Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Wersja testowa polskiego tłumaczenia zawsze dostępna tutaj:
http://miranda-pl.svn.sourceforge.net/viewvc/miranda-pl/trunk/translation/langpack_polish.txt?view=log
Zanim zabierzecie się za poprawki przeczytajcie:
http://wiki.miranda-im.org/FAQ:Localization |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
OnO Admin
|
Wysłany: 21 Sty 2008 1:24 Temat postu: |
|
|
Jako, że wróciłem z zaświatów na chwilę (dostałem powiadomienie o PW z forum na maila) chciałem się zgodzić przede wszystkim z DJ-em, tworzenie od nowa tłumaczenia do Mirandy w momencie, kiedy istnieje już aktualne liczące sobie dziesiątki tysięcy wyrażeń jest IMHO bez sensu.
Tak więc każdego, kto chcę pobawić się w modyfikację i uaktualnianie tłumaczenia Mirandy zachęcam do dołączenia do grupy tłumaczącej wersję SVN z miranda-pl.sf.net, przyniesie to dużo więcej korzyści użytkownikom.
Tłumaczenie w SVN jest generowane za pomocą narzędzi w Perl-u dostępnych w SVN miranda-pl i samej Mirandy. Dzięki temu możemy łączyć dostępne tłumaczenia, dodawać nowe templejty, etc. W razie czego mogę służyć pomocą każdemu, kto zechcę przejąć rolę tłumacza.
Oczywiście też nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ktoś inny zajął się także updejtami na addons.miranda-im.org pod własnym kontem, etc. Ja jakiś czas temu przesiadłem się na Mac-a i nie używam już osobiście Mirandy, od czasu do czasu grzebnę w kodzie, bądź pogadam z developerami i tyle.
Pozdrawiam. _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
Mama Polskiego Forum Mirandy IM "oryndż dżus end kołk pliz" |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 11 Paź 2024 1:18 Temat postu: Reklama |
|
|
W ofercie TechnoVolt profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
OnO Admin
|
Wysłany: 31 Sty 2008 1:05 Temat postu: |
|
|
Wreszcie skończyłem jako taki FAQ dla "lokalizacji" Mirandy na:
http://wiki.miranda-im.org/FAQ:Localization
Jeśli macie ochotę pobawić się w uaktualnianie tłumaczenia to zapraszam. Jeśli ktoś w Was chce mieć prawa do zapisu do SVN z polskim tłumaczeniem, piszcie. Będę potrzebował wasz login na http://sourceforge.net/. _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
Mama Polskiego Forum Mirandy IM "oryndż dżus end kołk pliz" |
|
Powrót do góry |
|
|
andy Weteran
|
Wysłany: 06 Maj 2008 23:27 Temat postu: |
|
|
@OnO jeśli to dalej aktualne to mój login na sf.net to andypl_ |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 07 Maj 2008 14:10 Temat postu: |
|
|
mnie tylko ciekawi gdzie sie podzial ten dokument -> http://wiki.miranda-im.org/FAQ:Localization
czy na tej anglojezycznej stronie rozpierniczanie czegos co jest sensowne to juz sposob na zycie i norma...? _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
|
karaguy Moderator
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 07 Maj 2008 17:42 Temat postu: |
|
|
DJ rollback po wyłączeniu strony oficjalnej był robiony z października (vel notka na blogu oficjalnej strony), więc część którą OnO wrzucił do wiki też niestety poleciała w kosmos. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 07 Maj 2008 19:45 Temat postu: |
|
|
no tak... w rzeczy samej, widac "profesjonalizm" tamtejszych "webmasterow", przypominaja oni grupke nieodpowiedzialnych przedszkolakow...
szkoda, ze akurat ten IM nie jest komercyjnym projektem odgornie zarzadzanym wg jakis norm... wtedy "w kosmos polecialaby" cala tamtejsza obsluga... _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
karaguy Moderator
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 07 Maj 2008 19:57 Temat postu: |
|
|
Ja podejrzewam że bardziej aktualne kopie zapasowe poszły sobie razem z firmą hostującą olewając administratorów tamtejszych. A że hosting darmowy mieli to niczego wymagać od nich nie mogą... bywa. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 07 Maj 2008 22:38 Temat postu: |
|
|
co nie zmienia faktu, ze tak dosc znany na calym swiecie serwis jest prowadzony, delikatnie mowiac, malo powaznie, wrecz niekompetentnie... _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
|
|