Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Gadu-Gadu 6 All - emotikonki (SmileyAdd)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Personalizacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 28 Sty 2004
Posty: 705
Skąd: Gliwice
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 25 Sty 2005 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ten Icon Workshop sam z siebie to potrafi, wychodzi nawet lepiej niż z photshopem. Tylko jest jeden problem. Za kazdym razem musze ustawiac niestandardowy rozmiar, a rozmiaru zaznaczenia nigdzie nie widze... jakies inne pomysly?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 10 Sie 2022 13:52    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 26 Sty 2005 0:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeciez jak wczytujesz obrazek, to po wybraniu opcji "create icon from image", z miejsca zostajesz zapytany o rozmiar ikony, po czym to ustawienie jest pamietane, dopoki go nie zmienisz. Chyba, ze chodzi o cos innego... Rolling Eyes
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 28 Sty 2004
Posty: 705
Skąd: Gliwice
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 26 Sty 2005 0:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no dobra ale te rozmiary sa za kazdym razem inne. Najlepiej zeby rozmiar byl automatycznie taki jak zaznaczenie. No moze prawie, ale i tak niewiele to daje, chociaz no w sumie zawsze cos
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 26 Sty 2005 0:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leon, alby Ty mowisz o innym rozmiarze, albo Twoj IconWorkschop sie rozni od mojego (5.03) ! Przecie wyraznie napisalem, ze rozmiar ikony, jaki wybierzesz jest pamietany do bolu, az tego nie zmienisz. Malo tego, to mozesz od razu wybrac kilka rozmiarow na raz, i rowniez to ustawienie jest pamietane przy kazdej nastepnej probie wykonania takiej samej operacji, dotad, az nie zmienisz tego sam.
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 28 Sty 2004
Posty: 705
Skąd: Gliwice
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 26 Sty 2005 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie rozni sie, i to dziala mi na nerwy, ze to pamięta. Tylko jeszcze raz pytam, co mi to da skoro prawie kazda ikona ma inny rozmiar i to wcale nie nalezacy do tych standardowych?
Dobra, koniec tematu, dam sobie jakos rade
<edit>
nawet idzie w miare sprawnie
</edit>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 26 Sty 2005 14:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Buhehe, no peeeeewnie Laughing Wynika z tego, ze program powinien sie domyslac, jaki ty chcesz format ikony stworzyc i taki ustawiac, za kazdym razem inny Laughing Heh - fakt - gadanie bez sensu, radz sobie i nie zawracaj dupy.
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kroku Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 24 Maj 2004
Posty: 574
Skąd: wziąć kase?

PostWysłany: 26 Sty 2005 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie jestem pewny czy o to chodzi, ale jeśli chcecie przerobić png na ico, to irfanview to potrafi, razem z ustawieniami przezroczystości...
chyba, że jest duży obrazek z którego wycinacie małe, no to lol Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 28 Sty 2004
Posty: 705
Skąd: Gliwice
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 26 Sty 2005 18:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokladnie tak jest. Tylko ze irfanview ustawia tam inverted color a nie transparent color, kapujesz? a tak a propos postu Testa - to chyba nie problem zeby zrobic gdzies taka opcje zeby domyslnym rozmiarem nowej ikony byl rozmiar zaznaczenia? tez mi domyslanie sie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 26 Sty 2005 18:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No widzisz, w koncu sie precyzyjnie wyrazasz. Tak, moglaby byc taka opcja, ze rozmiar ikony jest ustawiany na podstawie wycietego z obrazka kawalka, ale z tym juz powazniejsza kombinacja, bo jak ktos wytnie cos ze skanu wielkosci sciany budynku, to jakos trudno sobie wyobrazic taka ikone 8) . Niby moglby przycinac to do 256x256, ale to jak sam widzisz, juz sporo wiecej roboty przy kodzie. Swoja droga, jesli znalazloby sie kilku chetnych na taka opcje (oczywiscie musieliby to byc legalni uzytkownicy), to zawsze mozna zaproponowac dodanie w przyszlych wersjach IconWorkshopa takiego ficzera. Z drugiej strony, z tego co pamietam, to PaintShopPro pozwalal na zapisanie dowolnego obrazka w formacie .ico, wiec jakby ten problem rozwiazywalby od reki, ale nie chce mi sie go teraz instalowac, zeby to sprawdzic.
_________________
< Test >


Ostatnio zmieniony przez Test dnia 26 Sty 2005 19:14, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 28 Sty 2004
Posty: 705
Skąd: Gliwice
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 26 Sty 2005 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak znajde instalke to moze go sam sprawdze... btw do wyciecia zostal mi tylko ten gorny blok z tymi pomaranczowymi buzkami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bags_Bunny Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 02 Lut 2003
Posty: 365
Skąd: Poznań

PostWysłany: 26 Sty 2005 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gimp ustawia rozmiar nowego pliku na podstawie zaznaczenia
_________________
php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 28 Sty 2004
Posty: 705
Skąd: Gliwice
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 26 Sty 2005 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ;] linux dobry na wszystko Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 27 Sty 2005 0:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bags_Bunny napisał:
gimp ustawia rozmiar nowego pliku na podstawie zaznaczenia
Ale nikt nie mowil o rozmiarze pliku Shocked 8)
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
turbo Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 84
Skąd: Wroclaw
Wiek: 39 lat(a)

PostWysłany: 27 Sty 2005 1:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LeON_MaSTeR napisał:
no ;] linux dobry na wszystko Razz


jest tez GIMP pod windows Smile
http://gimp-win.sourceforge.net/
_________________
"Próbowanie to pierwszy krok do niepowodzenia"
[Homer J. Simpson]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 28 Sty 2004
Posty: 705
Skąd: Gliwice
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 27 Sty 2005 1:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, i wlasnie w tym sek ze cos sie z nim kisi, pierdzieli cos o czcionkach, a na same truetype nie moge za bardzo zmienic bo tylko control panel sie wiesza i nic sie nie dzieje :\
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Personalizacja Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor