Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

IEView - dyskusje o personalizacji
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Personalizacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alan Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 67
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: 03 Mar 2005 2:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Cinhead"]u mnie jest.. polaczone ikonki z borewicza i tlo z mini
Arrow Screenshot

powinienes to udostepnic jako mod Smile jesli "pierwotni autorzy" sie zgadzaja, bo naprawde calosc prezentuje sie atrakcyjnie...

--
Szkoda ze Fiat nie reaguje na opcje pokazywania daty. Mozna jedynie wlaczyc/wylczyc pokazywanie czasu ale o dacie nie ma mowy Sad Akurat nie potrzebna jest data w kazdej widomosci ale jak sie pojawiaja starsze wiadomosci to mozna sie pogubic...
P.S. Jak sie tak patrzy na okno rozmow to chcailo by sie tez miec tak dobra historie... :]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 10 Sie 2022 12:39    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
turbo Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 84
Skąd: Wroclaw
Wiek: 39 lat(a)

PostWysłany: 07 Mar 2005 0:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Alan napisał:

[...]
Szkoda ze Fiat nie reaguje na opcje pokazywania daty. Mozna jedynie wlaczyc/wylczyc pokazywanie czasu ale o dacie nie ma mowy Sad Akurat nie potrzebna jest data w kazdej widomosci ale jak sie pojawiaja starsze wiadomosci to mozna sie pogubic...
P.S. Jak sie tak patrzy na okno rozmow to chcailo by sie tez miec tak dobra historie... :]


przerobilem Fiata tak, ze data jest wyswietlana tylko w wiadomosciach z historii, zaraz obok nicka - wystarczy w odpowiednim miejscu wstawic "<span id="hMessage_date_out">%date%</span>" i "<span id="hMessage_date_in">%date%</span>" no i stworzyc odpowiednie ID w pliku CSS.

tyle tytulem odpowiedzi, a mam tez swoje pytanie Wink brzmi ono: czy mozna jakos uzywac zmiennych w niezaleznym, dodanym przez siebie divie (<!--Avatars-->) Question chcialem dodac osobnego diva ktory bedzie wyswietlal tylko imiona rozmowcow i ich avatary, ale cos nie chce mi dzialac ani %name%, ani %cid% ani %avatar%. przypuszczam ze chodzi o to ze w "normalnym" uzyciu zawsze sa przyporzadkowane do ktoregos z rozmowcow (gdy uzywam zmiennych np w <!--MessageIn--> wszystko jest ok), a nie wiem jak uzyskac na raz dane obu osob. jakies sugestie Question Wink

dla zainteresowanych: z "position:fixed" w IE juz sobie poradzilem - http://www.doxdesk.com/software/js/fixed.html Smile
_________________
"Próbowanie to pierwszy krok do niepowodzenia"
[Homer J. Simpson]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
klugg
Weteran
Weteran



Dołączył: 22 Sty 2003
Posty: 70
Skąd: Kraków

PostWysłany: 19 Maj 2005 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turbo napisał:

przerobilem Fiata tak, ze data jest wyswietlana tylko w wiadomosciach z historii, zaraz obok nicka - wystarczy w odpowiednim miejscu wstawic "<span id="hMessage_date_out">%date%</span>" i "<span id="hMessage_date_in">%date%</span>" no i stworzyc odpowiednie ID w pliku CSS.

Nie ID tylko class!
Zgodnie ze specyfikacją, element o danym ID powinien występować w pliku html tylko raz, natomiast powtarzać się mogą elementy należące do danej klasy.
W css natomiast zamiast div#blabla pisze się div.blabla i jest dobrze.
Być może ktoś powie "przecież działa". Z tym, że to jest technika podobna w filozofii do watowania bezpieczników spinaczami biurowymi - też działa, ale gwarancji na to nikt nie da...
_________________
klugg
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Kwinto
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 27 Cze 2005
Posty: 1

PostWysłany: 27 Cze 2005 21:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie - jest jakaś możliwość ustawienia ieview tak, aby wyświetlało daty wiadomości, ale tylko starsze niż jeden dzień, tak jak to jest w nConvers?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
WickoO (Skrzepek) Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 25 Mar 2005
Posty: 174


Punktów karnych: 9000

PostWysłany: 28 Cze 2005 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wyedytuj styl i w MessageIn i MesageOut usun date, a pozostaw tylko w hMessageIn i hMesageOut
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
vic01 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 501
Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N
Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 29 Cze 2005 10:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skrzepek napisał:
wyedytuj styl i w MessageIn i MesageOut usun date, a pozostaw tylko w hMessageIn i hMesageOut

Shocked Confused

czarna magia
Sad
pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
raq Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 12 Kwi 2004
Posty: 1502
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 30 Cze 2005 15:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skrzepek napisał:
wyedytuj styl i w MessageIn i MesageOut usun date, a pozostaw tylko w hMessageIn i hMesageOut

to jest półśrodek, gdyz po zamknieciu i otwarciu okna bedziesz mial daty a mu chodzi zeby miec daty tylko w wypadku gdy wiadomosc jest nie dzisiejsza Smile
czyli tak jak to robi wspomniany nconvers badz tabsrmm Smile

@Kwinto: na chwile obecna jak widzisz nie ma
_________________
kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
vic01 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 501
Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N
Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 01 Lip 2005 9:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aaa to juz wiem o co chodzi
pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
NetSprecher Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 06 Sty 2005
Posty: 29
Skąd: Sosnowiec
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 06 Lut 2006 10:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!!
Ściągnąłem sobie z oficjalnej strony Mirandy schemat do IEView'a o nazwie Splash 1.0
( http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=2177 )
i muszę przyznać, że bardzo mi przypadł do gustu, tylko ma jedno niedociągnięcie (na pierwszy rzut oka, bo nie wiem, jak to wygląda w kodzie). Mianowicie prawidłowo mi wyświetla avatary osób , z którymi rozmawiam, a zamiast mojego avatara mam ramkę i taki czerwony krzyżyk (tak jak w IE gdy nie ma obrazka)


Mógłby ktoś na to rzucić okiem i poradzić mi, jak mam to zmienić ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Senthine Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 158
Skąd: LBN
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 06 Lut 2006 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A masz ustawiony obrazek w swoim profilu? Menu > view/change my details.
_________________
Moje skórki na Miranda-im.org : Alliance, Aluminium, Verto
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
NetSprecher Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 06 Sty 2005
Posty: 29
Skąd: Sosnowiec
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 06 Lut 2006 11:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a mam ;/

W większości schematów obsługujących avatary wystarczy podmienić plik "myavatar.jpg" w katalogu schematu. Tylko, że w tym schemacie takowego pliku nie ma, a nawet jeśli go utworzę, to nic się nie zmienia i jak nie wyświetlało mojej facjaty, tak dalej nie wyświetla ;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
snake Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 20 Sty 2005
Posty: 58
Skąd: miasto Łódź
Wiek: 39 lat(a)

Punktów karnych: 24

PostWysłany: 06 Lut 2006 21:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odpalasz DBeditor.
I wchodzisz w opcje->ContactPhoto ustaw tam dokładną ściężkę do swojej fotki Smile
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
NetSprecher Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 06 Sty 2005
Posty: 29
Skąd: Sosnowiec
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 06 Lut 2006 23:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

orzeszzzzzzzzzzzzzzzzku włoski!!

że też sam na to nie wpadłem!!

wielkie dzięki !!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
andy Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 940
Skąd: Z nienacka

PostWysłany: 03 Mar 2007 8:41    Temat postu: Konwersja stylu z tabSRMM Odpowiedz z cytatem

Witam, czy jakaś osoba miałaby czas, chęci i najważniejsze umiejętności do konwersji tego stylu z tabSRMM do IEView ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Spass Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 24 Lut 2006
Posty: 54

PostWysłany: 26 Mar 2007 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wstawiłem do swojego stylu coś takiego:
Cytat:
%date% %time%

Ale jest pewien "problem". Gdy w ustawieniach IEView (mam wersję 1.0.9.4) wyłączę wyświetlanie daty, to w miejsce zmiennej jest jakby wstawiana spacja i robi się pusta przestrzeń. Wygląda to tak. Czy to prawidłowe zachowanie? IMO zmienna powinna być całkowicie pomijana, czyli nie powinna się wyświetlić żadna spacja przed %time%.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Personalizacja Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor