Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mati1986 Niemowa
|
Wysłany: 31 Paź 2011 11:00 Temat postu: Statusy kontaktów |
|
|
Witam!
Jaki ustawić w Mirandzie bym widział statusy innych? Jaką wtyczkę mam pobrać i jak ją skonfigurować? Pobierałem jakąś clist_modern czy coś ale ona zamiast dodać statusy zmieniła moją skórkę oO. Tak więc proszę o jasne wytłumaczenie co i jak zainstalować. Dodam, że nie zamierzam pobierać całych paczek z zainstalowanymi już pluginami, bo zależy mi na lekkości komunikatora i nie lubię zbędnych dodatków.
Pozdrawiam,
Mati |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 05 Lis 2024 15:48 Temat postu: Reklama |
|
|
W ofercie TechnoVolt znajdziesz profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
dejko Weteran
|
Wysłany: 31 Paź 2011 21:55 Temat postu: |
|
|
Jakie statusy? Statusy opisowe?
Więc jak najbardziej clist_modern, tylko trzeba ustawić odpowiednie opcje:
Lista kontaktów -> Obiekty w wierszu
Karta: Druga linia.
Zaznaczasz: "pokaż drugą linię" i "opis".
Dodatkowo na karcie: Wiersz
Możesz odznaczyć opcję "tryb kompaktowy". |
|
Powrót do góry |
|
|
kminex Niemowa
|
Wysłany: 16 Lis 2011 15:04 Temat postu: |
|
|
A jak wyświetlić pełne opisy pod kontaktem a nie jedną linijkę wykropkowaną? |
|
Powrót do góry |
|
|
Dezeath Developer
|
Wysłany: 22 Lis 2011 15:00 Temat postu: |
|
|
Nie ma możliwości wyświetlenia pełnych opisów na liście kontaktów. W Mirandzie najpopularniejszym sposobem na podgląd całego opisu są dymki po najechaniu na kontakt (np. wtyczka Tipper YM). _________________ -Dezeath |
|
Powrót do góry |
|
|
kminex Niemowa
|
Wysłany: 01 Gru 2011 18:11 Temat postu: |
|
|
A w jaki sposób wyświetla pełny opis wtyczka Tipper? Czy nie można by wykorzystać tego do napisania specjalnej wtyczki która wyświetlała by pełny opis?
znalazłem też coś takiego by otrzymać pełny opis:
- Należy wkleić poniższe kody w następujące miejsca w opcjach mirandy:
- aliasy - Opcje/Serwisy/Zmienne/Test area - odznaczyć wszystkie pola "Automatically strip..." i zaznaczyć "Parse the following string at statrup" i wkleić kod.
- 2nd - Opcje/Kontakty/Row items/Second Line - zaznaczyć "Show second line" zaznaczyć "Text:" i wkleić kod.
- 3rd - Opcje/Kontakty/Row items/Third Line - zaznaczyć "Show third line" zaznaczyć "Text:" i wkleić kod.
- Zrestartować Mirandę.
aliasy
?puts(l,?div(?sub(?dbsetting(,CList,Width),?dbsetting(,CLUI,LeftClientMargin),?dbsetting(,CLUI,RightClientMargin)),?sub(?dbsetting(,CLC,Font8Size),2)))
?alias(smsg(con),!word(!replace(!fix_eol2(!dbsetting(con,CList,StatusMsg)),`,`,`, `),1,65535))
?alias(cut(msg),?ifgreater(?len(msg),?get(l),?ifgreater(?strrchr(?left(msg,?get(l)), ),0,?strrchr(?left(msg,?get(l)), ),?get(l)),?get(l)))
?alias(show(con),?strstr(?smsg(con),`!dbsetting(`))
?alias(show2(con),?greater(?len(?smsg(con)),?cut(con)))
2nd
?if(?show(%subject%),?left(?smsg(%subject%),?cut(?smsg(%subject%))),)
3rd
?if(?show2(%subject%),?substr(?smsg(%subject%),?add(?cut(?smsg(%subject%)),1)),) |
|
Powrót do góry |
|
|
mzakras Pierdoła
Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 454 Skąd: Wrocław Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 02 Gru 2011 18:03 Temat postu: |
|
|
to jest sposób, ale wciąż będziesz miał opis tylko w dwóch liniach. GG ma chyba teraz możliwość wstawiania opisów 255 znakowych (a może to jest 1000 znaków, nie jestem pewien) Myślę, że maks 10 kontaktów jest ci w stanie zapełnić całą listę kontaktów, jeśli będą używali maksymalnej ilości znaków, a miranda miałaby możliwość wyświetlania pełnych opisów w kolejnych liniach. Jeżeli już ktoś ma długi opis, to nie jest problemem najechać na niego żeby go przeczytać. W większości przypadków to nie jest po prostu konieczne. _________________ "Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie" |
|
Powrót do góry |
|
|
Mati1986 Niemowa
|
Wysłany: 14 Sty 2012 11:57 Temat postu: |
|
|
kminex napisał: |
A w jaki sposób wyświetla pełny opis wtyczka Tipper? Czy nie można by wykorzystać tego do napisania specjalnej wtyczki która wyświetlała by pełny opis?
znalazłem też coś takiego by otrzymać pełny opis:
- Należy wkleić poniższe kody w następujące miejsca w opcjach mirandy:
- aliasy - Opcje/Serwisy/Zmienne/Test area - odznaczyć wszystkie pola "Automatically strip..." i zaznaczyć "Parse the following string at statrup" i wkleić kod.
- 2nd - Opcje/Kontakty/Row items/Second Line - zaznaczyć "Show second line" zaznaczyć "Text:" i wkleić kod.
- 3rd - Opcje/Kontakty/Row items/Third Line - zaznaczyć "Show third line" zaznaczyć "Text:" i wkleić kod.
- Zrestartować Mirandę.
aliasy
?puts(l,?div(?sub(?dbsetting(,CList,Width),?dbsetting(,CLUI,LeftClientMargin),?dbsetting(,CLUI,RightClientMargin)),?sub(?dbsetting(,CLC,Font8Size),2)))
?alias(smsg(con),!word(!replace(!fix_eol2(!dbsetting(con,CList,StatusMsg)),`,`,`, `),1,65535))
?alias(cut(msg),?ifgreater(?len(msg),?get(l),?ifgreater(?strrchr(?left(msg,?get(l)), ),0,?strrchr(?left(msg,?get(l)), ),?get(l)),?get(l)))
?alias(show(con),?strstr(?smsg(con),`!dbsetting(`))
?alias(show2(con),?greater(?len(?smsg(con)),?cut(con)))
2nd
?if(?show(%subject%),?left(?smsg(%subject%),?cut(?smsg(%subject%))),)
3rd
?if(?show2(%subject%),?substr(?smsg(%subject%),?add(?cut(?smsg(%subject%)),1)),) |
Mam angielską wersję podstawową - nie chcę instalować żadnych skinów itp. gdzie więc mogę znaleźć w/w opcje? np. Opcje/Serwisy/Zmienne/Test area i reszte? |
|
Powrót do góry |
|
|
mzakras Pierdoła
Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 454 Skąd: Wrocław Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 14 Sty 2012 12:53 Temat postu: |
|
|
no jak masz wersję podstawową, to prawdopodobnie (nie jestem pewien jakie wtyczki tam są dokładnie) nie będziesz mógł tego zrobić. Do tego jest potrzebna wtyczka Variables i lista rozmowy Modern Contact List _________________ "Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|