Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

TODO dla www.miranda-im.pl
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32, 33  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogłoszenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gskoczylas Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 24 Lip 2004
Posty: 128
Skąd: Bielsko-Biała
Wiek: 62 lat(a)

PostWysłany: 20 Gru 2006 0:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgłaszam drobną usterkę forum. Mianowicie gdy chciałem wysłać wiadomość do GG (na próbę - do siebie samego) to dostałem komunikat
Cytat:
LOGIN FAILED - złe hasło dla 4851854
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Jabber
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 27 Lip 2021 9:27    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 43 lat(a)

PostWysłany: 20 Gru 2006 1:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki, poprawi sie, pewnie zmienili sposob logowania z www lub blokneli cos Wink

a tak btw to korzysta z tego ktos? Shocked Smile
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Jabber
Ygrek Płeć: mężczyzna
Redaktor
Redaktor



Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 662
Skąd: Warszawa
Wiek: 39 lat(a)

PostWysłany: 22 Gru 2006 23:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odnośnie Buttona VI mała nie znacząca uwaga Wink "View Profile" a tu nie ma Razz

//Edit
Czy moge prosić w imieniu uzytkowników Opery o zmianę wpisu arkuszu stylów css (http://www.miranda-im.pl/templates/SoftBlue/SoftBlue.css i ewentualnie innych skórek )

Linia 24:
Cytat:
.forumlinemain { background-color: #97B9DA; border: 1px #585889 solid; padding: 4px; width: 100%; margin-bottom: 2px; }

na
Cytat:
.forumlinemain { background-color: #97B9DA; border: 1px #585889 solid; padding: 4px; margin-bottom: 2px; }


Czyli usunięcie wpisu "width: 100%;" który rozjeżdża tabelki sekcji na stronie.
Niestety nie mam możliwości sprawdzenia tego w praktyce na innych przegladarkach(firefox, IE), nie sprawdziłem także zachowania strony w innych sekcjach niż wyszukiwarka(http://www.miranda-im.pl/search.php?search_id=newposts).
Dziekuję i pozdrawiam Smile
_________________
"Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Jabber
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 43 lat(a)

PostWysłany: 23 Gru 2006 2:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ygrek napisał:
Odnośnie Buttona VI mała nie znacząca uwaga Wink "View Profile" a tu nie ma Razz

hmm to akurat wiem Smile ale po co tam ten button? Rolling Eyes

VI raczej jest po to aby kiedy ktos ma jakis problem i go opisuje kliknac pod jego postem w wyniki...

w sumie jak to az tak komus potrzebne to sie doda, zaden to problem Wink

co do opery jak znajde czas to sprawdze ze wszystkimi browserami, u mnie chodzi to dobrze jak dotychczas
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Jabber
Ygrek Płeć: mężczyzna
Redaktor
Redaktor



Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 662
Skąd: Warszawa
Wiek: 39 lat(a)

PostWysłany: 23 Gru 2006 13:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm sprawdziłem to na IE i niestety IE to źle przyjoł, nastąpił efekt identyczny jak dla Opery przy nieprawidłowym wyświetlaniu.
Ja na swoich stronach stosuje taki trik:
Cytat:
<!--[if IE]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie_styl.css"><![endif]-->

Tu można by stwozyć dodatkowy css np "templates/SoftBlue/IE_SoftBlue.css" o zawartości
Cytat:
.forumlinemain { background-color: #97B9DA; border: 1px #585889 solid; padding: 4px; width: 100%; margin-bottom: 2px; }

a w pliku orginalnym usunąć wpis "width: 100%" jak to wspomniałem w poprzednim post'cie.
I dodać wpis:
Cytat:
<!--[if IE]><link rel="stylesheet" href="templates/SoftBlue/IE_SoftBlue.css" type="text/css"><![endif]-->

ZA wpisem:
Cytat:
<link rel="stylesheet" href="templates/SoftBlue/SoftBlue.css" type="text/css">

Sprawdziłem ten układ na "zkeszowanej"/zapisanej stronie na dysku pod IE i Operą wszystko ładnie chodziło.
Niestety nie mam możliwości sprawdzić to na FireFoxie, jakby ktoś chętny sie znalazł to TU(ważny 7 dni) jest cashe tej zmienionej strony.

Ps. Chyba tylko ja mam tyle wolnego czasu tuż przed świętami Very Happy
_________________
"Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Jabber
kroku Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 24 Maj 2004
Posty: 574
Skąd: wziąć kase?

PostWysłany: 23 Gru 2006 15:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DJ Lotos napisał:
co do opery jak znajde czas to sprawdze ze wszystkimi browserami, u mnie chodzi to dobrze jak dotychczas

niestety to forum bardzo często sie rozjeżdża pod operą Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 43 lat(a)

PostWysłany: 23 Gru 2006 16:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok, jesli ten "width: 100%;" ma rozwiazac problem i jestescie pewni, ze to tylko o niego chodzi to podejde do tej sprawy z wyzszym priorytetem... Wink
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Jabber
Grucha Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 20 Maj 2003
Posty: 486
Skąd: Wrocław
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 23 Gru 2006 17:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kroku napisał:
niestety to forum bardzo często sie rozjeżdża pod operą Sad

Pod FF też brzeg z prawej strony jest ucięty.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres MSN Jabber
lopik Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 10 Kwi 2006
Posty: 400
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 23 Gru 2006 18:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem chyba o co chodzi, od zawsze mam Firefoxa, i nic co by się źle wyświetlało, nie widzę.

Mógł by ktoś screena dać czy napisać o co dokładnie chodzi ? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Ygrek Płeć: mężczyzna
Redaktor
Redaktor



Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 662
Skąd: Warszawa
Wiek: 39 lat(a)

PostWysłany: 23 Gru 2006 18:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dotyczy chyba tylko stylu SoftBlue Pro zrzut TU
_________________
"Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Jabber
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 43 lat(a)

PostWysłany: 23 Gru 2006 19:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ten problem jest znany, ma miejsce w nowszych operach, rada taka, zapisac html na dysku, zrobic kopie, edytowac ja do chwili uzyskania wlasciwego efektu, oba pliki (oryginalny i poprawiany) podeslac do mnie (najlepiej jako zip) wtedy naniose poprawki na styl, ja niestety aktualnie nie mam czasu a tym bardziej cierpliwosci zeby "kopac" i analizowac kilkanascie pozagniezdzanych tabel w jednym dokumencie, byc moze ktoras z zewnetrznych (nadrzednych) nie jest zamknieta lub ma ustalona szerokosc nadnormowa itp. (chociaz sprawdzalem to dosc wnikliwie dawno temu) i gdyby tak bylo to raczej na wszystkich browserach bylby (bardziej lub mniej) widoczny tego efekt...
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Jabber
lopik Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 10 Kwi 2006
Posty: 400
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 23 Gru 2006 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie dla testu zmieniłem styl.
I tak, jest trochę nie tak jak powinno, ale przecież chyba wam to aż tak nie przeszkadza ? Wink

Taka jak DJ Lotos napisał, zabawa z xx tabelkami, i dopasowanie CSS'a żeby to wyglądało, w Operze, FF, dobrze, plus w takiej i takiej rozdzielczości to nie warto tego nawet robić, bo po przeróbce się okaże że coś innego się zrąbało Wink

Tak w ogóle jak zmieniłem styl, to gdyby nie screen to bym nie zobaczył tego "mini błędu"Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Ygrek Płeć: mężczyzna
Redaktor
Redaktor



Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 662
Skąd: Warszawa
Wiek: 39 lat(a)

PostWysłany: 23 Gru 2006 21:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chodzi o sam fakt, nie poprawnej politycznie niekompatybilności z innymi przegladarkami niż Internet Explorer Smile.
Pogłówkowałem i wymodziłem ...
W folderze \templates\SoftBlue\:
Dodajemy plik IE_SoftBlue.css z treścią:
Cytat:
.forumlinemain { background-color: #97B9DA; border: 1px #585889 solid; padding: 4px; width: 100%; margin-bottom: 2px; }


Zmieniamy wpis w pliku SoftBlue.css z
Cytat:
.forumlinemain { background-color: #97B9DA; border: 1px #585889 solid; padding: 4px; width: 100%; margin-bottom: 2px; }

na
Cytat:
.forumlinemain { background-color: #97B9DA; border: 1px #585889 solid; padding: 4px; margin-bottom: 2px; }
(czyli usuwamy width: 100%; )

Dodajemy wpis do pliku overall_header.tpl(uwaga plik z orginalnego skinu SoftBlue) za
Cytat:
<title>{SITENAME} :: {PAGE_TITLE}</title>
<link rel="stylesheet" href="templates/SoftBlue/{T_HEAD_STYLESHEET}" type="text/css">

dopisujemy
Cytat:
<!--[if IE]><link rel="stylesheet" href="templates/SoftBlue/IE_{T_HEAD_STYLESHEET}" type="text/css"><![endif]-->


To wszystko, skuteczność tej kąbinacji styli potwierdzono też na przegladarce FireFox. Błąd polega na div'ie który rozszerza się za szeroko Wink

Bardziej prostej i przejrzystej metody nie jestem w stanie wymysleć Smile także dalsze losy tego problemu pozostawiam w waszych rekach Wink
_________________
"Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Jabber
pikpok Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 339
Skąd: Łódź
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 24 Sty 2007 22:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ostatnio próbując wejść do danego tematu na forum przez RSS dostaję taki kominikat:
Cytat:
&pound;adowanie strony, prosz&ecirc; czeka&aelig;...

Jesli widzisz ten komunikat zapoznaj si&ecirc; z informacja.
Aby strona otwiera&sup3;a si&ecirc; bez kolejkowania zarejestruj si&ecirc; w serwisie i korzystaj ze swojego konta.

Nie wiem czy jest to spowodowane obciążeniem serwera, czy słabą jakością mojego połączenia ostanio... ale mam jeden request.. czy na tej stronie można by zrobić link do 'logowania' wraz z istniejącym linkiem do rejestracji? Całkiem ułatiwłoby to życie zarejestrowanym już użytkownikom. (Mimo że w ustawieniach mam "pamietaj mnie na tym komputerze" to czasem czyszcze cieasteczka jednak Wink )

Byłbym wdzięczny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Jabber
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 43 lat(a)

PostWysłany: 24 Sty 2007 23:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to dlaczego tak jest wyjasnia info, na ktore wskazuje link podany w komunikacie, ktory zacytowales (btw niezbyt poprawnie)
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Jabber
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogłoszenia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32, 33  Następny
Strona 31 z 33

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor