Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gargamel Niemowa
|
Wysłany: 05 Gru 2004 18:20 Temat postu: Ikonki Mirandy (i wtyczek) w menu |
|
|
Czy jest jakiś sposób na pozbycie się, niezbyt ładnych, ikonek z głównego menu Mirandy? |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
|
Powrót do góry |
|
|
karaguy Moderator
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 05 Gru 2004 19:58 Temat postu: |
|
|
Edytowanie zasobów miranda32.exe powinno dać radę. Ewentualnie możesz spróbować użyć MultiWindow gdzie masz możliwość wybrania elementów które będą się znajdować w menu (ja mam to tak wykombinowane że mam standardową listę kontaktów ale menu obsługiwane jest przez MW [:.) _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gargamel Niemowa
|
Wysłany: 05 Gru 2004 23:04 Temat postu: |
|
|
W edytorze zasobów (Resource Hacker) większości elementów menu wogóle nie mogę znaleźć (czytaj: nie ma ich tam). MultiWindow to nie dla mnie - nie lubię takich przebajerowanych wynalazków . Myślałem raczej o jakiejś opcji we wpisie rejestru, pliku konfiguracyjnym itp.
No nic. Dzięki za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
karaguy Moderator
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 05 Gru 2004 23:11 Temat postu: |
|
|
A te elementy menu o których wspominasz że ich nie możesz znaleźć to nie przypadkiem elementy wprowadzane przez wtyczki konkretne? Jeśli tak to tam musisz szukać ich ikon.
A co do MW to też nie lubię, ale mam nightly 0.3.4 alpha z 7 października i mwclist.dll 0.3.4.0 (188 KB dokładnie) i Miranda w dziwny sposób listę kontaktów zachowuję standardową a menu pozwala organizować na zasadach MW. Jak chcesz to mogę przesłać Ci exe'ka i wtyczkę. [: _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gargamel Niemowa
|
Wysłany: 05 Gru 2004 23:19 Temat postu: |
|
|
karaguy napisał: |
A te elementy menu o których wspominasz że ich nie możesz znaleźć to nie przypadkiem elementy wprowadzane przez wtyczki konkretne? Jeśli tak to tam musisz szukać ich ikon. |
Właśnie nie. Standardowe. Może Resource Hacker sobie nie radzi... Popróbuję z innym edytorem.
karaguy napisał: |
A co do MW to też nie lubię, ale mam nightly 0.3.4 alpha z 7 października i mwclist.dll 0.3.4.0 (188 KB dokładnie) i Miranda w dziwny sposób listę kontaktów zachowuję standardową a menu pozwala organizować na zasadach MW. Jak chcesz to mogę przesłać Ci exe'ka i wtyczkę. [: |
Jakieś zhackowane wersje?
Jeśli możesz, to poproszę o przesłanie na melgarga(na)gmail(kropka)com.
P.S. Mogę się zrewanżować zaproszeniem do Gmail 8) . |
|
Powrót do góry |
|
|
Nazir Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grucha Pierdoła
Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 39 lat(a)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gargamel Niemowa
|
Wysłany: 05 Gru 2004 23:32 Temat postu: |
|
|
Zbigniew Banasiak napisał: |
Ale ikon sie nie zmini. |
No właśnie. Już myślałem, że nie zauważyłem jakiejś opcji (bo z tych wersji korzystałem). |
|
Powrót do góry |
|
|
Nazir Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
nowotny VIP
|
Wysłany: 05 Gru 2004 23:39 Temat postu: |
|
|
Na oficjalnym forum mówią że w poniedziałek powinno działać, a jak dalej będą problemy to gdzieś się przeniosą... |
|
Powrót do góry |
|
|
|