Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Wersja testowa polskiego tłumaczenia zawsze dostępna tutaj:
http://miranda-pl.svn.sourceforge.net/viewvc/miranda-pl/trunk/translation/langpack_polish.txt?view=log
Zanim zabierzecie się za poprawki przeczytajcie:
http://wiki.miranda-im.org/FAQ:Localization |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
OnO Admin
|
Wysłany: 04 Wrz 2003 21:03 Temat postu: |
|
|
Tłumaczenie testowe z 04.09.2003 dostępne tam gdzie zwykle:
- poprawki dla Miranda core oraz wszystkich wtyczek dostępnych w CVSie: m.in. dla AIM
- IRC przetłumaczony
- poprawki dla AwaySystem i mToolTip
Tyle... i tak miałem to zrobić w wolnym czasie.. tylko wynikł pewien problem ??!!??
Jeśli proponujecie żeby wrzucić na oficjalną to dajcie znać. _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
Mama Polskiego Forum Mirandy IM "oryndż dżus end kołk pliz" |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 11 Paź 2024 1:17 Temat postu: Reklama |
|
|
W ofercie TechnoVolt profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
mina86 Weteran
Dołączył: 18 Sty 2003 Posty: 686 Skąd: Linux 2.6.x x86_64 Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 04 Wrz 2003 21:11 Temat postu: |
|
|
OnO napisał: |
Tyle... i tak miałem to zrobić w wolnym czasie.. tylko wynikł pewien problem ??!!?? |
Taa... maly problem....
Jeśli proponujecie żeby wrzucić na oficjalną to dajcie znać. |
Mi tam w sumie rybka, bo ostatnio (po tym jak mi sie Miranda sypala przy uzyciu langpacka) to przestalem o uzywac, ale z tego co pameitam, to na oficialnej langpack nie byl uaktualniany od paru meisiecy _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki. |
|
Powrót do góry |
|
|
OnO Admin
|
Wysłany: 04 Wrz 2003 21:14 Temat postu: |
|
|
Ale na nieoficjalu ostatni updejt z sierpnia....
BTW. Gadam z Gibsonem wlasnie _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
|
Powrót do góry |
|
|
Nazir Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
mina86 Weteran
Dołączył: 18 Sty 2003 Posty: 686 Skąd: Linux 2.6.x x86_64 Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 04 Wrz 2003 21:41 Temat postu: |
|
|
BTW. Gadam z Gibsonem wlasnie |
I slusznie.. Jakos ta sprawe trza rozwiazac
Jak nie dojdziecie do porozumienia to trudno... beda dwa I jak Boga kocham, jak ktos sie o cos spyta i wyjdzie na jaw, ze uzywa innego langpacka niz ja to wcale nie bede sie trudzil tylko mu powiem zeby sobie zmienil i tyle... _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki. |
|
Powrót do góry |
|
|
OnO Admin
|
Wysłany: 04 Wrz 2003 23:04 Temat postu: |
|
|
Na razie poszedl na miranda-im.org updejt moj wlasny.. nastepny bedzie juz polaczony z pluginami i poprawkami od Gibsona.. Milo, ze Polacy jednak potrafia sie dogadac _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
|
Powrót do góry |
|
|
Test Moderator
|
Wysłany: 04 Wrz 2003 23:10 Temat postu: |
|
|
[...]
Milo, ze Polacy jednak potrafia sie dogadac |
To taka historyczna zaszlosc OnO Zawsze kiedy juz bylo bardzo zle, jakos sie dogadywali i cos z tego wychodzilo
# Edit
Zapomnialem zapytac - kiedy wiec idziemy na to zapomniane juz prawie piwo ?
# _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
|
Axon Gaduła
|
Wysłany: 04 Wrz 2003 23:13 Temat postu: |
|
|
Jako zwykly uzytkownik chcialem tylko wyrazic swoja radosc, bo sytulacje sledzilem od poczatku i miejscami robilo sie naprawde nieprzyjemnie
No ale fajnie ze wszystko sie wyjasnilo. Mam tez takie wrazenie jakby jednak zaistniala sytulacja lekko pomogla w rozwoju langpacka, a przynajmniej zwrocila uwage wiekszej ilosci osob na sprawe zwiazana z tlumaczeniem mirandy, co na przyszlosc moze tylko wyjsc na dobre dla polskiego tlumaczenia.
Tyle odemnie. Dziekuje za uwage _________________ Wszyscy myślą tylko o sobie, tylko ja myślę o mnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
OnO Admin
|
Wysłany: 05 Wrz 2003 0:01 Temat postu: |
|
|
mina86: Moze pogadaj z Lyonem Limem i razem cos na miranda-im.org do langpackow zrobicie... masz niezle pomysly, a moja idee na ten temat juz znasz. Moze dalo by sie to jakos zrobic ???
Aha... gosc jest z Singapuru wobec tego trzeba go lapac rano
Hej! _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
|
Powrót do góry |
|
|
OnO Admin
|
Wysłany: 05 Wrz 2003 15:18 Temat postu: |
|
|
Wkurzylem sie i przenioslem langpacka do CVS-a.... na:
http://www.miranda-im.pl/cgi-bin/viewcvs.cgi/translation/langpack_polish.txt
Dostep maja:
ja, moon, mina86, p0li, gibson....
Jesli kogos pominalem prosze o PW.
Mozna tez jak ktos chce wykorzystac tego CVS-a do innych projektow zwiazanych z M-IM. _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
|
Powrót do góry |
|
|
Jacek_FH Developer
|
Wysłany: 31 Paź 2003 1:17 Temat postu: Nowy Langpack 1.5 |
|
|
Na CVS wrzuciłem nową wersja LangPacka.
Dodane wtyczki:
Anna the Alicebot, TweakMiranda, Keyboard Notify, NewEventNotify, Database Editor, Copy IP
Poprawione:
nConvers & nHistory, NewStatusNotify, PopUp, Phantom User, AutoReplacer, Wassup, Last Seen, mToolTip, ICQ
Jest jeszcze kilka innych poprawek ale mniej znaczących.
Wszystko można sprawdzić diff'em.
Poprawione oznacza głównie dodanie nowych stringów, usunięcie powtórzeń (NewStatusNotify i PopUp) oraz poprawienie literówek i innych błędów czy niekonsekwencji. Wcześniejsze tłumaczenia poprawionych wtyczek były chyba robione przez OnO (żaden autor się do nich nie przyznaje w langpacku), który zgodził się na zmiany (mam nadzieję że zaakceptuje tak duże), więc niczyich praw (o których ostatnio głośno na forum) mam nadzieję nie naruszyć.
Czekam na uwagi, najlepiej konstruktywne
Tylko nie zjedzcie mnie na kolację/śniadanie - starałem się jak mogłem.
Ps. Właściwie mam już gotową wersję 1.6 z dodanymi tłumaczeniami mayOnesa: History Sweeper, Shell Extension, BossKey i zmianami w nConvers i mToolTip bazowanymi na tłumaczeniach moona ale czekam aż uda mi się skontaktować z nimi (głównie z moonem bo mayOnes już wyrażał zgodę na forum)
Pps. Po przejrzeniu forum widzę że pierwszą wersję tłumaczenia nConvers zrobił moon tak więc tym bardziej czekam na kontakt.
Ppps. Zmiany w nConvers moon zaakceptował, wszystko jest na najlepszej drodze. |
|
Powrót do góry |
|
|
moon VIP
|
Wysłany: 01 Lis 2003 11:56 Temat postu: |
|
|
No wreszcie sie znalazl ktos oprocz OnO kto umie obslugiwac CVS'a Super!! A do tego te poprawki
Juz dawno chcialem sie tam dopchac a skonczylo sie na tym ze powstal na CVS jakis zupelnie zbedny katalog mojego autorstwa
Moze jakis skrocony manual jak nanosic poprawki na CVS? _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Jacek_FH Developer
|
Wysłany: 02 Lis 2003 15:33 Temat postu: Nowy Langpack 1.6 |
|
|
Wrzuciłem nowy langpack 1.6
Dodane:
dbExport, Quick Search, History Sweeper, Shell Extension, BossKey, StatusFloater
Poprawione:
nConvers & nHistory, AutoReplacer, mToolTip, AIM i literówki we wszystkich tłumaczeniach
Czekam na uwagi |
|
Powrót do góry |
|
|
OnO Admin
|
Wysłany: 02 Lis 2003 23:55 Temat postu: |
|
|
Fajnie... dzięki za poprawki,
Pozdrawiam, _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
|
Powrót do góry |
|
|
Jacek_FH Developer
|
Wysłany: 14 Lis 2003 1:58 Temat postu: |
|
|
Znowu zmiany w langpacku
Dodane tłumaczenie wtyczek MultiWindow i Help,