Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

BT - problemów setka [:

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Technika, soft, sprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 27 Cze 2005 17:43    Temat postu: BT - problemów setka [: Odpowiedz z cytatem

Hi,
Wybaczcie wszyscy że tak na forum mirandowym ale w sumie nie wiem gdzie szukać. Siedzę w Liverpoolu z lapsem i net'em podpiętym przez modem, z tym małym mankamentem że działa jedynie IE i GG... ani Miranda, ani Firefox ani Konnekt ani nawet ping nie chce z siebie nic konkretnego wykrzesić. Ustawień proxy żadnych nie ma tutaj, firewall raczej nic nie blokuje... w sumie nie mam pojęcia co by tu jeszcze można zrobić. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z modemami na BT (BT Yahoo?) i wie co tu zaradzić żeby mirkę czy coś podobnego odpalić? [:
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 13 Cze 2024 7:08    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


W ofercie TechnoVolt profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 28 Cze 2005 1:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kara, ale co to znaczy nie dziala Miranda czy Firefox ? Nie uruchamiaja sie wcale ? Bo za chwile piszesz, ze nie masz pinga i to akurat jest najbardziej konkretne, bo jesli nie masz go do serwerow poszczegolnych komunikatorow, to jasne jest, ze sie nie polaczysz i tu bym jednak podejrzewal firewalla (nie koniecznie Twojego, moze provider blokuje). A pisanie, ze cos "nie dziala" nie wyglada zbyt konkretnie... Kto jak kto, ale Ty powinienes to wiedziec przeciez.
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 28 Cze 2005 1:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wybacz, pisałem na szybko bo w sumie nie chce modemu okupywać, oczywiście nie łączą się. Firefox wyszukuje host'a i wygląda na to że znajduje, poczym próbuje się łączyć i nic, timeout. IE czy GG natomiast działa bez najmniejszych problemów. Tu jakieś strasznie dziwne aplikacje zostały poinstalowane z tym, jak Yahoo Browser i inne ichnie cuda, no i nijak nie potrafię x'a czy Mirandy zmusić do działania, ping to samo, po host'cie odnajduje IP ale nic poza tym, tracert podobnie. Jakieś pomysły? Bo gdyby porty były poblokowane to czemu by normalne GG działało? I czemu Fx nie działa skoro IE chodzi dobrze? Ja już nic nie wiem. :\
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 28 Cze 2005 1:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co to za system tam masz ? Sprawdzilbym jeszcze czy w pliku host nie jest cos namieszane, ale rowniez DNSy czy dobrze dzialaja. Tak na szybko wpisz w okienku DOSa:
nslookup jakisadres.cos i zobacz jaki rezultat.
Aaa, no i tablice routingu podejrzyj: netstat -r

Chociaz w sumie, to dziwnie wyglada, a moze jednak jakis proxy jest ustawiony dla IE i dlatego dziala.
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
vic01 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 501
Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N
Wiek: 43 lat(a)

PostWysłany: 29 Cze 2005 10:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kozystajac z tematu wtrace moj problem.... siec radiowa na linux okolo 60 userow na DSN mam przekierowany caly zewnetrzny IP nie mamy proxy, nata, firewala (tz jakiegos wypasionego), irc icq msn o2 i wpk nie lacza sie z zadnymi ustawieniami.. tylko gg ruszy gdy w zakladce sieci zaznacze proxy i zostawie mixed oraz koniecznie port 80 ale wtedy weather przestaje dzialac Sad
przeczyscilem profil i probowalem na nowym, ale ciagle ten sam efekt Neutral jak admina skrzyczalem Evil or Very Mad ze place to ma dzialac wtedy zrobil oczy i cos pobreczal Rolling Eyes

pozdrawiam

PS
Cytat:
Operating System: Microsoft Windows XP [ver: 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2]
Miranda IM version: 0.4

Active Plugins:
changeinfo.dll, ver: 0.2.1.0
chat.dll, ver: 0.2.1.1
clist_classic.dll, ver: 0.3.4.6
countme.dll, ver: 1.0.3.1
dbx_3x.dll, ver: 0.4.0.0
gg.dll, ver: 0.0.2.7
gghis.dll, ver: 0.0.3.1
historypp.dll, ver: 1.4.0.0
historysweeper.dll, ver: 0.1.1.3
icq.dll, ver: 0.3.5.0
ieview.dll, ver: 1.0.2.1
irc.dll, ver: 0.5.1.1
irc2.dll, ver: 0.5.1.1
jabber.dll, ver: 0.4.0.1
mcontacts.dll, ver: 0.0.1.1
menuex.dll, ver: 1.2.1.0
mhotkey.dll, ver: 0.0.0.2
mhotswitches.dll, ver: 0.0.0.1
msms.dll, ver: 0.0.6.3
msn.dll, ver: 0.4.0.2
msngateway.dll, ver: 0.0.0.7
mtooltip.dll, ver: 0.0.1.0
mtv.dll, ver: 0.0.1.9
mucc.dll, ver: 1.0.6.0
newstatusnotify.dll, ver: 1.1.1.9
popup.dll, ver: 1.0.1.9
scriver.dll, ver: 2.2.1.8
simpleaway.dll, ver: 1.5.0.0
spamfilter.dll, ver: 1.0.4.0
tlen.dll, ver: 1.0.6.0
typingnotify.dll, ver: 0.0.1.6
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4
wassup.dll, ver: 0.3.1.2
weather.dll, ver: 0.3.5.0
winpopup_proto.dll, ver: 0.0.0.9
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 29 Cze 2005 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Done, jak zacząłem wreszcie czyścić ten system to wśród tego syfu z BT i innych cudów odnalazłem firewall'a który był w jakiś przecudny sposób skonfigurowany... oh well, sorry za zawracanie głowy. [;
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 29 Cze 2005 21:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Swoja droga, musial to byc niezly maniak, skoro w swej zawzietosci calkowicie odcial Firefoxa i inne komunikatory od sieci w Firewallu Shocked
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 30 Cze 2005 12:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też mnie to zgasiło... ale zaraz po jego wywaleniu w systemie było pełno cudaków wykorzystujących lukę w RSC czy jak to się tam zwało... dobrze że jeszcze pamiętał człowiek jak to usunąć i SP2 miał pod ręką. [:

@vic01 - a nie możesz poprostu dla weather'a odznaczyć proxy?
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
vic01 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 501
Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N
Wiek: 43 lat(a)

PostWysłany: 01 Lip 2005 9:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

proba nieudana admin sie nieeodzywa szkoda ze neo+ na 2 miechy za po24,50 jest z umowa na 2 lata Sad((

pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Technika, soft, sprzęt Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor