Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Ktora wersja symboli statusow jest lepsza? [link do obrazka w pierwszym poscie] |
wersja 1 |
|
32% |
[ 10 ] |
wersja 2 |
|
67% |
[ 21 ] |
|
Wszystkich Głosów : 31 |
|
Autor |
Wiadomość |
a0x Weteran
|
Wysłany: 26 Sie 2006 14:39 Temat postu: >a0x set4< 1.0.0.3 |
|
|
Obrazek do ankiety
=======================================
Postanowilem zaczac nowy set. Planuje stworzyc set3 od nowa, bardziej sie przykladajac i uwzgledniajac od razu wszystkie requesty z set3 oraz wprowadzajac na bierzaco poprawki ktore same wpadly mi do glowy. Narazie zrobilem cos co widac na ponizszym screenie, chcialbym dowiedziec sie czy symbole [telefon, zegarek, znaczek away itp] sa do przyjecia. [Chcialbym uniknac koniecznosci zmieniania wszystkiego potem]
Info
Screenshot
Download
Czekam na Wasze opinie:)
Ostatnio zmieniony przez a0x dnia 27 Sie 2006 15:22, w całości zmieniany 5 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 05 Paź 2024 2:03 Temat postu: Reklama |
|
|
W ofercie TechnoVolt profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
Emzor Kataryna
|
Wysłany: 26 Sie 2006 14:52 Temat postu: |
|
|
Mnie sie podobuje
Chociaz ta ikonka "Lunch" jest (jak dla mnie) za malo czytelna |
|
Powrót do góry |
|
|
a0x Weteran
|
Wysłany: 26 Sie 2006 14:54 Temat postu: |
|
|
Ech, to ma byc kubeczek:P Jak zawsze lunch najtrudniej zrobic, pokombinuje jeszcze. A nie wydaje Ci sie, ze znaczek "away" jest zbyt ciemna linia rysowany? |
|
Powrót do góry |
|
|
pikpok Pierdoła
|
Wysłany: 26 Sie 2006 15:30 Temat postu: |
|
|
a0x napisał: |
Ech, to ma byc kubeczek:P Jak zawsze lunch najtrudniej zrobic, pokombinuje jeszcze. A nie wydaje Ci sie, ze znaczek "away" jest zbyt ciemna linia rysowany? |
W sumie nie chailem amrudzic, ale wyjales mi to z ust
jakos wolalem chyba 'kropki' zamiast 'kresek', a jesli masz za malo miejsca, mzoe sprobuj moze zrobic 2 a nie 3 kropki, nie wiem...
Pozatym co do 'lunchu', nie jest zle, wyroznia sie od innych stanow... wiec chyba jest ok.
Swoja droga, dla mnie 'set 3' poki co jest moim ulubionym setem, poki co najlepszym, i nie spodziewalem sie ze bedziesz probowal przerysowac ikony i go ulepszac w taki sposob. Fajna sprawa ;] Z gory dzieki |
|
Powrót do góry |
|
|
REXus Weteran
Dołączył: 30 Gru 2004 Posty: 559 Skąd: Żelistrzewo Wiek: 36 lat(a)
|
Wysłany: 26 Sie 2006 16:41 Temat postu: |
|
|
Ja mam takiego requesta, skoro robisz nowy zestaw.
Set 3 był OK, ale nie używałem go, bo pod Windows 2000 wyglądał średnio. Nie dałoby się jakoś tak zrobić tego kanału alpha, żeby był niewidoczny pod Win2k i starszymi (tak zdaje się zrobione są ikony Crystal - pod WinXP mają alpha, a pod Win2k nie)? Nie znam się, więc nie pomogę ale te ikonki były całkiem fajnie i chętnie używałbym ich u siebie. _________________ Amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści - Titanica... |
|
Powrót do góry |
|
|
a0x Weteran
|
Wysłany: 26 Sie 2006 16:50 Temat postu: |
|
|
@pikpok: tez mi tak wlasnie srednio odpowiada to away, zobaczymy co da sie zrobic:) Ja tez sie nie spodziewalem, ze bedzie mi sie chcialo, a jednak:P Ale to troche potrwa bo mam 3 egzaminy na wrzesien:(
@REXus: pomajstruje w tej sprawie, ale wtedy znacznie straca na wygladzie i moze w ogole cos innego z tego wyjdzie:( |
|
Powrót do góry |
|
|
mPaul Gaduła
|
Wysłany: 27 Sie 2006 6:38 Temat postu: |
|
|
Tak sobie myślę, że może by wyróżnić jakoś stan "dostępny" w Google Talk... np. niebieską literką G wewnątrz ikony. Dla pozostałych stanów mogła by ona być jasno szara.
Pozdrawiam.
PS. Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Mianowicie, jakieś ikonky do mergecontacts/metacontacts. Pisał już o tym pikpok w wątku z setu III. Może mógłbyś a0x zrobić coś w tym stylu: http://img220.imageshack.us/img220/6420/shot00002pc7.png ale w "Twojej" kolorystyce i z overlay'ami jak w obecnym secie? |
|
Powrót do góry |
|
|
Muzzy Gaduła
|
Wysłany: 27 Sie 2006 12:50 Temat postu: |
|
|
Ja narazie poczekam na pelny set. Bo jak narazie brakuje mi Jabbera i Phantom Contact do pelni szczescia. _________________ Fear my Anger. Fear my Power.
I'm Dark Angel undercover. |
|
Powrót do góry |
|
|
a0x Weteran
|
Wysłany: 27 Sie 2006 14:13 Temat postu: |
|
|
@mPaul: google talk bedzie wyrozniona, pamietam o tym caly czas, podobnie jak o meta/merge:)
@Muzzy: powolutku wszystko sie pojawi:)
Narazie zaczalem dalej kombinowac z symbolami statusow, wiec usunalem to co juz przerysowalem [zreszta efekt i tak mi sie nie podobal:P]. Troche powiekszylem te symbole i zmnienilem "niewidoczny" na cos innego, efekt TU. Chyba zrobie calosc i wtedy jeden wielki update... |
|
Powrót do góry |
|
|
mPaul Gaduła
|
Wysłany: 27 Sie 2006 14:47 Temat postu: |
|
|
Jeśli o mnie chodzi to wcześniej zaproponowany "invisible" (czerwony kontur) pasował mi o wiele bardziej. Natomiast znaczek "away" z obecnego setu widział bym mniejszy, tak żeby był zbliżony rozmiarem do pozostałych. Ogólnie symbole statusów podobały mi się bardziej w mniejszym rozmiarze (chyba to była wersja 1.0.0.2 setu 4). |
|
Powrót do góry |
|
|
pikpok Pierdoła
|
Wysłany: 27 Sie 2006 17:21 Temat postu: |
|
|
mPaul napisał: |
Jeśli o mnie chodzi to wcześniej zaproponowany "invisible" (czerwony kontur) pasował mi o wiele bardziej. Natomiast znaczek "away" z obecnego setu widział bym mniejszy, tak żeby był zbliżony rozmiarem do pozostałych. Ogólnie symbole statusów podobały mi się bardziej w mniejszym rozmiarze (chyba to była wersja 1.0.0.2 setu 4). |
jak wyzej, ogolnie tez przyzwyczailem sie do pomaranczowego konturu, i chyba mniejsze byly lepsze. (mimo ze mniej widoczne)
OT: Zapytaj uzytkownikow o zdanie a dostaniesz tysiac sprzecznych propozycji |
|
Powrót do góry |
|
|
Misza Stukacz
Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 18 Skąd: Kostrzyn nad Odrą Wiek: 35 lat(a)
|
Wysłany: 27 Sie 2006 19:13 Temat postu: |
|
|
Mnie się podoba wersja 2 z ikoną "niewidoczny" z wersji pierwszej |
|
Powrót do góry |
|
|
Shadow-XIII Hiper-Paplacz
|
Wysłany: 27 Sie 2006 23:17 Temat postu: |
|
|
zgadzam się z Misza |
|
Powrót do góry |
|
|
a0x Weteran
|
Wysłany: 28 Sie 2006 0:47 Temat postu: |
|
|
Oj cos mi nie idzie:(
Jesli kiedykolwiek dobrne z tym do konca, to beda dwie wersje "invisible", stara i nowa... |
|
Powrót do góry |
|
|
|