Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Miranda pod Linux
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 926
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 02 Kwi 2003 20:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dwa ostatnie wieczory (i dzisiejszy pewnie taz tak spedze) instaluje Linuxa na laptopie...
Aktualnie moim celem jest odpalenie wine i mirandy.
Jest juz:
Arrow Debian 3.0 r1
Arrow KDE 3.1.1
Arrow Wine
Instaluje wlasnie Windowsa 98 jako "dawce" dll'kow

O ile instaluje Linuxa juz poraz n'ty raz to Wine po raz pierwszy... Zapowiada sie walka.... Pozyjemy zoabczymy Very Happy
Trzymajcie kciuki Wink
_________________
I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There


Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 19 Maj 2022 11:52    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 926
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 05 Kwi 2003 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heja!

Chcialem powiedziec ze nadal walcze Smile Do tej chwili uruchomilem Notepad i... zalozylem profil w mirandzie a nawet widzialem okienko mirandy Smile
Niestety jak nacisnalem mysza na menu... Wywalila sie Sad
Co gorsza o ile wczesniej wiedzialem w czym byl problem (riched20.dll) tak teraz nie mam pojecia Sad
_________________
I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There


Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 05 Kwi 2003 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moze sprobuj z wersja nightly debug? Zeby jakiegos crash log'a tworzyla.
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 926
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 05 Kwi 2003 22:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koniec testow narazie...

Wyniki:
Arrow udalo mi sie uruchomic Mirande
Arrow przez chwile bylem nawet na GG
Arrow Tlen tez dziala
Arrow Niestety w roznych momentach potrafi sie wywalac.. np. przy wyszukiwaniu w katalogu

Moze sa jakies metody zeby dzialalo to stabilnie, ja ich niestety nie znam...

Jesli ktos bedzie chcial powalczyc sluze pomoca (w miare mozliwosci)...
_________________
I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There


Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mina86 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 18 Sty 2003
Posty: 686
Skąd: Linux 2.6.x x86_64
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 05 Kwi 2003 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moon napisał:
Arrow Niestety w roznych momentach potrafi sie wywalac.. np. przy wyszukiwaniu w katalogu

Wniosek: nie wyszukiwac Laughing
_________________
Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
JohnyK
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 23 Sty 2003
Posty: 10
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 12 Maj 2003 22:09    Temat postu: Miranda a linux Odpowiedz z cytatem

Pytanko mam do zaawansowanych userów linuxa- czy udało sie wam uruchomić Mirandę pod linuxem (via wine)? Bo u mnie startuje, loguje sie nawet ale... próba uruchomienia menu powoduje zwis... Wy tez tak macie? Dodam, że uzywam Mdk9.1 (Bamboo) oraz wine ze stycznia 2003. Miranda z chyba 15 kwietnia a pluginki tylko protokolowe (yahoo, icq, AIM, MSN, GG, tlen, wpk)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nazir Płeć: mężczyzna
Admin
Admin



Dołączył: 29 Sty 2003
Posty: 2416
Skąd: Chrzanów

PostWysłany: 12 Maj 2003 23:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedys udalo mi sie odpalic Mircie na Knoppix 3.1 jednak wywalala sie wlasnie przy wejsciu do opcji. Dzialo sie tak dlatego, ze nie mogla zapisac nic do profilu, poniewaz odpalilem Knoppix z CD i wszystkie pliki byly tylko do oczytu. Podejrzewam, ze jak bym zainstalwal Knoppix na dysku to by Mircia poszla Smile No ale nie zrobilem tego Razz
_________________
Miranda nie dla idiotow ExclamationExclamationExclamation

IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 12 Maj 2003 23:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na oficjalnym forum mirandowym ostatnio byl poruszany znow ten temat. Czlowiek ktory obecnie uzywam MIM na codzien pod linuchem pisal ze jego dawca dll'kow dla WINE'a byl Win95 , gdyz nalezalo wylaczyc jakas funkcje, a w/w jej nie posiadal, wiec dzialal ponoc dosc dobrze.
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 926
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 23 Cze 2003 11:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W nawiazaniu do screena i pytan na:
http://miranda-im.pl/viewtopic.php?t=534&start=75

Informuje co nastepuje:
Powiem szczerze ze sam bylem zaskoczony...
Jakis czas temu probowalem w tej samej konfiguracji i lecialo w kosmos przy wejsciu do ustawien o ile sie nie myle...
Wczoraj mnie podkusilo i z tymi samymi opcjami poszlo. Tlen sie polaczyl, GG tez probowalo ale chyba nie wpisalem dobrego hasla i sie nie polaczylo.
Wersja Mirandy 0.2.1 i tlenu tez stara (nowa tylko 0.3), wine - bede musial sprawdzic, nie pamietam.

Mimo wszystko jak na "produktywne" uzywanie to nie to jednak winda pozostaje... Uruchomilem to bardziej hobbistycznie i zeby przekonac sie o tym jak to chodzi... Jedyna szansa by dzialalo to ladne to musialby jeden z developerow zoptymalizowac to dla wine i przedstawic optymalna konfiguracje. O ile mi wiadomo nie ma tam takiego zapalenca....

_________________
I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There


Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
emdej
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 01 Lut 2003
Posty: 78

PostWysłany: 24 Cze 2003 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moon napisał:
Jedyna szansa by dzialalo to ladne to musialby jeden z developerow zoptymalizowac to dla wine i przedstawic optymalna konfiguracje. O ile mi wiadomo nie ma tam takiego zapalenca....[/i]

no wlasnie.... niestety.... jak tu kogos przekonac ze Miranda jest super ekstra opensource i wogole de best skoro ona po prostu nie dziala.....
moze ktos sie w koncu zlituje i zrobi takiego klienta dla linuxa...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JonX
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 17 Gru 2003
Posty: 3
Skąd: Kraków

PostWysłany: 31 Gru 2003 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dystrybucja - SuSe 9.0
Xy - KDE 3.1

Uruchomilem mirande za pomoca wine. Chyba moge powiedziec "dziala". GG laczy sie i dziala poprawnie, Jabber laczy sie i dziala poprawnie, nCurses dziala poprawnie, emoty, hostoria, ustawienia mirandy, ikony.

Jedyne problemy ktore mialem byly takie ze niektore z wtyczek ktorych uzywam pod XP powodowaly blad przy uruchamianiu(weather, notify, SSL). Jednak wystarczylo je wywalic a reszta dziala od kopa :]

Nawet profilu nie musialem tworzyc od nowa tylko uzylem tego z XP.

:]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 926
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 31 Gru 2003 12:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziala, dziala... ale co to za dzialanie... Rolling Eyes Confused
_________________
I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There


Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
twinsen
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 05 Lip 2003
Posty: 1
Skąd: Zabrze

PostWysłany: 01 Sty 2004 3:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moon napisał:
Dziala, dziala... ale co to za dzialanie... Rolling Eyes Confused


Odpalić Mircię pod VMware Smile Tam wszystko działa.
Tylko, ze VMware jest płatny... Sad Sad
_________________
--
lex
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
AaaA Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 10 Wrz 2003
Posty: 67
Skąd: stąd

PostWysłany: 03 Sty 2004 13:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myslałem ze na nawym wine (12 12 03) zadziała ale też lipa... Przy probie wejścia do opcji miranda totalalnie sie zwieszała...
_________________
AaaA
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
p0li
Weteran
Weteran



Dołączył: 24 Sty 2003
Posty: 116
Skąd: Wawa

PostWysłany: 16 Sty 2004 1:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a tak z innej flanki - czy autor(rzy) mirki planują wersje na inne systemy ? np.: OS/2, BeOS, Solaris że o QNX-sie nie wspomnę
tak się tylko pytam po wizycie na stronie domowej Opery.... Confused
_________________
p0li
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 2 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor