Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ami Weteran
|
Wysłany: 16 Sty 2004 2:18 Temat postu: |
|
|
Devteam wyraźnie na forum Mirandy podkreśla, że nie tylko wersji 0.xx nie bedzie na inne platformy, ale również nie przewidują żeby wersja 1.0 miała być multiplatformowa... |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 14 Gru 2024 14:28 Temat postu: Reklama |
|
|
Z TechnoVolt zbudujesz szybko wysokiej klasy sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
karaguy Moderator
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 16 Sty 2004 2:39 Temat postu: |
|
|
ami napisał: |
Devteam wyraźnie na forum Mirandy podkreśla, że nie tylko wersji 0.xx nie bedzie na inne platformy, ale również nie przewidują żeby wersja 1.0 miała być multiplatformowa... |
A mnie sie zdawalo ze przebakiwali cos o tym ze samo jadro M1 nie bedzie korzystalo z WinAPI i gdyby ktos sie pokusil napisac jakies bardziej uniwersalne badz inaczej ukierunkowane GUI to czemu nie. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
|
Bags_Bunny VIP
|
Wysłany: 16 Sty 2004 3:17 Temat postu: |
|
|
mina ma mirande pod linuxem.... ale trzeba sprawe porzadnie przemyslec... jesli po wrzuceniu 7 wtyczek mirande zacznie sie wlaczac 15 minut to to jest bez sensu ;/ ja tez bym chcial miec ja pod linuxem na ktorego sie przesiadam w ciagu kilku dni ale jesli szybkosc i stabilnosc nie bedzie zadowalajaca trzeba wziasc inny komunikator... jest kilka komunikatorow pod linuxa z obsluga wtyczek... _________________ php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found |
|
Powrót do góry |
|
|
mina86 Weteran
Dołączył: 18 Sty 2003 Posty: 686 Skąd: Linux 2.6.x x86_64 Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 16 Sty 2004 9:23 Temat postu: |
|
|
Bags, ja mam 7 wtyczek i mi sie ladnie wlacze mniej niz 1min (nie sprawdzalem w sumie nigdy ile dokladnie).. Nie mam z nia wlasciwie wiekszych problemow, tylko czasami (bardzo zadko) jak obciazenie procka wzrasta do 99% (np. gdy cos kompiluje i jeszcze jakies rozner rzeczy robie) to gdy zaczne cos kombinowac w opcjach Mirandy to sie czasami wiesza (wowczas jednak wystarczy killall wine-kthread i po sprawie ).
Nalezy pamieta nie konfigurowac WINE coby kozystalo z katalog Win2K albo jakickolwiek innych NT (NT 3.x, 4.x, 2K, XP, 2003). Osobiscie w chwili obecnej uzywam fake windows directory i wszystko dziala GIT.. Ponadto, nie zdziwcie sie jezeli wasza super-hiper ulubiona wtyczka dodajaca super-hiper bajery kozystajaca z super zaawansowanych funkcji WinAPI nie zadziala.. To moze sie zdazyc, aczkolwiek w moim przypadku wszystko co chcialem to mi dziala (Tlen, Jabber, ICQ, mToolTip, PopUp, NewEventNotifier, SRMM_Mod). Przyznam, ze wzgledem poprzednich wersji WINE to teraz wszystko dziala znaczenie lepiej.. Mozna bez obaw kozystac z najnowszych wersji wszystkich wtyczek i samej Mirandy (mam tu na mysli wersje nightly).
A tak w ogole: Jezeli Miranda nie chce sie odpalic na naszym profilu, to najlepiej zalozyc nowy Niektore opcje moga powodowac crash Mirandy (mialem taka sytuacje). _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki. |
|
Powrót do góry |
|
|
Bags_Bunny VIP
|
Wysłany: 16 Sty 2004 14:21 Temat postu: |
|
|
to w zasadzie nie jest zle... tymbardziej ze masz proca ok 370mhz afair wiec na jakims 1ghz powinno chodzic przyzwoicie nic jak zainstaluje linuxa to sie okaze jak bedzie ciagla z moimi 25 wtyczkami :] _________________ php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found |
|
Powrót do góry |
|
|
leon_master Weteran
Dołączył: 28 Sty 2004 Posty: 705 Skąd: Gliwice Wiek: 36 lat(a)
|
Wysłany: 02 Lut 2004 22:41 Temat postu: |
|
|
mam draka 9.1 i tez mi dziala pod winem
co do VMware to nie probowalem ale trzeba sie meczyc z instalacja o.s. a. Moze najlepiej po prostu zmodyfikowac i przekompilowac zrodla????? tak chyba bedzie najlepiej i najszybciej... tylko nie wszystkie plugi posiadaja publiczne zrodla
a jesli chodzi o vmware`a to jest astalavista i inne crack search engine`y. seriale do vmware`a są i dzialają. sprawdzalem. mam kilka |
|
Powrót do góry |
|
|
mina86 Weteran
|
Wysłany: 02 Lut 2004 23:01 Temat postu: |
|
|
Rekompilacja nic nie poprawi.. Miranda będzie działała dokładnie tak samo. Chyba, że masz na myśli całkowite przerobienie na aplikacje linuxową _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
|
Powrót do góry |
|
|
karaguy Moderator
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 02 Lut 2004 23:43 Temat postu: |
|
|
Taka mala dygresja, o crackach i serialach czy wszelkiej masci oprogramowania legalnego inaczej w sposob tak dosadny na forum publicznym wspominac nie radze. Dziekuje za posluch, dobranoc. [: _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
|
Mattai Gość
|
Wysłany: 19 Lut 2004 2:40 Temat postu: LINUX MIRANDA I TLEN |
|
|
Dlaczego nie laduje sie plugin tlena do mirandy kiedy pracuje w wine?
Uwagi obsługi forum: |
To proste - poniewaz Miranda dziala dobrze tylko pod systemem Windows, a Ty stosujesz atrape |
* ostatnia uwaga wprowadzona 19 Lut 2004 1:55 przez Test
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bags_Bunny VIP
|
Wysłany: 19 Lut 2004 12:02 Temat postu: |
|
|
http://c14-103.icpnet.pl:8001/ [moze nie dzialac caly czas bo mi sie nie chce zbytnio wrzucac na serwer ] - tu masz moje plugi, sciagnij sobie tlena liste plugow masz w versioninfo.txt, jak by nie pomoglo zapodam ci tez miranda32.exe i configa wine
--edit--
Moderator (a.k.a. Test) napisał: |
To proste - poniewaz Miranda dziala dobrze tylko pod systemem Windows, a Ty stosujesz atrape |
mylisz sie... _________________ php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found |
|
Powrót do góry |
|
|
moon VIP
|
Wysłany: 19 Lut 2004 12:57 Temat postu: |
|
|
Czy ja wiem czy atrapa? Ale proteza napewno
Co pelnej/stabilnej emulacji srodowiska windowsowego to wine jeszcze DUZO brakuje.... _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Bags_Bunny VIP
|
Wysłany: 19 Lut 2004 13:25 Temat postu: |
|
|
moon napisał: |
Co pelnej/stabilnej emulacji srodowiska windowsowego to wine jeszcze DUZO brakuje.... |
nie bede zaprzeczal ale fakt faktem ze miranda jak i wiele wtyczek chodzi calkiem niezle... pozatym wine is not an emulator _________________ php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found |
|
Powrót do góry |
|
|
moon VIP
|
Wysłany: 19 Lut 2004 13:49 Temat postu: |
|
|
Bags_Bunny napisał: |
[...]pozatym wine is not an emulator |
Specjalnie napisalem "emulator srodowiska" a nie "emulator windowsa". Zreszta juz o tym dyskutowane bylo... EOT _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
Powrót do góry |
|
|
mina86 Weteran
|
Wysłany: 19 Lut 2004 18:01 Temat postu: |
|
|
WINE Is Not an Emulator i tyle, nie ma co tu dyskutować..
Mattai, mi działa najnowsza stabilna wersja tlenu (0.1.0.1) jakby co.. Zalecam w konfiguracji WINE ustawić na udawanie Windows95 i nie zalecam używania DLL-ek z WinNT (NT3.x, 4.x, 2000, XP). Wersja neistabilna tlena rzeczywiście się nie ładuje... _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
|
Powrót do góry |
|
|
moon VIP
|
Wysłany: 19 Lut 2004 18:17 Temat postu: |
|
|
Jedno co jest pewne wtyka tlenu nie dzialala ze starsza wersja Mirandy - musisz miec najnowsza wersje nighly Mirandy lub starsza wersja tlena. _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
Powrót do góry |
|
|
|