowo czrno-bialej gdzie leciala Pszczolka Maja, Wodnik szuwarek nie pamietam co jeszcze, ale duzo tego nie bylo bo gdzie dwa programy tvp1 i 2 oraz regionalny Pomyslec ze w 2000 roku mielismy miec trzeci program ogolnodostepny
Pozniej juz bylo lepiej kolor wiec tez powtarzali bajki z wczesniejszych lat + Krecik, Mis uszatek, koralgol (dwie czesci), bolek i lolek, reksio
Potem juz bylo tylko lepiej Smerfy, Gumisie, Mapety, Mapeciatka, Wilk i zajac....
Ale te bajki mialy cos w sobie nie to co teraz.... ehh oglupiacze, a potem tzn. juz wlasnie mamy wysyp tyl mlodych ludzi co to maja papierki na dyslekcje, a teraz mowi sie o jakiejs chorobie matematycznej no k**** zeby nie umiec dodac 2+2 trzeba miec papier lub kalkulator... co to bedzie za 20-30 lat.... jakas epidemia i ludzie cofaja sie o jakies kilkaset lat.... _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
vilemo  Moderator

Dołączył: 13 Sty 2004 Posty: 822 Skąd: Kraków Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 01 Lis 2005 17:11 Temat postu: |
|
|
Nazir napisał: |
Anime nigdy nie ogladalem i jakos nie trawilem ich |
hmm to skąd wiesz że ich nie cierpisz trzeba by nad tym popracować byś zobaczyć chociaż jedną...
Ale te bajki mialy cos w sobie nie to co teraz.... ehh oglupiacze(...) |
jest wiele różnych i trudno się nie zgodzić że ogłupiają ale są też takie co wiele przekazują, trza wiedzieć co oglądać i umieć wyciągnąć z nich to coś
(...)a potem tzn. juz wlasnie mamy wysyp tyl mlodych ludzi co to maja papierki na dyslekcje, a teraz mowi sie o jakiejs chorobie matematycznej no k**** zeby nie umiec dodac 2+2 trzeba miec papier lub kalkulator... co to bedzie za 20-30 lat.... jakas epidemia i ludzie cofaja sie o jakies kilkaset lat.... |
to się nazwała chorobą zachodnią i zwykłym wygodnictwem ... a nic nie zapowiada że będzie lepiej  _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 45 lat(a)
|
Wysłany: 01 Lis 2005 17:12 Temat postu: |
|
|
no widzisz Przemek o co Cie posadzaja, lepiej skorzystaj z takiego pola w profilu
jak widac my sie wychowalismy na tych bardziej bajkach dla dzieci a nie jakis syntetycznych nawalankach, strzelankach z przemoca albo dziwadlach co nas nimi zasypali zboczency z dalekiego wschodu
ja tego wszystkiego nigdy nie ogladalem (chyba ze przypadkiem) bo to bylo dla mnie cos nieprzyswajalnego niczym "obce cialo" w moim umysle jak plastikowy banan...
pranie mózgów juz od dziecka tym mlodszym rocznikom takim chlamem wlasnie zaczyna zbierac zniwo...
kiedy zaczely wchodzic smurfy na ekrany w swojej chyba pierwszej emisji to ja juz troche z bajek wychodzilem (moze troche wczesniej niz moi rowiesnicy) bylem wtedy jakos w 3-ciej klasie szkoly podst. i raczej te bajki (pozniej gumisie) byly mi znane z ekranu juz bardziej jako audycje ogladne przez moje mlodsze rodzenstwo (rocznik '86, '87)
no nic, temat widze ktos zmienil... juz chyba jest dzis ze 3 razy zmieniony
a tak BTW to ja ustawilem ten "durny" temat  _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 01 Lis 2005 17:23 Temat postu: |
|
|
Anime nigdy nie ogladalem i jakos nie trawilem ich |
hmm to skąd wiesz że ich nie cierpisz trzeba by nad tym popracować byś zobaczyć chociaż jedną...  |
probowalem ogladac ale nie da sie ....wole juz cos innego
Ale te bajki mialy cos w sobie nie to co teraz.... ehh oglupiacze(...) |
jest wiele różnych i trudno się nie zgodzić że ogłupiają ale są też takie co wiele przekazują, trza wiedzieć co oglądać i umieć wyciągnąć z nich to coś  |
Moze jakis przyklad...
(...)a potem tzn. juz wlasnie mamy wysyp tyl mlodych ludzi co to maja papierki na dyslekcje, a teraz mowi sie o jakiejs chorobie matematycznej no k**** zeby nie umiec dodac 2+2 trzeba miec papier lub kalkulator... co to bedzie za 20-30 lat.... jakas epidemia i ludzie cofaja sie o jakies kilkaset lat.... |
to się nazwała chorobą zachodnią i zwykłym wygodnictwem ... a nic nie zapowiada że będzie lepiej  |
niestety dlatego trzeba to tepic  _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
Powrót do góry |
|
 |
vilemo  Moderator

Dołączył: 13 Sty 2004 Posty: 822 Skąd: Kraków Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 01 Lis 2005 17:42 Temat postu: |
|
|
DJ Lotos napisał: |
no widzisz Przemek o co Cie posadzaja, lepiej skorzystaj z takiego pola w profilu  |
nie posądzam go o nic
(...)a nie jakis syntetycznych nawalankach, strzelankach z przemoca albo dziwadlach co nas nimi zasypali zboczency z dalekiego wschodu  |
hmm nie tylko z wschodu są takie rzeczy ;> i przecież nie każdy ogląda, rodzice raczej zabraniają dzieciom ...
probowalem ogladac ale nie da sie ....wole juz cos innego |
hmm aż boję się pytać przykłada ... Spirited Away ;]
niestety dlatego trzeba to tepic |
ciśnienie Ci podskoczy  _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 01 Lis 2005 18:14 Temat postu: |
|
|
no widzisz Przemek o co Cie posadzaja, lepiej skorzystaj z takiego pola w profilu  |
nie posądzam go o nic  |
DJ nie musze
vilemo wiem
(...)a nie jakis syntetycznych nawalankach, strzelankach z przemoca albo dziwadlach co nas nimi zasypali zboczency z dalekiego wschodu  |
hmm nie tylko z wschodu są takie rzeczy ;> i przecież nie każdy ogląda, rodzice raczej zabraniają dzieciom ... |
jak maja czas sie zajac swoimi pociechami, a nie wlacza TV z bajeczkami i robia swoje (praca lub cos innego...)
probowalem ogladac ale nie da sie ....wole juz cos innego |
hmm aż boję się pytać przykłada ... Spirited Away ;] |
nazwa na nowy plug dla Mirki cos znalazlem i kogos mi ta Chichiro przypomina http://www.monolith.pl/spiritedaway/index1.html
niestety dlatego trzeba to tepic |
ciśnienie Ci podskoczy  |
Spoko spoko ogladne sobie Pszczolke Maje i cisnienie bedzie w normie  _________________ Miranda nie dla idiotow  
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

Dołączył: 08 Wrz 2005 Posty: 421 Skąd: Jastrzębie-Zdrój Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 01 Lis 2005 20:55 Temat postu: |
|
|
Szkoda tylko ze Pszczólka Maja to anime Muminki zreszta tez ^^
/edit
Musze zaczac czytac to co napisalem, bo na prawde karygodny blad 
Ostatnio zmieniony przez Crawley dnia 01 Lis 2005 21:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ascot  Kataryna

|
Wysłany: 01 Lis 2005 21:01 Temat postu: |
|
|
a tak BTW to ja ustawilem ten "durny" temat |
Cytat: |
Szkoda tylko ze Pszczólka Maja to anime |
Tru... _________________ Dla każdego nie potrafiącego korzystać z SEARCH i FAQ -
www.idzdodomubosienienadajesz.com  |
|
Powrót do góry |
|
 |
pepek Niemowa

|
Wysłany: 01 Lis 2005 21:52 Temat postu: |
|
|
Wogole to najlepsze anime "ze starych" dobrych czsow to chyba
- Gigi
-Tygrysia Maska
wg mnie jajlepsze wtedy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
a0x  Weteran

|
Wysłany: 01 Lis 2005 22:23 Temat postu: |
|
|
heh, temat dzis na topie ja najbardziej lubilem zorro i krolestwo kalendarza aaa, no i dajmosa oczywiscie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Filus  Weteran

|
Wysłany: 02 Lis 2005 0:36 Temat postu: |
|
|
Crawley napisał: |
Szkoda tylko ze Pszczólka Maja to anime Muminki zreszta tez ^^ |
Pszczółka się zgodzę, ale Muminki??? Muminki to kultowa w środowisku wielbicieli powieści, i nie tylko, animacja poklatkowo-lalkowa z SeMaFoRa (jak Miś Uszatek choćby). Muminki w wersji japońskiej to znacznie późniejsza produkcja, zresztą wzorowana na dziele łódzkiej wytwórni.
Ogólnie w dzieciństwie wolałem animacje poklatkowe od "rysunkowej". Plastusie, Sąsiedzi, wspomniane Muminiki i Miś Uszatek albo angielskie "O czym szumią wierzby". Ta ostatnia to miała taki klimat, że dotąd na wspomnienie nie mogę zasnąć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

Dołączył: 08 Wrz 2005 Posty: 421 Skąd: Jastrzębie-Zdrój Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 02 Lis 2005 0:42 Temat postu: |
|
|
Ja na chwile odskocze od japonszczyzny, ale ciagle pozostane przy kreskowkach.
Pamieta ktos Muzzy'ego, czyli taka bardzo fajna kreskowke edukacyjna (nauka angielskiego) z potworem zjadajacym zegary ^^
Ostatnio nam sie z kumplami przypomnialo o niej (mamy takie odchyly zwiazane ze studiami ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

|
Wysłany: 02 Lis 2005 12:13 Temat postu: |
|
|
Filus napisał: |
Pszczółka się zgodzę, ale Muminki??? Muminki to kultowa w środowisku wielbicieli powieści, i nie tylko, animacja poklatkowo-lalkowa z SeMaFoRa (jak Miś Uszatek choćby). Muminki w wersji japońskiej to znacznie późniejsza produkcja, zresztą wzorowana na dziele łódzkiej wytwórni.
Ogólnie w dzieciństwie wolałem animacje poklatkowe od "rysunkowej". Plastusie, Sąsiedzi, wspomniane Muminiki i Miś Uszatek albo angielskie "O czym szumią wierzby". Ta ostatnia to miała taki klimat, że dotąd na wspomnienie nie mogę zasnąć  |
o wlasnie tu jest dobrze powiedziane, te bajki to nie byly kreskowki
fakt, tez sa kultowe, a z kreskowek to jeszcze mi sie przypomnial "pomyslowy Dobromir" i "Zaczarowany ołówek" hyhyhy
A co do Misia uszatka to mam taka chyba 40MB special edycje, gdzie nasz bohater wciela sie w role mafijnego bossa a Prosiaczek wciaga pełna miche koksu ma sie rozumiec
jak pierwszy raz to obejrzalem to mnie ta bajka z Uszatkiem (dla doroslych bardziej) rozwalila na maxa  _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
 |
a0x  Weteran

|
Wysłany: 02 Lis 2005 12:16 Temat postu: |
|
|
DJ Lotos: chodzi ci o Puchatka a nie Uszatka:)
Wydaje mi sie ze w "Uszatku" role prosiaczka spelnial zajaczek:P |
|
Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

|
Wysłany: 02 Lis 2005 12:21 Temat postu: |
|
|
no widze ze chyba nie znasz tej edycji, jak bede mial czas to ja gdzies wystawie
a uszatka od puchatka to nie trudno rozroznic (uszatek to animacja poklatkowa /polska/ a puchatek to kreskowka /zagraniczna/) _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
 |
|