Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Topic zbiorczy dotyczacy pewnego "programu" klienta IM
Prosze wszystkie kwestie z nim zwiazane poruszac wlasnie TU bez zakladania kolejnych tematów
wiecej o tym http://miranda-im.pl/viewtopic.php?p=34162#34162 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
joesqsek  Niemowa

|
Wysłany: 28 Maj 2009 21:02 Temat postu: |
|
|
No cóż, użytkownicy aqq już dziś ujrzeli:
# Dodano obsługę stanów "Nie przeszkadzać" i "Pogadaj ze mną" w sieci Gadu-Gadu.
# Wprowadzono nowe wyszukiwanie kontaktów dla sieci GG (z geo-lokalizacją).
Gdy weszło GG 8.0 bałem się, że wtyczka gg Mirandy skończy tak, jak cały projekt Konnekt. Na szczęście pojawił się Dezeath i wniósł trochę nadziei. Mam nadzieję, że nie podda się widząc, jaki ogrom pracy zgotowali mu goście z ekipy gadu.
Tymczasem w Internecie pojawiają się głosy, że owy filtr antyspimowy ma problemy z rozpoznawaniem osób, które mamy na liście i tnie wszystkie linki (acz osobiście tego nie doświadczam, może nikt ze znajomków nie ma Nowego GG)
http://bigo.pcworld.pl/news/345628.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 28 Mar 2023 6:30 Temat postu: Reklama |
|
|

Tylko u nas energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

Dołączył: 08 Wrz 2005 Posty: 421 Skąd: Jastrzębie-Zdrój Wiek: 38 lat(a)
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HermeZ  Gaduła

|
Wysłany: 14 Paź 2009 17:43 Temat postu: |
|
|
Biorąc pod uwagę, że obecnie wyszedł nowy TLEN będą mieć bardzo ciężko...
I dobrze... wredni monopoliści ;D _________________ Have a Nice Day |
|
Powrót do góry |
|
 |
andy  Weteran

|
Wysłany: 17 Lis 2009 18:48 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Użytkownicy komunikatora Gadu-Gadu mogą od dziś zabezpieczyć prawa do własności numeru GG na czas nieokreślony. Wprowadzony system rejestracji numerów niesie też pewne restrykcje - nowe numery GG będą wymagały oficjalnej wersji komunikatora Gadu-Gadu. |
http://www.telepolis.pl/news.php?id=16551
Czyżby poczuli oddech NK i Facebook'a na plecach ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Prezes  Developer

Dołączył: 16 Kwi 2003 Posty: 91 Skąd: PL/Warszawa Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 18 Lis 2009 2:11 Temat postu: |
|
|
Oddech konkurencji, kryzys, a wydaje mi się, że mają też problemy finansowe, bo dużo ich projektów jest "średnio-wypałami", a topią w nich duże pieniądze. Ja im daje na rynku max 2-3 lata, i ktoś ich wykupi. _________________ Trzeba odejść, żeby nie przeminąć |
|
Powrót do góry |
|
 |
andy  Weteran

|
Wysłany: 18 Lis 2009 7:05 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Ja im daje na rynku max 2-3 lata, i ktoś ich wykupi. |
Przecież oni są od dawna własnością koncernu Naspers. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

|
Wysłany: 18 Lis 2009 14:06 Temat postu: |
|
|
Widzę, że sprawa nie jest do końca taka prosta. Bo tu nie chodzi tylko i wyłącznie o mirandy, tleny czy aqq, ale też o gg<8.0. Innymi słowy, olbrzymia ilość userów jest niejako zmuszana do korzystania z najnowszej wersji komunikatora - przynajmniej jeśli chodzi osoby, które chcą zachować swój nr.
Jaki będzie następny krok można się tylko spodziewać. Odcinanie osób ze starszymi gg/alternatywnymi komunikatorami? Zrobienie z gg10, które już teraz zdobywa bardzo niepochlebne recenzje, jedynego komunikatora w sieci gg i pozbywanie się innych? Przeca mogą zrobić taki myk, że osoby nie korzystające z gg 10 zostaną pozbawione nr, albo że rejestracja na stałe będzie absolutnie wymagana do korzystania z nr.
Absolutnie zgadzam się z Prezesem. GG traci grunt pod nogami, gdyż czas pokazuje, że ludzie chcą tylko komunikatora. Utrzymująca się popularność tlena i rosnąca popularność AQQ o tym świadczą. Jeśli chcą mieć coś więcej, instalują wtyczki. Nawet rozmowy głosowe nie są aż takie potrzebne, w końcu do nich służy Skype.
No i wraz z otwarciem tlena na jabbera gg będzie powoli przechodzić do defensywy. W końcu mamy teraz gg vs xmpp. Tlen, aqq, gtalk (masa osób ma przeca konta na gmailu) będą stanowić sporą konkurencję dla naszego lokalnego monopolisty. Zresztą, front ten powinien postawić na współpracę i wręcz reklamować się możliwością komunikacji ze sobą. Jeszcze gdyby obudziło się wp i przystąpiło do tego frontu, nagle okazałoby się, że do większości userów gg mamy już w sumie dostęp poprzez inne komunikatory - wystarczy ich tylko namówić na korzystanie z innego programu. Nawet nie muszą zakładać konta.
Dla gg jest to olbrzymie zagrożenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alien  Gaduła

Punktów karnych: 9000
|
Wysłany: 18 Lis 2009 15:40 Temat postu: |
|
|
Dla mnie to jest zajebista wiadomość ! Niech sobie blokują ! Reakcja ludzi będzie całkowicie przeciwna do oczekiwanej: ludzie zaczną się wkurwiać i w końcu wpadnie im do łba "a może jest coś innego niż gg ... coś tam kiedyś ktoś o tlenie wspominał" :-]
A że teraz Tlen to jest XMPP(nie w 100% ale nie bawmy się w szczegóły) no to hoho
Facebook to dla XMPP zbawienie. Jak tylko to wprowadzą to nagle okaże się , że 300 ml ludzi komunikuje się poprzez XMPP a co zdolniejsi będą rozmawiać z ludźmi z Facebook'a (posiadającym loginy z ich strony) używając swoich kont XMPP a reszta będzie się pytać "Ale fajnie! jak zrobiłeś, że gadasz ze mną ze swojego adresu e-mail ?" Dokładnie to samo działo się przy MSN'ie: ludzie chcieli pogadać przez MSN'a więc robili loginy typu nazwa@hotmail.com a co zdolniejsi rejestrowali swój adres e-mail w usłudze Passport i nobki łapały bakcyla: rejestrowali MSN'a na swój adres e-mail i jak potem ktoś chciał/kazał używać ICQ to rzygali na numery typu 264623861823 :-]
Dla mnie osobiście GG umarło: miesiąc temu zrobiłem analizę: miałem 35 niezbędnych dla mnie osób na liście kontaktów, nagle okazało się, że 5 ma gmaila, 10 ma tlena, 3 ma jabbera a kolejne 5 namówiłem na używanie Tlena 7 i tak oto pozbyłem się numeru GG :-] |
|
Powrót do góry |
|
 |
HermeZ  Gaduła

|
Wysłany: 18 Lis 2009 21:32 Temat postu: |
|
|
Osobiście nie lubię proto GG, klienta widziałem przez parę chwil i wydał się ociężały na maksa. Dla mnie nie ma problemu, ale czy inny przejdą na tlena? (Tlen, bo jest ładnie spakowany, prosty w obsłudze i działa out-of-box) _________________ Have a Nice Day |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

|
|
Powrót do góry |
|
 |
andy  Weteran

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

|
Wysłany: 19 Gru 2009 12:08 Temat postu: |
|
|
Może czytają blog Dejki?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

|
Wysłany: 21 Gru 2009 14:17 Temat postu: |
|
|
To może jakiś teaser? Czego możemy się spodziewać w nowej wersji?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
alien  Gaduła

Punktów karnych: 9000
|
Wysłany: 21 Gru 2009 23:52 Temat postu: |
|
|
Używając GG 7.7 nie pogadasz z numerami większymi od 17 000 000 więc będziesz musiał się przesiaść na GG 10 Huraaaa !
Dodatkowo w GG 10 dostaniesz bonus w postaci REKLAM zamiast EMOTIKONEK HAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHA |
|
Powrót do góry |
|
 |
andy  Weteran

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|