Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Topic zbiorczy dotyczacy pewnego "programu" klienta IM
Prosze wszystkie kwestie z nim zwiazane poruszac wlasnie TU bez zakladania kolejnych tematów
wiecej o tym http://miranda-im.pl/viewtopic.php?p=34162#34162 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vic01  Weteran

Dołączył: 25 Sie 2004 Posty: 501 Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 27 Maj 2009 18:52 Temat postu: |
|
|
Dejko ja sadze że wszystkie nowości większej furory pod względem migracji nie zrobią bo czy wiedząc ze miranda jeszcze czegoś nie obsługuje wrócisz do gołego gg poczekasz tydzień lub dwa i ktoś dopisze brakujące linijki kodu, a statystyczne dziecko neozdrady – wiadomo będzie nadal sprawiało problemy ustawiając refren ulubionej piosenki w opisie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
greenhorn  Weteran

|
Wysłany: 27 Maj 2009 19:36 Temat postu: |
|
|
Pomijam dwa nowe statusy, ale mam pytanie, co to oznacza i jak to wygląda w praktyce (?):
Cytat: |
Wprowadzono również opisy graficzne |
BTW. Strasznie dużo roboty będzie teraz z przystosowaniem innych komunikatorów... Zapewne WTW i AQQ będą miały pierwsze pełne wsparcie dla tych zmian. ;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

Dołączył: 08 Wrz 2005 Posty: 421 Skąd: Jastrzębie-Zdrój Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 27 Maj 2009 20:43 Temat postu: |
|
|
Na chłopski rozum pewnie każdy może sobie ustawić obrazek jako opis... Straszna wizja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dejko  Weteran

|
Wysłany: 27 Maj 2009 20:50 Temat postu: |
|
|
nie zrobią bo czy wiedząc ze miranda jeszcze czegoś nie obsługuje wrócisz do gołego gg |
Ale tu nie chodzi o userów Mirandy. Taki np. Tlen. Komunikator się stoczył a większość używała go jako GG lux oraz dlatego, bo dawali konto pocztowe. Obsługa samej sieci Tlen większości osób nie interesuje, a niekompatybilność z GG może przeważyć szalę na stronę oryginalnego klienta.
AQQ raczej zareaguje szybko, ale taki np. Konnekt? Ta aplikacja gnije, ale ma kilkanaście tys użytkowników. To tylko kwestia czasu, kiedy i oni już nie dadzą rdę z nią wytrzymać i zaczyna szukać alternatywy. GG w końcu może okazać się wystarczające. To samo tyczy sie różnych Stefanów i innych wynalazków.
Miranda, WTW, AQQ, Pidgin - userzy tych multikomunikatorów nie zmienią zdania, natomiast co do reszty, to po jakimś czasie może się okazać, że GG jest atrakcyjniejsze od dotychczas uzywanych przez nich alternatyw. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

|
Wysłany: 27 Maj 2009 23:46 Temat postu: |
|
|
Przyznam, że od jakiegoś czasu rozmyślam przesiadkę na gg bądź aqq, bo nie chce mi się już dopieszczać mirandy i przydałby mi się komunikator dla leniwych. I np gdyby gg wprowadziło obsługę xmpp, to mocno bym się zastanowił, czy by się na nie nie przesiąść. Bo miranda może daje i masę możliwości, ale tak na prawdę ile z tego wykorzystuję? Ile jest mi potrzebne?
Oczywiście, miranda guruje nad gg w wielu miejscach itp, ale w końcu człowiek dochodzi do wniosku, że nie chce mu się dłubać - szczególnie, że po latach użytkowania z Mirandy robi się niezły śmietnik. |
|
Powrót do góry |
|
 |
greenhorn  Weteran

|
Wysłany: 28 Maj 2009 0:18 Temat postu: |
|
|
gdyby gg wprowadziło obsługę xmpp |
A ponieważ nigdy do tego nie dojdzie, to nawet nie będziesz miał okazji by się zastanowić nad przesiadką. :) |
|
Powrót do góry |
|
 |
snajpa  Gaduła

|
Wysłany: 28 Maj 2009 2:35 Temat postu: |
|
|
greenhorn napisał: |
gdyby gg wprowadziło obsługę xmpp |
A ponieważ nigdy do tego nie dojdzie, to nawet nie będziesz miał okazji by się zastanowić nad przesiadką.  |
ze tak powiem nigdy nie mow nigdy;p
Jak widac koderzy gg ida powoli z duchem czasu i wprowadzaja to co powinno byc juz dawno wiec kto wie moze za jakies 10 lat bedzie xmpp  |
|
Powrót do góry |
|
 |
-LESiO-  Gaduła

|
Wysłany: 28 Maj 2009 9:18 Temat postu: |
|
|
Grrr...
Co za szajs z tego gg...
Oczywiście zmiany lipne które nie wiele wnoszą do funkcjonalności, a to co mogło być jedną z lepszych zmian, okazuje się totalną lipą...
Super ekstra filtr antyspamowy...
Włączam rano mirandę, łączy się protokół gg... dostaję jakąś lipną wiadomość w stylu "Wyznaję Ci miłość <link>"... no cóż...
Przeglądam neta znalazłem serię fajnych zdjęć na stronce, wysyłam kilku znajomym... dostają informację że gg ochroniło ich właśnie przed niebezpiecznymi treściami i uporczywym spamem... (mają mnie na liście, jeden miał wyłączone gg).
Paranoja... banda debili nie potrafiąc poprawić i usprawnić samego protokołu, a w zamian dodająca fontanny, głupawe wodotryski i źle działające dodatki. _________________ HTC smart mobilty |
|
Powrót do góry |
|
 |
dejko  Weteran

|
Wysłany: 28 Maj 2009 9:39 Temat postu: |
|
|
Jakoś nie spodziewałem się niczego innego po tym filtrze antyspamowym No powiedzmy sobie szczerze - antispim jest bardzo prosty. Skoro GG jeszcze nie wpadło na pomysł jak go zrobić, to tylko dlatego, że nie chcą tego zrobić. Po prostu wprowadzili legalną cenzurę i tyle.
Co do przesiadki z Mirandy, to w sumie też ostatnio mnie korci. Dzisiaj znalazłem w RSS wiadomość, ze AQQ RC2 ma obsługę nowych statusów. Do tego ma większość używanych przeze mnie funkcji. Jak jest rozwijane, to po całości, a nie, że mam jeszcze wtyczki nietknięte od 5 lat, bo komuś się odechciało, a zamiennika nie ma. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alien  Gaduła

Punktów karnych: 9000
|
Wysłany: 28 Maj 2009 13:19 Temat postu: |
|
|
A jak AQQ dorobiło obsługe nowych statusów jak w libgadu jeszcze nie ma  |
|
Powrót do góry |
|
 |
andy  Weteran

|
|
Powrót do góry |
|
 |
joesqsek  Niemowa

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

|
Wysłany: 28 Maj 2009 18:11 Temat postu: |
|
|
Doskonale, że jest płatne.
A tak poza tym, to osoba która wymyśliła ustawienie sobie takiego opisu za dużo siedzi na 4chanie
No nic, pożyjemy, zobaczymy. Może gg się unormalni. A wprowadzenie xmpp to byłoby doskonałe posunięcie z ich strony, bo może i jabberowców nie przekonają do siebie, ale za to mogą w ten sposób ludzi zatrzymać i zastopować teoretyczną migrację.
Zresztą, nie oszukujmy się, od jakiegoś czasu sieć gg to tylko dodatek do komunikatora... Jeden z wielu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
greenhorn  Weteran

|
Wysłany: 28 Maj 2009 18:39 Temat postu: |
|
|
Eeee, jak płatne i ograniczone do obrazków z katalogu dodatków GG to niewypał na maksa. Z początku myślałem, że chodzi o to, że każdy może sobie ustawić w opisie obrazek (lub link do obrazka, który po najechaniu się wyświetla), a tu proszę... Myślałem, że to w związku z tym, że ludziska z GG jakiś czas temu blokowali pewnego typu linki do obrazków, to teraz chcieli nas za to przeprosić i jakoś pójść na rękę. A tu proszę... Masz pan tu 12 obrazków, płacisz pan 3 zyla za dwa dni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
andy  Weteran

|
Wysłany: 28 Maj 2009 18:50 Temat postu: |
|
|
Tonący brzytwy się trzyma  |
|
Powrót do góry |