Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gskoczylas Kataryna
Dołączył: 24 Lip 2004 Posty: 128 Skąd: Bielsko-Biała Wiek: 65 lat(a)
|
Wysłany: 20 Gru 2006 0:53 Temat postu: |
|
|
Zgłaszam drobną usterkę forum. Mianowicie gdy chciałem wysłać wiadomość do GG (na próbę - do siebie samego) to dostałem komunikat
Cytat: |
LOGIN FAILED - złe hasło dla 4851854 |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 06 Lis 2024 6:21 Temat postu: Reklama |
|
|
W ofercie TechnoVolt profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 20 Gru 2006 1:24 Temat postu: |
|
|
dzieki, poprawi sie, pewnie zmienili sposob logowania z www lub blokneli cos
a tak btw to korzysta z tego ktos? _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
|
Ygrek Redaktor
Dołączył: 29 Sie 2004 Posty: 662 Skąd: Warszawa Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 22 Gru 2006 23:54 Temat postu: |
|
|
Odnośnie Buttona VI mała nie znacząca uwaga "View Profile" a tu nie ma
//Edit
Czy moge prosić w imieniu uzytkowników Opery o zmianę wpisu arkuszu stylów css (http://www.miranda-im.pl/templates/SoftBlue/SoftBlue.css i ewentualnie innych skórek )
Linia 24:
.forumlinemain { background-color: #97B9DA; border: 1px #585889 solid; padding: 4px; width: 100%; margin-bottom: 2px; } |
na
.forumlinemain { background-color: #97B9DA; border: 1px #585889 solid; padding: 4px; margin-bottom: 2px; } |
Czyli usunięcie wpisu "width: 100%;" który rozjeżdża tabelki sekcji na stronie.
Niestety nie mam możliwości sprawdzenia tego w praktyce na innych przegladarkach(firefox, IE), nie sprawdziłem także zachowania strony w innych sekcjach niż wyszukiwarka(http://www.miranda-im.pl/search.php?search_id=newposts).
Dziekuję i pozdrawiam _________________ "Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia" |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 23 Gru 2006 2:33 Temat postu: |
|
|
Ygrek napisał: |
Odnośnie Buttona VI mała nie znacząca uwaga "View Profile" a tu nie ma |
hmm to akurat wiem ale po co tam ten button?
VI raczej jest po to aby kiedy ktos ma jakis problem i go opisuje kliknac pod jego postem w wyniki...
w sumie jak to az tak komus potrzebne to sie doda, zaden to problem
co do opery jak znajde czas to sprawdze ze wszystkimi browserami, u mnie chodzi to dobrze jak dotychczas _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
Ygrek Redaktor
|
Wysłany: 23 Gru 2006 13:02 Temat postu: |
|
|
Hmm sprawdziłem to na IE i niestety IE to źle przyjoł, nastąpił efekt identyczny jak dla Opery przy nieprawidłowym wyświetlaniu.
Ja na swoich stronach stosuje taki trik:
<!--[if IE]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie_styl.css"><![endif]--> |
Tu można by stwozyć dodatkowy css np "templates/SoftBlue/IE_SoftBlue.css" o zawartości
.forumlinemain { background-color: #97B9DA; border: 1px #585889 solid; padding: 4px; width: 100%; margin-bottom: 2px; } |
a w pliku orginalnym usunąć wpis "width: 100%" jak to wspomniałem w poprzednim post'cie.
I dodać wpis:
<!--[if IE]><link rel="stylesheet" href="templates/SoftBlue/IE_SoftBlue.css" type="text/css"><![endif]--> |
ZA wpisem:
<link rel="stylesheet" href="templates/SoftBlue/SoftBlue.css" type="text/css"> |
Sprawdziłem ten układ na "zkeszowanej"/zapisanej stronie na dysku pod IE i Operą wszystko ładnie chodziło.
Niestety nie mam możliwości sprawdzić to na FireFoxie, jakby ktoś chętny sie znalazł to TU(ważny 7 dni) jest cashe tej zmienionej strony.
Ps. Chyba tylko ja mam tyle wolnego czasu tuż przed świętami _________________ "Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia" |
|
Powrót do góry |
|
|
kroku Weteran
|
Wysłany: 23 Gru 2006 15:51 Temat postu: |
|
|
DJ Lotos napisał: |
co do opery jak znajde czas to sprawdze ze wszystkimi browserami, u mnie chodzi to dobrze jak dotychczas |
niestety to forum bardzo często sie rozjeżdża pod operą |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 23 Gru 2006 16:31 Temat postu: |
|
|
ok, jesli ten "width: 100%;" ma rozwiazac problem i jestescie pewni, ze to tylko o niego chodzi to podejde do tej sprawy z wyzszym priorytetem... _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
Grucha Pierdoła
Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 39 lat(a)
|
Wysłany: 23 Gru 2006 17:53 Temat postu: |
|
|
kroku napisał: |
niestety to forum bardzo często sie rozjeżdża pod operą |
Pod FF też brzeg z prawej strony jest ucięty. |
|
Powrót do góry |
|
|
lopik Developer
|
Wysłany: 23 Gru 2006 18:46 Temat postu: |
|
|
Nie wiem chyba o co chodzi, od zawsze mam Firefoxa, i nic co by się źle wyświetlało, nie widzę.
Mógł by ktoś screena dać czy napisać o co dokładnie chodzi ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Ygrek Redaktor
|
Wysłany: 23 Gru 2006 18:56 Temat postu: |
|
|
Dotyczy chyba tylko stylu SoftBlue Pro zrzut TU _________________ "Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia" |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 23 Gru 2006 19:09 Temat postu: |
|
|
a ten problem jest znany, ma miejsce w nowszych operach, rada taka, zapisac html na dysku, zrobic kopie, edytowac ja do chwili uzyskania wlasciwego efektu, oba pliki (oryginalny i poprawiany) podeslac do mnie (najlepiej jako zip) wtedy naniose poprawki na styl, ja niestety aktualnie nie mam czasu a tym bardziej cierpliwosci zeby "kopac" i analizowac kilkanascie pozagniezdzanych tabel w jednym dokumencie, byc moze ktoras z zewnetrznych (nadrzednych) nie jest zamknieta lub ma ustalona szerokosc nadnormowa itp. (chociaz sprawdzalem to dosc wnikliwie dawno temu) i gdyby tak bylo to raczej na wszystkich browserach bylby (bardziej lub mniej) widoczny tego efekt... _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
lopik Developer
|
Wysłany: 23 Gru 2006 20:15 Temat postu: |
|
|
No właśnie dla testu zmieniłem styl.
I tak, jest trochę nie tak jak powinno, ale przecież chyba wam to aż tak nie przeszkadza ?
Taka jak DJ Lotos napisał, zabawa z xx tabelkami, i dopasowanie CSS'a żeby to wyglądało, w Operze, FF, dobrze, plus w takiej i takiej rozdzielczości to nie warto tego nawet robić, bo po przeróbce się okaże że coś innego się zrąbało
Tak w ogóle jak zmieniłem styl, to gdyby nie screen to bym nie zobaczył tego "mini błędu" |
|
Powrót do góry |
|
|
Ygrek Redaktor
|
Wysłany: 23 Gru 2006 21:06 Temat postu: |
|
|
Chodzi o sam fakt, nie poprawnej politycznie niekompatybilności z innymi przegladarkami niż Internet Explorer .
Pogłówkowałem i wymodziłem ...
W folderze \templates\SoftBlue\:
Dodajemy plik IE_SoftBlue.css z treścią:
Zmieniamy wpis w pliku SoftBlue.css z
na
.forumlinemain { background-color: #97B9DA; border: 1px #585889 solid; padding: 4px; margin-bottom: 2px; } |
(czyli usuwamy width: 100%; )
Dodajemy wpis do pliku overall_header.tpl(uwaga plik z orginalnego skinu SoftBlue) za
<title>{SITENAME} :: {PAGE_TITLE}</title>
<link rel="stylesheet" href="templates/SoftBlue/{T_HEAD_STYLESHEET}" type="text/css"> |
dopisujemy
<!--[if IE]><link rel="stylesheet" href="templates/SoftBlue/IE_{T_HEAD_STYLESHEET}" type="text/css"><![endif]--> |
To wszystko, skuteczność tej kąbinacji styli potwierdzono też na przegladarce FireFox. Błąd polega na div'ie który rozszerza się za szeroko
Bardziej prostej i przejrzystej metody nie jestem w stanie wymysleć także dalsze losy tego problemu pozostawiam w waszych rekach _________________ "Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia" |
|
Powrót do góry |
|
|
pikpok Pierdoła
|
Wysłany: 24 Sty 2007 22:39 Temat postu: |
|
|
ostatnio próbując wejść do danego tematu na forum przez RSS dostaję taki kominikat:
£adowanie strony, proszê czekaæ...
Jesli widzisz ten komunikat zapoznaj siê z informacja.
Aby strona otwiera³a siê bez kolejkowania zarejestruj siê w serwisie i korzystaj ze swojego konta. |
Nie wiem czy jest to spowodowane obciążeniem serwera, czy słabą jakością mojego połączenia ostanio... ale mam jeden request.. czy na tej stronie można by zrobić link do 'logowania' wraz z istniejącym linkiem do rejestracji? Całkiem ułatiwłoby to życie zarejestrowanym już użytkownikom. (Mimo że w ustawieniach mam "pamietaj mnie na tym komputerze" to czasem czyszcze cieasteczka jednak )
Byłbym wdzięczny |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 24 Sty 2007 23:27 Temat postu: |
|
|
to dlaczego tak jest wyjasnia info, na ktore wskazuje link podany w komunikacie, ktory zacytowales (btw niezbyt poprawnie) _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
|