Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Strona projektu - http://mtlen.berlios.de/
Zgłaszanie błędów - http://developer.berlios.de/bugs/?group_id=3063
Propozycje zmian - http://developer.berlios.de/feature/?group_id=3063
Archiwum wątku - http://miranda-im.pl/viewtopic.php?t=3046
Poprawione wersje by wsx22 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Muzzy Gaduła
|
Wysłany: 03 Gru 2012 21:33 Temat postu: |
|
|
Do NG plugin tlena masz w paczce z dodatkowymi pluginami na stronie NG. _________________ Fear my Anger. Fear my Power.
I'm Dark Angel undercover. |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 11 Paź 2024 2:23 Temat postu: Reklama |
|
|
W ofercie TechnoVolt znajdziesz profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
optyman Gaduła
|
Wysłany: 04 Gru 2012 13:59 Temat postu: |
|
|
Prawdopodobnie jay podobnie jak ja ma ten plugin w swoim folderze z pluginami Mirandy NG (moja x64). Sęk w tym, że po wejściu w opcje w wykazie wtyczek nie ma Tlena - Miranda go nie widzi, dlatego też nie widnieje również w tablicy Konta. |
|
Powrót do góry |
|
|
jay Gaduła
Punktów karnych: 20
|
Wysłany: 04 Gru 2012 18:02 Temat postu: |
|
|
Jest dokładnie tak jak piszesz optyman. Jednak wcześniej trochę się pobawiłem nową wersją Mirandy i za którymś razem wtyczka Tlena była widoczna w pluginach, dziwne było to, że była to wersja 0.0.0.0 Niestety nie dało się jej dodać do kont (nie była tu widoczna).
Muzzy rozumiem że u Ciebie działa Tlen w Mirandzie NG? |
|
Powrót do góry |
|
|
Muzzy Gaduła
|
Wysłany: 04 Gru 2012 21:16 Temat postu: |
|
|
Ja mam plugin z pliku http://miranda-ng.org/distr/stable/miranda-ng-plugins.7z wrzucony.
Żeby nie robił problemów przy starcie musiałem z tegoż samego pliku dodać ikony \icons\Proto_Tlen.dll
Na dzień dobry po założeniu konta i logowaniu mnie wywalało - problemem jest opcja "Włącz avatary". Po wyłączeniu zalogowało. Po odhaczeniu z powrotem, że ma korzystać z avatarów przestało się wysypywać.
Ogólnie przesiadka na NG jest chyba dla każdego uciążliwa, ale jak się już pokonfiguruje tak, że działa jak ma działać to zostają same plusy.
Teraz zauważyłem, że mówicie o x64. Ja jadę na x32, bo pod win7 x64 chodzi, a zawsze mogę do roboty na penie wszystko zabrać i pod xp działać. _________________ Fear my Anger. Fear my Power.
I'm Dark Angel undercover. |
|
Powrót do góry |
|
|
optyman Gaduła
|
Wysłany: 04 Gru 2012 23:09 Temat postu: |
|
|
Zgodnie z sugestią spróbowałem na x32. Tu wtyczkę widzi, konto zarejestrowane, jednak z chwilą wyjścia ze stanu rozłączony na podłączony lub np. niewidoczny Miranda wysypywała się. Po dodaniu bibliotek ssleay32.dll i libeay32,dll jest ok |
|
Powrót do góry |
|
|
jay Gaduła
Punktów karnych: 20
|
Wysłany: 05 Gru 2012 17:57 Temat postu: |
|
|
optyman masz te 2 pliki dll w katalogu Mirandy (32bit)? U mnie ich nie ma i Tlen działa normalnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
optyman Gaduła
|
Wysłany: 06 Gru 2012 8:42 Temat postu: |
|
|
He, he, miałem. Teraz je usunąłem i Tlen działa normalnie. Jakieś hocus pocus |
|
Powrót do góry |
|
|
optyman Gaduła
|
Wysłany: 11 Sty 2013 12:44 Temat postu: |
|
|
Sukces! Po dzisiaj zrobionej aktualizacji w Miranda NG Version: 0.94.1 alpha build #3043 x64 pojawiło się konto Tlena. Po zalogowaniu działa |
|
Powrót do góry |
|
|
Trębacz Niemowa
|
Wysłany: 24 Gru 2013 16:36 Temat postu: |
|
|
Od jakiegoś czasu zauważyłem problem z wysyłaniem wiadomości do użytkowników offline.
Gdy ja wysyłam wiadomość do użytkownika gdy on jest offline to wiadomości do niego nie docierają. To samo dzieje się w drugą stronę. Z obu stron jest ta sama wersja Mirandy.
Do niedawna miałem Mirande IM, obecnie zaktualizowałem do NG ale problem jest ten sam.
Wersja wtyczki 2.0.0.1, Miranda NG 64 bit. Poprzednio wersje 32 bitowe ale zarówno na jednej jak i drugiej dzieje się tak samo.
Ktoś zna przyczynę i rozwiązanie? |
|
Powrót do góry |
|
|
wsx22 Developer
|
Wysłany: 15 Sty 2014 2:19 Temat postu: |
|
|
Wiadomości offline nie działają po stronie serwerów tlenu, sprawdzone również na oficjalnym kliencie
Komunikaty z wiadomościami offline nie są przesyłane z serwera. |
|
Powrót do góry |
|
|
|