Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Jest jakis plugin do wysylania sms na polskie sieci?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zgf1
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 21 Lut 2011
Posty: 22

PostWysłany: 23 Lut 2011 12:43    Temat postu: Jest jakis plugin do wysylania sms na polskie sieci? Odpowiedz z cytatem

Witam, jako, ze to moj pierwszy post witam wszystkich uzytkownikow Mirandy, moja przygoda z nia zaczela sie niedawno ale bedzie raczej dluga...



Obecnie uzywam SMSBox, jednak nie dziala wysylanie wiadomosci przez Orange Multibox. Czy jest jakas alternatywa?

A moze gdzies sa zrodla SMSBox?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 13 Lip 2024 13:53    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Z TechnoVolt zbudujesz szybko wysokiej klasy sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bunnyhoney Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 116

Wiek: 37 lat(a)

PostWysłany: 23 Lut 2011 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Źródeł tej wtyczki podobno nie ma a autor po kilku modyfikacjach dalej odpuścił. Wtyczki podobnej nie znam, jedyne co przychodzi mi do głowy to transport na jakimś serwerze jabbera.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zgf1
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 21 Lut 2011
Posty: 22

PostWysłany: 23 Lut 2011 14:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A masz moze cos takiego zrobione?
Lub jakis poradnik do tego?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bunnyhoney Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 116

Wiek: 37 lat(a)

PostWysłany: 24 Lut 2011 9:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mam zrobionego, dawno dla testów miałem i działało ok. A poradnik.. zwykłe dodanie transportu SMS w sieci Jabber.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zgf1
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 21 Lut 2011
Posty: 22

PostWysłany: 24 Lut 2011 19:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moglbym Cie prosic o krotka instrukcje krok po kroku?
(multibox orange)

Przepraszam za uperdliwosc ale kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac, szukalem opisow cos znalazlem ale sa stare jeszcze z sms.chrome.pl itp

Bede bardzo, ale to na prawde bardzo wdzieczny Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bunnyhoney Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 116

Wiek: 37 lat(a)

PostWysłany: 24 Lut 2011 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze musisz posiadać konto jabber na jakimś serwerze np tu gdzie usługa jabbim.pl

1. Wchodzisz w menu protokołu i wybierasz Usługi/Przeglądarka usług.
http://iv.pl/images/66194784162543147600.png

2. Wyszukujesz odpowiedniej opcji i pod PPM rejestrujesz swój numer w transporcie, dane takie jak na stronie orange.pl.
http://iv.pl/viewer.php?file=95487996258668346358.png
http://iv.pl/viewer.php?file=90252411808724429115.png
http://iv.pl/viewer.php?file=07171301592430305809.png

3. Transport pojawi się na liście. W tej chwili możesz dodać kontakt/numer telefonu do którego chcesz wysyłać smsy.
http://iv.pl/viewer.php?file=30719946723050621811.png

4. Po otrzymaniu autoryzacji, akceptujesz i możesz już napisać wiadomość.
http://iv.pl/images/01483905950378214061.png

Status dostaniesz w wiadomości zwrotnej.
PS. Polskie końcówki są pomijane w wiadomości SMS.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zgf1
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 21 Lut 2011
Posty: 22

PostWysłany: 24 Lut 2011 21:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo Ci dziekuje, bede testowal to Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
m0nik0n Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 36
Skąd: K-rk
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 28 Lut 2011 18:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SMSBox w wersji 0.1.0.7 wysyła SMSy z Orange MultiBox
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
zgf1
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 21 Lut 2011
Posty: 22

PostWysłany: 01 Mar 2011 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mozesz SMSBox w wersji 0.1.0.7 gdzies wrzucic?
Wszedzie widze 0.1.0.8...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
m0nik0n Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 36
Skąd: K-rk
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 01 Mar 2011 13:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://kffiatusek.fm.interia.pl/ftp/smsbox0.1.0.7.zip
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
zgf1
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 21 Lut 2011
Posty: 22

PostWysłany: 19 Kwi 2012 15:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie, dziala komus multibox w mirandzie?
A moze jest jakas inna alternatywa?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
m0nik0n Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 36
Skąd: K-rk
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 21 Kwi 2012 18:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od jakiegoś czasu nie działa, pewnie w oragne.pl zmienili interfejs ;-(
Również poszukuję alternatywy ; ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
zgf1
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 21 Lut 2011
Posty: 22

PostWysłany: 04 Maj 2012 21:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co prawda nie plugin ale dziala: http://glpro.pl/qorangesms
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor