Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Nocne kompilacje - Miranda 0.9 Nightly
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
andy Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 940
Skąd: Z nienacka

PostWysłany: 02 Sie 2009 20:55    Temat postu: Nocne kompilacje - Miranda 0.9 Nightly Odpowiedz z cytatem

Miranda IM v0.9.0 Build #1

Cytat:
Zaczynamy serie nowych wydań testowych. Mamy trzy ważne nowiny:
1. Od tego wydania będzie dostępna wersja na procesory 64 bitowe. Wymaga systemu i procesora 64 bitowego. Wymagają także aby MS Visual Studio 2008 runtime były zainstalowane.

2. Zmieniliśmy format archiwum na 7-zip ze względu na duży rozmiar pliku. Aby go rozpakować możecie użyć pakera 7-zip lub każdego innego obsługującego format 7-zip.

3. Linia 0.9.0.1 obsługuje UNICODE dla nazw plików - teraz przesyłając pliki nie musisz się martwić jaką mają nazwę. Każdy protokół zawarty w paczce go obsługuje


Arrow Unicode
Arrow ANSI
Arrow 64bit
Exclamation Zmiany
Exclamation MS Visual Studio 2008 runtime x64


Ostatnio zmieniony przez andy dnia 06 Sie 2009 10:40, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 09 Gru 2021 2:13    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas kompleksowo instalacje elektryczne budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy kompletne instalacje: elektryczne mieszkań, systemów monitoringu i alarmowych, rozdzielni elektrycznych, automatyki budynkowej, oświetleniowe i energooszczędne (LED).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Outlander
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 13 Maj 2006
Posty: 23

PostWysłany: 05 Sie 2009 8:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No wreszcie wersja x64 Smile A tak na mnie krzyczeli że nikt tego nie potrzebuje Wink Mogli by popracować nad strukturą katalogów i plików np dodać "x64." przed folderami dla tej wersji i poprawić nazwę pliku exe, wtedy można by mieć obie wersje w tym samym miejscu. Ciekawe czy można je stosować zamiennie czy baza się nie rozjedzie, po testuje w domu.
No i Contriby znowu wróciły do paczki.

Zmian trochę mało ale wydanie x64 usprawiedliwia zmianę numerka Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
71DeX Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 04 Wrz 2007
Posty: 20
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 06 Sie 2009 0:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi przy wrzuceniu na Viście 64 wersji x64 przy uruchamianiu aktualnego profilu wywala
Cytat:
Nazwa zdarzenia problemu: BEX64
Nazwa aplikacji: miranda32.exe
Wersja aplikacji: 0.9.0.1
Sygnatura czasowa aplikacji: 4a7740a2
Nazwa modułu z błędem: MSVCR90.dll
Wersja modułu z błędem: 9.0.30729.1


x86 działa poprawnie...
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package zainstalowane.
_________________
Pozdrawiam
Kuba
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Outlander
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 13 Maj 2006
Posty: 23

PostWysłany: 06 Sie 2009 7:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie działa, trochę dziwnie przez brak wtyczek ale działa. Jak znajdę brakujące wtyczki to sprawdzę jak profil zniesie powrót do 32bit.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Majkello Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 18

Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 06 Sie 2009 8:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

71DeX napisał:
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package zainstalowane.


A zainstalowałeś 64bitową wersję wspomnianych bibliotek?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
71DeX Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 04 Wrz 2007
Posty: 20
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 06 Sie 2009 16:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Majkello napisał:
71DeX napisał:
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package zainstalowane.


A zainstalowałeś 64bitową wersję wspomnianych bibliotek?
Tak (pomijajac fakt, że link podany jest do 86 Smile )
_________________
Pozdrawiam
Kuba
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
di_kamilo Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 64
Skąd: Nowa Sól
Wiek: 32 lat(a)

PostWysłany: 31 Sie 2009 18:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miranda IM v0.9.0 Build #2

Ok, the revolution with Unicode file transfers is almost over. In build #2 there’re numerous bugfixes, and also the brand new tabSRMM, significantly rewritten and improved.

http://www.miranda-im.org/2009/08/30/miranda-im-v0-9-0-build-2/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Martins Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 97
Skąd: Mysłowice
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 02 Wrz 2009 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po najnowszej aktualizacji cos mi sie pomieszalo z oknem rozmowy , dokladnie to chodzi o info panel http://img136.imageshack.us/img136/1544/46653016.jpg ktos moze pomoc dlaczego cos takiego sie porobilo i jak to zmienic?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
greenhorn Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 04 Sie 2006
Posty: 753

PostWysłany: 02 Wrz 2009 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest po prostu nowy info panel. Zaktualizuj do tej wersji: http://miranda-easy.net/archive/tabSRMM/tabsrmm_01-09-2009_09-54.zip , w tej wersji chyba można już zmienić kolor tła.

Jeśli chcesz wyłączyć: Opcje kontenera > Układ okna > odznacz Pokaż panel informacyjny.

Skórki w wersji 3.0.x mogą jeszcze nie do końca działać poprawnie.

http://miranda.or.at/TabSrmm:Development3_0_KnownIssues
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Martins Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 97
Skąd: Mysłowice
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 02 Wrz 2009 19:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aha czyli rozumiem ze jeszcze nie ma innych skorekdla tej wersji?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
greenhorn Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 04 Sie 2006
Posty: 753

PostWysłany: 02 Wrz 2009 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nawet nie wiem, czy info panel będzie skórkowany. Ale póki co jest tak, że nie wszystkie skórki działają.
Cytat:
Skins have issues. You are advised to not use them at the moment. These issues will be fixed at a later time.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Martins Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 97
Skąd: Mysłowice
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 03 Wrz 2009 18:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok , dzieki , moze sie orientujesz jeszcze jak zmienic kolor nickow w kartach okna rozmowy? sorry za maly OT
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
greenhorn Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 04 Sie 2006
Posty: 753

PostWysłany: 03 Wrz 2009 19:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm... Albo skórka ma już zdefiniowane kolorki, albo:

Opcje > Personalizacja > Skórka okna rozmowy > Wygląd kart > Kolor tekstu karty (przy włączonym stylizowaniu kart)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
momus Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 39

Wiek: 33 lat(a)

PostWysłany: 03 Wrz 2009 22:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skórki mogą nie działać poprawnie, ale z tego co uruchomiłem na chwile nawet śmigają.

Po uruchomieniu(kompletna kopia mirandy, zatem wsio było) kontakty były, lista miała skórkę, tabsrmm miał gołe okno (bez skórki), brakowało mu przycisków zamykania i minimalizacji. Zamknąłem okno, wszedłem w opcje
personalizacja->skórka okna wiadomości
i po prostu wciśnąłem "wyładuj skórkę" (unload skin) a potem "zastosuj skórkę"(apply skin). no i ok.
Po otworzeniu okna rozmowy moja skórka działała (owszem jakieś małe błędy były, wiadomo, to beta, co chwile na svn się pojawiają zmiany, no ale się pojawiło)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Martins Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 97
Skąd: Mysłowice
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 04 Wrz 2009 6:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

greenhorn napisał:
Hmm... Albo skórka ma już zdefiniowane kolorki, albo:

(przy włączonym stylizowaniu kart)


a jak to wlaczyc?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 1 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor