Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Topic zbiorczy dotyczacy pewnego "programu" klienta IM
Prosze wszystkie kwestie z nim zwiazane poruszac wlasnie TU bez zakladania kolejnych tematów
wiecej o tym http://miranda-im.pl/viewtopic.php?p=34162#34162 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
OnO  Admin

|
Wysłany: 29 Kwi 2005 13:01 Temat postu: |
|
|
Widać GG jest niskobudżetowe, jeśli ogłaszają takie konkursy.
Stary chwyt... wyjdzie im to wiele taniej niż zlecenie takiej pracy profesjonalnym grafikom.
Lipa.. i jeszcze raz komercyjna lipa  _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
Mama Polskiego Forum Mirandy IM "oryndż dżus end kołk pliz" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 31 Maj 2023 5:16 Temat postu: Reklama |
|
|

W ofercie TechnoVolt znajdziesz profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
|
|
Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 37 lat(a)
|
Wysłany: 29 Kwi 2005 15:12 Temat postu: |
|
|
Mam nadzieję że nowe logo będzie obrzydliwe. [: _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jzk Stukacz

|
Wysłany: 29 Kwi 2005 15:58 Temat postu: |
|
|
Karaguy zajebisty avatar
Wracajac do rozmowy: ja zrezygnowalem z GG jakis czas temu, uzywam Mirandy i jest gut ^^ |
|
Powrót do góry |
|
 |
r.ziomber Niemowa

|
Wysłany: 01 Maj 2005 2:31 Temat postu: |
|
|
TomekQ napisał: |
Qbik a z Opery tez usuwasz banner? |
Metoda na uzyskanie darmowej licencji na Opere (mozna usunac reklame): http://my.opera.com/community/gfx/banners _________________ Pozdrawiam
Radosław Ziomber |
|
Powrót do góry |
|
 |
bgwsp Niemowa

|
|
Powrót do góry |
|
 |
acm79  Stukacz

|
Wysłany: 27 Maj 2005 13:51 Temat postu: |
|
|
zainstalowałem TO wczoraj, szkoda gadać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 27 Maj 2005 14:38 Temat postu: |
|
|
Ja tam nie widze różnicy .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
muzgus  Weteran

Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 244 Skąd: Warszawa Wiek: 36 lat(a)
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kodama  Kataryna

Dołączył: 06 Cze 2004 Posty: 177 Skąd: Poznań Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 27 Maj 2005 15:21 Temat postu: |
|
|
muzgus nie czepiaj sie, wszak to dopiero beta, nie?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bistzack  Stukacz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 45 lat(a)
|
Wysłany: 27 Maj 2005 16:49 Temat postu: |
|
|
no, niech mi ktos teraz jeszcze raz trzasnie jakis kolejny nowy temat o tym gniotowatym chlamie to z miejsca mu wlepiam 20 punkcikow, tu jest jeden temat na gadanie o tym badziewiu a nie co chwila nowy, to jest forum Miranda IM a nie schronisko dla bubli w dodatku komercyjnych
teraz macie wszystkie 3 tematy o tym samym w jednym, czyli o mega bublu w dziedzinie IM na swiecie  _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
 |
Czullo  Gaduła

|
Wysłany: 31 Sie 2005 18:09 Temat postu: GG 7 Final - czyli posmiejmy sie |
|
|
Komentarze w sprawie naszego rodzimego komunikatora, osobiscie bardzo mi sie podoba nowy skin oraz mozliwosc (nie)wysylania plikow do jakichkolwiek uzytkownikow . A korzystajac z tytuacji nowych opcji takie male pytanie czy jest szansa ( jesli jak to jaka ) iz w najblizszym czasie wtyczka gg bedzie obslugiwac videokonferencje ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mundek  Niemowa

|
Wysłany: 01 Wrz 2005 10:11 Temat postu: |
|
|
z ciekawosci zainstalowalem, przestraszylem sie (11MB po zainstalowaniu), zaskoczyl mnie ERROR podczas importu listy, spojrzalem na paskudne sloneczko, nadzgane opisy, kiczowate kolory - nie minelo 5 minut juz nei mam tego cuda na dysku.
Ale traumatyczne wspomnienia pozostana pewnie jeszcze przez jakis czas. |
|
Powrót do góry |
|
 |
raq  Developer

|
Wysłany: 01 Wrz 2005 11:04 Temat postu: |
|
|
sprawdzilem to niby cudo moja opinia(obiektywna!)
na pierwszy rzut oka wyroznia sie nowa grafika, stosunkowo dosc ladna, stonowana, ale jak dla mnie juz dosc stara (podobna do gg wersji 3d) i za mdła po prostu
do tego te sloneczka ... jak dla mnie to to jakas pomylka na dodatek znaczek "i" w kolorze niebieskim na tle niebieskiech chmurki ... daltonista to chyba robil wogole nieczytelne
a ta belka na dole, wogole co to ma byc numer, komorka, mejl i telefon, a do tego jeszce opis czyjs tam sie wyswietla, idea ze starszego gg byla lepsza bo nie bylo az tam tak nawalone tych bzdetow, teraz to wyglada jak choinka na dole i do tego zżera sporo miejsca
co do funkcjonalności
fajnie ze Foltyn zrobił mozliwosc podziału na grupy wraz z licznikami to sie chwali, jednak w Mirandzie to jest od dawna ... wiec zero kreatywności
fajna jest tez opcja z informacja o userze, jednak tez powinno byc to konfigurowalne bo zżera miejsce na liscie (tak samo jak z ikonkami voicechatu i videokonferencji)
co do samych opisow pod kontaktami niby autor zlikwidował efekt całego przewijania sie listy w momencie skrolowania jej jesli sie mialo opisy pod kotaktami w poprzedniej wersji, jednak kosztem znowu miejsca na liscie, teraz nie ma znaczenia czy opis pod kontaktem jest czy go nie ma, bo ilosc miejsca sie nie zmienia troche lipa
co do okna rozmowy to mozna to nazwac tabsrmm z czasow prehistorycznych + 2 reklamy ... ŁAŁ ale postęp nie wspomne o ikonach ktorych zmieniac nie mozna a ktore wygladem przerażają
reasumując, jak dla mnie to porażka
dalej to to samo gg z tymi samymi reklamami i dalej brakiem mozliwosci ingerencji w cokolwiek
widac DROBNY krok na przod, ale zeby to od razu wersja 7.0 nazwac i sie cieszyc, nowa strone robic i zachwalac ? eee przereklamowane
wniosek: zostaje przy mirandzie  _________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Emzor  Kataryna

|
Wysłany: 01 Wrz 2005 12:57 Temat postu: |
|
|
Dzis sciagnalem to to i zainstalowalem. Tylko z jednego powodu: moja siostra uzywa gg i nie chce sie przesiasc na Mirande, za trudna w obsludze dla niej Z reszta jest niesamowicie przyzwyczajona do oryginalnego gg, tak jak wiekszosc uzytkownikow.
Co do samego programu: na plus zmiana interfejsu, jednak faktycznie sloneczka sa paskudne To samo sie tyczy sloneczek userow z opisem, czyli soneczka + 'i'. Toz to tego w ogole nie widac!
Opisy pod kontaktami wygladaja na takie naciupciane na kupe, jakos za malo odstepu od nazwy kontaktu i od lini nastepnego usera.
Emotikony sa nawet ladne, ale pozmieniali nazwy emotow i teraz musze grzebac w swoim pliku *.asl odpowiedzialnym za emotikony w Mirandzie
Przesylania plikow, rozmow glosowych i videokonferencji nie testowalem, nie chce mi sie, a jak cos sie zepsuje?
Ladnie wygladaja te okienka z informacja o kontakcie (te wyskakujace gdy sie kliknie na [i] przy kontakcie na liscie kontaktow. Ladne jest tez okienko logowania przy uruchamianiu programu i okienko opcji - czyste, schludne, ale opcji konfiguracji stanowczo za malo.
Okno rozmowy: dosc ciekawie to wyglada. Plus za ikony: Archiwum, SMS i inne takie.
Podsumowanie: Miranda jest o niebo lepsza, przescignela ta wersje gg o jakies dwa lata Nowe GG niczym az tak bardzo nie zaskakuje. Jak zwykle wersja sprawia wrazenie robionej na szybko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|