Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Miranda 0.10 (stable)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Guest7889
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 13

PostWysłany: 19 Lip 2012 14:56    Temat postu: Miranda 0.10 (stable) Odpowiedz z cytatem

Witam,
w dniu dzisiejszym została wydana stabilna Miranda IM v0.10.0.8.

Cytat:
Bugfixes:
– Fixed rare crash
– AIM: Fixed memory leaks
– AIM: Fixed chat invitation messages
– Jabber: Fixed GTalk login to invisible
– MSN: Improved P2P connectivity
– MSN: Fixed crashes
– Yahoo: Fixed searching for AT&T user accounts

Enhancements:
– New language pack format support and per user language packs
– AIM: Establishing listening connection only when needed not on startup
– Jabber: Re-designed resource selection logic to comply with RFC
– MSN: Added Windows Phone detection
– Yahoo: Added conference support

http://www.miranda-im.org/2012/07/18/miranda-im-v0-10-0-released/

Oczywiście dokonałem natychmiast aktualizacji i już pojawił się pierwszy problem.
Zamykając Mirandę, widzę w menadżerze zadań, że program wciąż działa w tle... Macie podobny problem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 23 Wrz 2021 16:43    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
FreddieM Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 62
Skąd: Lublin
Wiek: 33 lat(a)

PostWysłany: 19 Lip 2012 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też to mam. Wina leży po stronie GG - gdy ustawimy w opcjach, aby protokół na stracie był rozłączony i zamykamy aplikacje to wszystko jest w porządku. Najdziwniejsze jednak jest to, że wtyczka gg z gałęzi 0.9.5 gdzie problem nie występował tutaj w 0.10 sobie nie radzi. Wniosek z tego, że najnowsza mirka nie lubi gg ;/
Pomocy trzeba oczekiwać od Dezeatha
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gskoczylas Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 24 Lip 2004
Posty: 128
Skąd: Bielsko-Biała
Wiek: 62 lat(a)

PostWysłany: 05 Wrz 2012 22:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś z szanownych użytkowników Mirandy testował już najnowszą wersję? Jak to działa?

Interesuję mnie zwłaszcza protokoły XMPP, Gadu-Gadu (czy teraz też używają XMPP?) i Tlen.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
zukers Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 24 Sty 2004
Posty: 73
Skąd: Polanica

PostWysłany: 10 Wrz 2012 10:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam ten sam problem, po wyłączeniu mirandy ona wisi w procesach - czy jest na to jakieś rozwiązanie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mzakras Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 02 Lip 2006
Posty: 454
Skąd: Wrocław
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 12 Wrz 2012 16:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co ja poczytałem na forum angielskim, to problem mozę być z jabberem (sam go doswiadczyłem) bo jabber wywala mirandę: http://forums.miranda-im.org/showthread.php?27876-0-10-x-Jabber-fail.
_________________
"Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Guest7889
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 13

PostWysłany: 18 Wrz 2012 11:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie winna Jabbera, ja nawet nie mam wgranej tej wtyczki.
To na 100% GG.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mzakras Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 02 Lip 2006
Posty: 454
Skąd: Wrocław
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 18 Wrz 2012 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Okej, okej, odpisywałem użytkownikowi gskoczylas, zgadzam się z tym, że wina leży po stronie protokołu gg jeśli chodzi o wiszenie w procesach.
_________________
"Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kroku Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 24 Maj 2004
Posty: 574
Skąd: wziąć kase?

PostWysłany: 19 Wrz 2012 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja używałem nightly przez wydaniem '10 i zawsze mirka zostawała w procesach Acid
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sleazoid
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 23


Punktów karnych: 20

PostWysłany: 28 Wrz 2012 9:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dalej macie ten problem? Nie przeszedłem jeszcze na wersję 0.10 i czekam na dobry moment. W mojej aktualnej konfiguracji 0.9.52 działa bardzo stabilnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mzakras Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 02 Lip 2006
Posty: 454
Skąd: Wrocław
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 29 Wrz 2012 9:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie wciąż były problemy zarówno z jabberem jak i z gg. Próbowałem z wersją 0.10.4.
_________________
"Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor