Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Miranda pod Linux
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ami
Weteran
Weteran



Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 52
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 16 Sty 2004 2:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Devteam wyraźnie na forum Mirandy podkreśla, że nie tylko wersji 0.xx nie bedzie na inne platformy, ale również nie przewidują żeby wersja 1.0 miała być multiplatformowa...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 23 Wrz 2021 17:08    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 35 lat(a)

PostWysłany: 16 Sty 2004 2:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ami napisał:
Devteam wyraźnie na forum Mirandy podkreśla, że nie tylko wersji 0.xx nie bedzie na inne platformy, ale również nie przewidują żeby wersja 1.0 miała być multiplatformowa...

A mnie sie zdawalo ze przebakiwali cos o tym ze samo jadro M1 nie bedzie korzystalo z WinAPI i gdyby ktos sie pokusil napisac jakies bardziej uniwersalne badz inaczej ukierunkowane GUI to czemu nie.
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bags_Bunny Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 02 Lut 2003
Posty: 365
Skąd: Poznań

PostWysłany: 16 Sty 2004 3:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mina ma mirande pod linuxem.... ale trzeba sprawe porzadnie przemyslec... jesli po wrzuceniu 7 wtyczek mirande zacznie sie wlaczac 15 minut to to jest bez sensu ;/ ja tez bym chcial miec ja pod linuxem na ktorego sie przesiadam w ciagu kilku dni ale jesli szybkosc i stabilnosc nie bedzie zadowalajaca trzeba wziasc inny komunikator... jest kilka komunikatorow pod linuxa z obsluga wtyczek...
_________________
php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mina86 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 18 Sty 2003
Posty: 686
Skąd: Linux 2.6.x x86_64
Wiek: 35 lat(a)

PostWysłany: 16 Sty 2004 9:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bags, ja mam 7 wtyczek i mi sie ladnie wlacze mniej niz 1min (nie sprawdzalem w sumie nigdy ile dokladnie).. Nie mam z nia wlasciwie wiekszych problemow, tylko czasami (bardzo zadko) jak obciazenie procka wzrasta do 99% (np. gdy cos kompiluje i jeszcze jakies rozner rzeczy robie) to gdy zaczne cos kombinowac w opcjach Mirandy to sie czasami wiesza (wowczas jednak wystarczy killall wine-kthread i po sprawie Wink ).

Nalezy pamieta nie konfigurowac WINE coby kozystalo z katalog Win2K albo jakickolwiek innych NT (NT 3.x, 4.x, 2K, XP, 2003). Osobiscie w chwili obecnej uzywam fake windows directory i wszystko dziala GIT.. Ponadto, nie zdziwcie sie jezeli wasza super-hiper ulubiona wtyczka dodajaca super-hiper bajery kozystajaca z super zaawansowanych funkcji WinAPI nie zadziala.. To moze sie zdazyc, aczkolwiek w moim przypadku wszystko co chcialem to mi dziala (Tlen, Jabber, ICQ, mToolTip, PopUp, NewEventNotifier, SRMM_Mod). Przyznam, ze wzgledem poprzednich wersji WINE to teraz wszystko dziala znaczenie lepiej.. Mozna bez obaw kozystac z najnowszych wersji wszystkich wtyczek i samej Mirandy (mam tu na mysli wersje nightly).

A tak w ogole: Jezeli Miranda nie chce sie odpalic na naszym profilu, to najlepiej zalozyc nowy Smile Niektore opcje moga powodowac crash Mirandy (mialem taka sytuacje).
_________________
Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bags_Bunny Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 02 Lut 2003
Posty: 365
Skąd: Poznań

PostWysłany: 16 Sty 2004 14:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to w zasadzie nie jest zle... tymbardziej ze masz proca ok 370mhz afair wiec na jakims 1ghz powinno chodzic przyzwoicie Smile nic jak zainstaluje linuxa to sie okaze jak bedzie ciagla z moimi 25 wtyczkami :]
_________________
php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 28 Sty 2004
Posty: 705
Skąd: Gliwice
Wiek: 33 lat(a)

PostWysłany: 02 Lut 2004 22:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam draka 9.1 i tez mi dziala pod winem
co do VMware to nie probowalem ale trzeba sie meczyc z instalacja o.s. a. Moze najlepiej po prostu zmodyfikowac i przekompilowac zrodla????? tak chyba bedzie najlepiej i najszybciej... tylko nie wszystkie plugi posiadaja publiczne zrodla Sad
a jesli chodzi o vmware`a to jest astalavista i inne crack search engine`y. seriale do vmware`a są i dzialają. sprawdzalem. mam kilka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mina86 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 18 Sty 2003
Posty: 686
Skąd: Linux 2.6.x x86_64
Wiek: 35 lat(a)

PostWysłany: 02 Lut 2004 23:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rekompilacja nic nie poprawi.. Miranda będzie działała dokładnie tak samo. Chyba, że masz na myśli całkowite przerobienie na aplikacje linuxową Smile
_________________
Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 35 lat(a)

PostWysłany: 02 Lut 2004 23:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Taka mala dygresja, o crackach i serialach czy wszelkiej masci oprogramowania legalnego inaczej w sposob tak dosadny na forum publicznym wspominac nie radze. Dziekuje za posluch, dobranoc. [:
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Mattai
Gość






PostWysłany: 19 Lut 2004 2:40    Temat postu: LINUX MIRANDA I TLEN Odpowiedz z cytatem

Dlaczego nie laduje sie plugin tlena do mirandy kiedy pracuje w wine?
Uwagi obsługi forum:
To proste - poniewaz Miranda dziala dobrze tylko pod systemem Windows, a Ty stosujesz atrape


_________________
* ostatnia uwaga wprowadzona 19 Lut 2004 1:55 przez Test
Powrót do góry
Bags_Bunny Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 02 Lut 2003
Posty: 365
Skąd: Poznań

PostWysłany: 19 Lut 2004 12:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://c14-103.icpnet.pl:8001/ [moze nie dzialac caly czas bo mi sie nie chce zbytnio wrzucac na serwer Wink] - tu masz moje plugi, sciagnij sobie tlena liste plugow masz w versioninfo.txt, jak by nie pomoglo zapodam ci tez miranda32.exe i configa wine
--edit--
Moderator (a.k.a. Test) napisał:
To proste - poniewaz Miranda dziala dobrze tylko pod systemem Windows, a Ty stosujesz atrape

mylisz sie...
_________________
php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 926
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 19 Lut 2004 12:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ja wiem czy atrapa? Ale proteza napewno Razz

Co pelnej/stabilnej emulacji srodowiska windowsowego to wine jeszcze DUZO brakuje....
_________________
I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There


Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bags_Bunny Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 02 Lut 2003
Posty: 365
Skąd: Poznań

PostWysłany: 19 Lut 2004 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moon napisał:
Co pelnej/stabilnej emulacji srodowiska windowsowego to wine jeszcze DUZO brakuje....

nie bede zaprzeczal ale fakt faktem ze miranda jak i wiele wtyczek chodzi calkiem niezle... pozatym wine is not an emulator Wink
_________________
php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 926
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 19 Lut 2004 13:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bags_Bunny napisał:
[...]pozatym wine is not an emulator Wink

Specjalnie napisalem "emulator srodowiska" a nie "emulator windowsa". Zreszta juz o tym dyskutowane bylo... EOT
_________________
I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There


Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mina86 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 18 Sty 2003
Posty: 686
Skąd: Linux 2.6.x x86_64
Wiek: 35 lat(a)

PostWysłany: 19 Lut 2004 18:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WINE Is Not an Emulator i tyle, nie ma co tu dyskutować..

Mattai, mi działa najnowsza stabilna wersja tlenu (0.1.0.1) jakby co.. Zalecam w konfiguracji WINE ustawić na udawanie Windows95 i nie zalecam używania DLL-ek z WinNT (NT3.x, 4.x, 2000, XP). Wersja neistabilna tlena rzeczywiście się nie ładuje...
_________________
Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 926
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 19 Lut 2004 18:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jedno co jest pewne wtyka tlenu nie dzialala ze starsza wersja Mirandy - musisz miec najnowsza wersje nighly Mirandy lub starsza wersja tlena.
_________________
I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There


Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 3 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor