Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alan Gaduła
|
Wysłany: 03 Mar 2005 2:58 Temat postu: |
|
|
[quote="Cinhead"]u mnie jest.. polaczone ikonki z borewicza i tlo z mini
Screenshot
powinienes to udostepnic jako mod jesli "pierwotni autorzy" sie zgadzaja, bo naprawde calosc prezentuje sie atrakcyjnie...
--
Szkoda ze Fiat nie reaguje na opcje pokazywania daty. Mozna jedynie wlaczyc/wylczyc pokazywanie czasu ale o dacie nie ma mowy Akurat nie potrzebna jest data w kazdej widomosci ale jak sie pojawiaja starsze wiadomosci to mozna sie pogubic...
P.S. Jak sie tak patrzy na okno rozmow to chcailo by sie tez miec tak dobra historie... :] |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 12 Paź 2024 2:21 Temat postu: Reklama |
|
|
Oferta TechnoVolt to systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
turbo Gaduła
Dołączył: 02 Cze 2004 Posty: 84 Skąd: Wroclaw Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 07 Mar 2005 0:51 Temat postu: |
|
|
Alan napisał: |
[...]
Szkoda ze Fiat nie reaguje na opcje pokazywania daty. Mozna jedynie wlaczyc/wylczyc pokazywanie czasu ale o dacie nie ma mowy Akurat nie potrzebna jest data w kazdej widomosci ale jak sie pojawiaja starsze wiadomosci to mozna sie pogubic...
P.S. Jak sie tak patrzy na okno rozmow to chcailo by sie tez miec tak dobra historie... :] |
przerobilem Fiata tak, ze data jest wyswietlana tylko w wiadomosciach z historii, zaraz obok nicka - wystarczy w odpowiednim miejscu wstawic "<span id="hMessage_date_out">%date%</span>" i "<span id="hMessage_date_in">%date%</span>" no i stworzyc odpowiednie ID w pliku CSS.
tyle tytulem odpowiedzi, a mam tez swoje pytanie brzmi ono: czy mozna jakos uzywac zmiennych w niezaleznym, dodanym przez siebie divie (<!--Avatars-->) chcialem dodac osobnego diva ktory bedzie wyswietlal tylko imiona rozmowcow i ich avatary, ale cos nie chce mi dzialac ani %name%, ani %cid% ani %avatar%. przypuszczam ze chodzi o to ze w "normalnym" uzyciu zawsze sa przyporzadkowane do ktoregos z rozmowcow (gdy uzywam zmiennych np w <!--MessageIn--> wszystko jest ok), a nie wiem jak uzyskac na raz dane obu osob. jakies sugestie
dla zainteresowanych: z "position:fixed" w IE juz sobie poradzilem - http://www.doxdesk.com/software/js/fixed.html _________________ "Próbowanie to pierwszy krok do niepowodzenia"
[Homer J. Simpson] |
|
Powrót do góry |
|
|
klugg Weteran
|
Wysłany: 19 Maj 2005 12:39 Temat postu: |
|
|
turbo napisał: |
przerobilem Fiata tak, ze data jest wyswietlana tylko w wiadomosciach z historii, zaraz obok nicka - wystarczy w odpowiednim miejscu wstawic "<span id="hMessage_date_out">%date%</span>" i "<span id="hMessage_date_in">%date%</span>" no i stworzyc odpowiednie ID w pliku CSS.
|
Nie ID tylko class!
Zgodnie ze specyfikacją, element o danym ID powinien występować w pliku html tylko raz, natomiast powtarzać się mogą elementy należące do danej klasy.
W css natomiast zamiast div#blabla pisze się div.blabla i jest dobrze.
Być może ktoś powie "przecież działa". Z tym, że to jest technika podobna w filozofii do watowania bezpieczników spinaczami biurowymi - też działa, ale gwarancji na to nikt nie da... _________________ klugg |
|
Powrót do góry |
|
|
Kwinto Niemowa
|
Wysłany: 27 Cze 2005 21:43 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie - jest jakaś możliwość ustawienia ieview tak, aby wyświetlało daty wiadomości, ale tylko starsze niż jeden dzień, tak jak to jest w nConvers? |
|
Powrót do góry |
|
|
WickoO (Skrzepek) Kataryna
Punktów karnych: 9000
|
Wysłany: 28 Cze 2005 17:04 Temat postu: |
|
|
wyedytuj styl i w MessageIn i MesageOut usun date, a pozostaw tylko w hMessageIn i hMesageOut |
|
Powrót do góry |
|
|
vic01 Weteran
Dołączył: 25 Sie 2004 Posty: 501 Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N Wiek: 43 lat(a)
|
Wysłany: 29 Cze 2005 10:00 Temat postu: |
|
|
Skrzepek napisał: |
wyedytuj styl i w MessageIn i MesageOut usun date, a pozostaw tylko w hMessageIn i hMesageOut |
czarna magia
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
raq Developer
|
Wysłany: 30 Cze 2005 15:10 Temat postu: |
|
|
Skrzepek napisał: |
to jest półśrodek, gdyz po zamknieciu i otwarciu okna bedziesz mial daty a mu chodzi zeby miec daty tylko w wypadku gdy wiadomosc jest nie dzisiejsza
czyli tak jak to robi wspomniany nconvers badz tabsrmm
@Kwinto: na chwile obecna jak widzisz nie ma _________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
Powrót do góry |
|
|
vic01 Weteran
Dołączył: 25 Sie 2004 Posty: 501 Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N Wiek: 43 lat(a)
|
Wysłany: 01 Lip 2005 9:17 Temat postu: |
|
|
aaa to juz wiem o co chodzi
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
NetSprecher Gaduła
Dołączył: 06 Sty 2005 Posty: 29 Skąd: Sosnowiec Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 06 Lut 2006 10:54 Temat postu: |
|
|
Witam!!
Ściągnąłem sobie z oficjalnej strony Mirandy schemat do IEView'a o nazwie Splash 1.0
( http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=2177 )
i muszę przyznać, że bardzo mi przypadł do gustu, tylko ma jedno niedociągnięcie (na pierwszy rzut oka, bo nie wiem, jak to wygląda w kodzie). Mianowicie prawidłowo mi wyświetla avatary osób , z którymi rozmawiam, a zamiast mojego avatara mam ramkę i taki czerwony krzyżyk (tak jak w IE gdy nie ma obrazka)
Mógłby ktoś na to rzucić okiem i poradzić mi, jak mam to zmienić ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
Senthine Kataryna
|
Wysłany: 06 Lut 2006 10:59 Temat postu: |
|
|
A masz ustawiony obrazek w swoim profilu? Menu > view/change my details. _________________ Moje skórki na Miranda-im.org : Alliance, Aluminium, Verto |
|
Powrót do góry |
|
|
NetSprecher Gaduła
|
Wysłany: 06 Lut 2006 11:05 Temat postu: |
|
|
a mam ;/
W większości schematów obsługujących avatary wystarczy podmienić plik "myavatar.jpg" w katalogu schematu. Tylko, że w tym schemacie takowego pliku nie ma, a nawet jeśli go utworzę, to nic się nie zmienia i jak nie wyświetlało mojej facjaty, tak dalej nie wyświetla ;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
snake Gaduła
Dołączył: 20 Sty 2005 Posty: 58 Skąd: miasto Łódź Wiek: 41 lat(a)
Punktów karnych: 24
|
Wysłany: 06 Lut 2006 21:45 Temat postu: |
|
|
Odpalasz DBeditor.
I wchodzisz w opcje->ContactPhoto ustaw tam dokładną ściężkę do swojej fotki
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
NetSprecher Gaduła
|
Wysłany: 06 Lut 2006 23:08 Temat postu: |
|
|
orzeszzzzzzzzzzzzzzzzku włoski!!
że też sam na to nie wpadłem!!
wielkie dzięki !! |
|
Powrót do góry |
|
|
andy Weteran
|
Wysłany: 03 Mar 2007 8:41 Temat postu: Konwersja stylu z tabSRMM |
|
|
Witam, czy jakaś osoba miałaby czas, chęci i najważniejsze umiejętności do konwersji tego stylu z tabSRMM do IEView ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Spass Weteran
|
Wysłany: 26 Mar 2007 13:20 Temat postu: |
|
|
Wstawiłem do swojego stylu coś takiego:
Ale jest pewien "problem". Gdy w ustawieniach IEView (mam wersję 1.0.9.4) wyłączę wyświetlanie daty, to w miejsce zmiennej jest jakby wstawiana spacja i robi się pusta przestrzeń. Wygląda to tak. Czy to prawidłowe zachowanie? IMO zmienna powinna być całkowicie pomijana, czyli nie powinna się wyświetlić żadna spacja przed %time%. |
|
Powrót do góry |
|
|
|