Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

mTV
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 33, 34, 35  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Pokaż/schowaj Top Info
Top Info

najistotniejsze informacje z tematu
Arrow Download/Info
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Doczu
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 28 Lut 2004
Posty: 2
Skąd: Sosnowiec

PostWysłany: 12 Gru 2004 12:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DaNTe napisał:
Niestety oni przysylaja odpowiedz 'przekazemy dalej' i na tym sie kończy Sad. WP.pl osiagnela dno Acid

No w koncu Tepsa ich wykupiła, więc świadczą usługi na poziomie Tepsy Acid
_________________
Sygnaturka permanently underconstruction.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 09 Gru 2022 14:22    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas kompleksowo instalacje elektryczne budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy kompletne instalacje: elektryczne mieszkań, systemów monitoringu i alarmowych, rozdzielni elektrycznych, automatyki budynkowej, oświetleniowe i energooszczędne (LED).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DaNTe
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 40

PostWysłany: 12 Gru 2004 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TPSA to ich przede wszystkim doprowadzila do bankructwa.

Swoja drogą - kto zna inny serwis z programem telewizyjnym pozwalającycm przeglądać pojedyncze programy ? (aby dalo się to parsować)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 44 lat(a)

PostWysłany: 12 Gru 2004 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tu cos jest ale nie wiem czy sie by nadalo -> http://tv.o2.pl/program
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nowotny
VIP
VIP



Dołączył: 11 Sty 2004
Posty: 598

PostWysłany: 12 Gru 2004 16:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DJ Lotos napisał:
tu cos jest ale nie wiem czy sie by nadalo -> http://tv.o2.pl/program

Hmm... pewnie by się nadało, tylko mało kanałów i nie ma takich fajnych opisów jak na wp.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lesi Płeć: kobieta
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 22 Sty 2004
Posty: 21
Skąd: Gdynia
Wiek: 42 lat(a)

PostWysłany: 12 Gru 2004 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spory wybór i opisy (jednak nie wiem, czy się to nadaje do mTV) są tutaj: http://www.gazeta.pl/tv/0,0.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bankrut Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 20 Sty 2004
Posty: 344

PostWysłany: 12 Gru 2004 21:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Musze sprawdzic ten program z www.gazeta.pl, wyglada dosc ciekawie... jesli sie da bezproblemowo sciagac program dla danego dnia/programu tv to za jakis czas poprawie wtyke (ale czas jako tako mam co najwyzej w weekendy, a i to nie czesto :]).
Ogolnie wtyke mam zamiar przepisac od nowa (prawdopodobnie przestanie to byc pseudo protokol tylko zwykly wtyk + dodatkowe okienko z MultiWindow (co leci aktualnie w TV, wybrane programy itd. itp.), pozostanie przeglad programow tyle ze w innej formie i zostanie dodany przeglad tygodnia (z mozliwoscia wybrania danych audycji)), niestety kiedy na to bede mial czas i checi to nie wiem... plany sa ale z realizacja narazie kiepsko Wink

EDIT

http://www.gazeta.pl/tv/1663051,47460,0.html??d=0&s=TVP1&opis=t&mgx=_23

Jesli ktos rozgryzie skad brane sa te pierwsze 2 liczby (1663051 i 47460 ( < to jest chyba cos zwiazane z czasem, ale glowy nie dam)) to sprobuje zrobic program w oparciu o gazeta.pl
_________________
!2b
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DaNTe
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 40

PostWysłany: 12 Gru 2004 23:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.gazeta.pl/tv/1663051,47460,1663028.html?d=1&p=4&t=&k=&s=TVP1&nrpg=1&opis=t&mgx=_23

To jest stale - identyfikator skryptu w systemie portalowym

d - offset w dniach 0 - dzisiaj, 1 - jutro, itd.
p = 4 (caly dzien)
s - identyfikator stacji (widac wszystkie w zrodle pola SELECT)
nrpg - nie mam pojecia bo nic nie zmienia Smile
opis (t - pokazuj opisy, n lub nic - nie pokazuj)
mgx - stala _23

Jutro przebadam czy cos sie zmienia (glownie mgx) ale nie sadze :]


Co do 'Kombajnowania' mTV to mnie w pelni odpowiada oecna funkcjonalnosc i wowlal bym zeby na 'szybko' zostala dodana gazeta - reszta moze zostac, niz mam czekac xx czasu na zbajerowane rozwiazanie Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
reaper7 Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 18 Sty 2003
Posty: 130
Skąd: lubuskie

PostWysłany: 13 Gru 2004 0:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No a ja z kolei to chętnie bym poczekał na nową wersję, szczególnie jeśli ma być przepisana od początku ... mimo nowego windowsa, nowej bazy od MI - mTV nadal rozpędza się z pamięcią do 150 a nieraz i więcej MB jeśli nie może pociągnąć kolejnego programu Sad
Więc na razie przestałem używać ... a bardzo mi ta wtyka pomagała ...
Tak że Bankrut ... ja trzymam kciuki za wolne weekendy ( tak Twoje jak i moje Wink )
_________________

A: > Życie jest jak długi żelazny most ...
B: > Dlaczego ??
A: > Nie wiem ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DaNTe
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 40

PostWysłany: 13 Gru 2004 19:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No niestety, tak jak podejrzewalem parametr mgx jest swoista blokadą przed leecherami Acid i jest codzinnie inny (dzisiaj 48 ). Pewnie nie ma prostej reguly na jego obliczanie - więc trzeba by sprawdzac przez wczytywaniem danych jaka jest wartosc mgz dla danego dnia.
Reszta bez zmian tak jak napisalem :]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DaNTe
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 40

PostWysłany: 09 Sty 2005 12:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Temat zdechł Sad niestety, a program na WP jest tak wqrzajacy ze az nie do używania Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monter Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 13 Maj 2003
Posty: 160
Skąd: Nowy Sącz
Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 10 Sty 2005 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyglada że jest nowa wersja do pobrania.
Cytat:
0.0.1.9:
- poprawiono automatyczne pobieranie programow (powinno pobierac w ustalonych
odstepach czasowych),
- poprawiono problemy ze stabilnoscia wtyczki które mogly wystapic w zwiazku
ze zmianami na http://tv.wp.pl (aktualnie program zawiera o wiele wiecej danych,
niekoniecznie przydatnych :] To w powiazaniu z pewna niestabilnoscia MIM przy zbyt
dlugich string'ach moglo doprowadzic do zwisow MIM w trakcie przegladania programu)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
reaper7 Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 18 Sty 2003
Posty: 130
Skąd: lubuskie

PostWysłany: 10 Sty 2005 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bankrut Very Happy chyba się udało Exclamation Exclamation Exclamation Nie pożera juz tyle pamięci Smile
Zauważyłem jak na razie tylko jeden problemik ... jeśli jest otwarte okno z jakimś programem (telewizyjnym) a w tym czasie wtyka pobiera kolejne dane (dla innego kanału) to zamiera cały system ... nie tylko mira ...

Gratulacje!

Jak dla mnie to wtyka znów wróciła do listy AKTYWNYCH ... "warto było czekać na te lepsze czasy by na własne oczy cuda te zobaczyć..."
_________________

A: > Życie jest jak długi żelazny most ...
B: > Dlaczego ??
A: > Nie wiem ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wallace Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 02 Gru 2004
Posty: 369
Skąd: Bn/Kra
Wiek: 42 lat(a)

PostWysłany: 10 Sty 2005 22:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monter napisał:
Wyglada że jest nowa wersja do pobrania.
Cytat:
0.0.1.9:
- poprawiono automatyczne pobieranie programow (powinno pobierac w ustalonych
odstepach czasowych),
- poprawiono problemy ze stabilnoscia wtyczki które mogly wystapic w zwiazku
ze zmianami na http://tv.wp.pl (aktualnie program zawiera o wiele wiecej danych,
niekoniecznie przydatnych :] To w powiazaniu z pewna niestabilnoscia MIM przy zbyt
dlugich string'ach moglo doprowadzic do zwisow MIM w trakcie przegladania programu)


eee ... ostatnia to juz byla 0.0.1.9 <; i changelog tez jest z ostatniej Wink

EDIT:

w kazdym razie data pliku wskazuje na jakis update, jaki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tomj Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 20 Lut 2004
Posty: 10
Skąd: Europe/Poland/Warsaw
Wiek: 53 lat(a)

PostWysłany: 11 Sty 2005 18:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monter napisał:

- poprawiono problemy ze stabilnoscia wtyczki (...)


Jeśli ta częśc opisu ma oznaczać niepożeranie RAMu to faktycznie jest lepiej (WinXP).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Siemion Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 81
Skąd: Toruń

PostWysłany: 14 Sty 2005 1:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy jest jakiś skrót klawiaturowy wywołujący okno z programem?
_________________
Vivere militare est...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 33, 34, 35  Następny
Strona 3 z 35

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor