Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
moon  VIP

|
Wysłany: 02 Kwi 2003 20:30 Temat postu: |
|
|
Dwa ostatnie wieczory (i dzisiejszy pewnie taz tak spedze) instaluje Linuxa na laptopie...
Aktualnie moim celem jest odpalenie wine i mirandy.
Jest juz:
Debian 3.0 r1
KDE 3.1.1
Wine
Instaluje wlasnie Windowsa 98 jako "dawce" dll'kow
O ile instaluje Linuxa juz poraz n'ty raz to Wine po raz pierwszy... Zapowiada sie walka.... Pozyjemy zoabczymy
Trzymajcie kciuki  _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 22 Mar 2023 5:44 Temat postu: Reklama |
|
|

Tylko u nas systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
|
|
Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 05 Kwi 2003 13:00 Temat postu: |
|
|
heja!
Chcialem powiedziec ze nadal walcze Do tej chwili uruchomilem Notepad i... zalozylem profil w mirandzie a nawet widzialem okienko mirandy
Niestety jak nacisnalem mysza na menu... Wywalila sie
Co gorsza o ile wczesniej wiedzialem w czym byl problem (riched20.dll) tak teraz nie mam pojecia  _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 37 lat(a)
|
Wysłany: 05 Kwi 2003 13:14 Temat postu: |
|
|
Moze sprobuj z wersja nightly debug? Zeby jakiegos crash log'a tworzyla. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 05 Kwi 2003 22:07 Temat postu: |
|
|
Koniec testow narazie...
Wyniki:
udalo mi sie uruchomic Mirande
przez chwile bylem nawet na GG
Tlen tez dziala
Niestety w roznych momentach potrafi sie wywalac.. np. przy wyszukiwaniu w katalogu
Moze sa jakies metody zeby dzialalo to stabilnie, ja ich niestety nie znam...
Jesli ktos bedzie chcial powalczyc sluze pomoca (w miare mozliwosci)... _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

Dołączył: 18 Sty 2003 Posty: 686 Skąd: Linux 2.6.x x86_64 Wiek: 37 lat(a)
|
Wysłany: 05 Kwi 2003 22:21 Temat postu: |
|
|
moon napisał: |
Niestety w roznych momentach potrafi sie wywalac.. np. przy wyszukiwaniu w katalogu |
Wniosek: nie wyszukiwac  _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
JohnyK Stukacz

|
Wysłany: 12 Maj 2003 22:09 Temat postu: Miranda a linux |
|
|
Pytanko mam do zaawansowanych userów linuxa- czy udało sie wam uruchomić Mirandę pod linuxem (via wine)? Bo u mnie startuje, loguje sie nawet ale... próba uruchomienia menu powoduje zwis... Wy tez tak macie? Dodam, że uzywam Mdk9.1 (Bamboo) oraz wine ze stycznia 2003. Miranda z chyba 15 kwietnia a pluginki tylko protokolowe (yahoo, icq, AIM, MSN, GG, tlen, wpk) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 12 Maj 2003 23:04 Temat postu: |
|
|
Kiedys udalo mi sie odpalic Mircie na Knoppix 3.1 jednak wywalala sie wlasnie przy wejsciu do opcji. Dzialo sie tak dlatego, ze nie mogla zapisac nic do profilu, poniewaz odpalilem Knoppix z CD i wszystkie pliki byly tylko do oczytu. Podejrzewam, ze jak bym zainstalwal Knoppix na dysku to by Mircia poszla No ale nie zrobilem tego  _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 37 lat(a)
|
Wysłany: 12 Maj 2003 23:19 Temat postu: |
|
|
Na oficjalnym forum mirandowym ostatnio byl poruszany znow ten temat. Czlowiek ktory obecnie uzywam MIM na codzien pod linuchem pisal ze jego dawca dll'kow dla WINE'a byl Win95 , gdyz nalezalo wylaczyc jakas funkcje, a w/w jej nie posiadal, wiec dzialal ponoc dosc dobrze. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 23 Cze 2003 11:15 Temat postu: |
|
|
W nawiazaniu do screena i pytan na:
http://miranda-im.pl/viewtopic.php?t=534&start=75
Informuje co nastepuje:
Powiem szczerze ze sam bylem zaskoczony...
Jakis czas temu probowalem w tej samej konfiguracji i lecialo w kosmos przy wejsciu do ustawien o ile sie nie myle...
Wczoraj mnie podkusilo i z tymi samymi opcjami poszlo. Tlen sie polaczyl, GG tez probowalo ale chyba nie wpisalem dobrego hasla i sie nie polaczylo.
Wersja Mirandy 0.2.1 i tlenu tez stara (nowa tylko 0.3), wine - bede musial sprawdzic, nie pamietam.
Mimo wszystko jak na "produktywne" uzywanie to nie to jednak winda pozostaje... Uruchomilem to bardziej hobbistycznie i zeby przekonac sie o tym jak to chodzi... Jedyna szansa by dzialalo to ladne to musialby jeden z developerow zoptymalizowac to dla wine i przedstawic optymalna konfiguracje. O ile mi wiadomo nie ma tam takiego zapalenca.... _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
Powrót do góry |
|
 |
emdej Gaduła

|
Wysłany: 24 Cze 2003 16:43 Temat postu: |
|
|
Jedyna szansa by dzialalo to ladne to musialby jeden z developerow zoptymalizowac to dla wine i przedstawic optymalna konfiguracje. O ile mi wiadomo nie ma tam takiego zapalenca....[/i] |
no wlasnie.... niestety.... jak tu kogos przekonac ze Miranda jest super ekstra opensource i wogole de best skoro ona po prostu nie dziala.....
moze ktos sie w koncu zlituje i zrobi takiego klienta dla linuxa... |
|
Powrót do góry |
|
 |
JonX Niemowa

|
Wysłany: 31 Gru 2003 12:19 Temat postu: |
|
|
Dystrybucja - SuSe 9.0
Xy - KDE 3.1
Uruchomilem mirande za pomoca wine. Chyba moge powiedziec "dziala". GG laczy sie i dziala poprawnie, Jabber laczy sie i dziala poprawnie, nCurses dziala poprawnie, emoty, hostoria, ustawienia mirandy, ikony.
Jedyne problemy ktore mialem byly takie ze niektore z wtyczek ktorych uzywam pod XP powodowaly blad przy uruchamianiu(weather, notify, SSL). Jednak wystarczylo je wywalic a reszta dziala od kopa :]
Nawet profilu nie musialem tworzyc od nowa tylko uzylem tego z XP.
:] |
|
Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 31 Gru 2003 12:35 Temat postu: |
|
|
Dziala, dziala... ale co to za dzialanie...  _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
Powrót do góry |
|
 |
twinsen Niemowa

|
Wysłany: 01 Sty 2004 3:08 Temat postu: |
|
|
Dziala, dziala... ale co to za dzialanie...  |
Odpalić Mircię pod VMware Tam wszystko działa.
Tylko, ze VMware jest płatny...  _________________ --
lex |
|
Powrót do góry |
|
 |
AaaA  Gaduła

|
Wysłany: 03 Sty 2004 13:07 Temat postu: |
|
|
Myslałem ze na nawym wine (12 12 03) zadziała ale też lipa... Przy probie wejścia do opcji miranda totalalnie sie zwieszała... _________________ AaaA |
|
Powrót do góry |
|
 |
p0li Weteran

|
Wysłany: 16 Sty 2004 1:24 Temat postu: |
|
|
a tak z innej flanki - czy autor(rzy) mirki planują wersje na inne systemy ? np.: OS/2, BeOS, Solaris że o QNX-sie nie wspomnę
tak się tylko pytam po wizycie na stronie domowej Opery....  _________________ p0li |
|
Powrót do góry |
|
 |
|