Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
t.bzymek  Niemowa

Dołączył: 05 Cze 2007 Posty: 3 Skąd: Skarżysko Wiek: 36 lat(a)
|
Wysłany: 05 Maj 2009 13:44 Temat postu: [MacOS X] Miranda - czy powstanie? |
|
|
Witam,
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem MacBooka Pro i jestem z niego naprawdę zadowolony. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko czasem dobraego komunikatora. Kadu jest dziwne, Adium zacina się na protokole GG (tylko).
Mimo różnych prób nie udało odpalić mi się Mirandy na Macu.
Jako, że jest to projekt OpenSource pomyślałem, że może ktoś podjąłby się kompilacji tego na ten system? Ewentualnie, mogę służyć moim Maciem (do samej kompilacji) jeżeli znajdą się osoby chętne do wspólpracy.
Miranda IM stałaby się wieloplatformowa
Pozdrawiam i czekam na opinie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Shadow-XIII  Hiper-Paplacz

|
Wysłany: 05 Maj 2009 18:25 Temat postu: |
|
|
niestety kod mirandy jest pisany od początku ewidentnie pod windows'a, tak samo jako wtyczek. zmiana na multiplatformowość mirandy jest możliwa poineważ jest ona open source, ale przy takiej ilości kodu raczej wątpliwe, że ktokolwiek się tego podejmie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
NiceSnake  Gaduła

|
Wysłany: 05 Maj 2009 19:33 Temat postu: |
|
|
Jeśli bardzo Ci zależy na mirandzie, to można ją odpalić na macu w okrojonej wersji (bez clist modern i zbędnych bajerów) pod odpowiednikiem linuxowego wine (Crossover mac)
Ale jeśli potrzebujesz jej tylko do gie gie, to osobiście uważam że szkoda zachodu,
jako zamiennik polecam nowego tlena dla os x (nadal w powijakach , jedna wersja działa ok, nastepna zwalona)
ma świetną obsługe gie gie (min. awatarki i transfery działają)
http://www.tlen.pl/macosx/
Jest też Pidgin dla maca
http://www.pidgin.im/download/mac/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
t.bzymek  Niemowa

Dołączył: 05 Cze 2007 Posty: 3 Skąd: Skarżysko Wiek: 36 lat(a)
|
Wysłany: 05 Maj 2009 23:32 Temat postu: |
|
|
Dziękuje Wam za szybką odpowiedź.
Co do Crossovera to próbowałem i odpaliła się tylko instalka. Mirka wstać nie chciała.
Tlena przetestuje bo i samego tlena też mi brakuje (nie rozwijali wtyczek dla nowego Adium).
No coż. Szkoda - gdyby jednak znaleźli się chętni to chciałbym brać w tym udział (sam niestety tylko odrobine znam C++, a i to nie na poziomie sprawnego posługiwania się klasami)... Ale może jakoś bym pomógł.
Po testach tlena dam znać. Tymczasem czekam na głosy chętnych do 'przepisana kodu' programistów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
andy  Weteran

|
Wysłany: 06 Maj 2009 1:04 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
No coż. Szkoda - gdyby jednak znaleźli się chętni to chciałbym brać w tym udział (sam niestety tylko odrobine znam C++, a i to nie na poziomie sprawnego posługiwania się klasami)... Ale może jakoś bym pomógł.
Po testach tlena dam znać. Tymczasem czekam na głosy chętnych do 'przepisana kodu' programistów Wink |
Polecam pogodzić się z alternatywą bo natywna lub przeportowana miranda na inne systemy raczej nie powstanie - zostaje emulacja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
vic01  Weteran

Dołączył: 25 Sie 2004 Posty: 501 Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 17 Cze 2012 16:40 Temat postu: |
|
|
czy ktoś próbował z mono  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marucins  Gaduła

Dołączył: 01 Kwi 2003 Posty: 38 Skąd: Białystok Wiek: 39 lat(a)
|
Wysłany: 09 Wrz 2012 18:13 Temat postu: |
|
|
Też próbowałem, w końcu darowałem sobie i przekonwertowałem całe archiwum rozmów do Adium. |
|
Powrót do góry |
|
 |
vic01  Weteran

Dołączył: 25 Sie 2004 Posty: 501 Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 09 Wrz 2012 20:01 Temat postu: |
|
|
jak to zrobiłeś podaj linka proszę |
|
Powrót do góry |
|
 |
|