Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bankrut Developer
|
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 12 Paź 2024 21:56 Temat postu: Reklama |
|
|
Z TechnoVolt zbudujesz szybko wysokiej klasy sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
obrobkareczna Weteran
|
Wysłany: 20 Lut 2005 11:21 Temat postu: |
|
|
Bankrut:
jest mozliwosc zrobienia takiego prostego konvertera z paczek wpkontaktowych? tam w full paczce jest ponad 1000 emotek wiec robiac to recznie mozna sie pociąc :
link do paczek wpkontaktu http://wpk.webpark.pl/emoty.php?wg=name&jak=desc&nast=15 |
|
Powrót do góry |
|
|
Bankrut Developer
|
Wysłany: 20 Lut 2005 12:46 Temat postu: |
|
|
obrobkareczna: zrobienie konwertera nie powinno byc problemem, postaram sie jeszcze dodac import paczek z GG i ciut zmniejszyc wielkosc programiku
Aktualnie konwerter obsluguje takze spacje i po kilku testach moge powiedziec ze dziala bezproblemowo (chociaz przy wiekszych packach moze wygladac na to ze sie przywiesil).
Poprawiona wersja powinna byc dostepna pod wieczor. _________________ !2b |
|
Powrót do góry |
|
|
Bankrut Developer
|
Wysłany: 20 Lut 2005 14:46 Temat postu: |
|
|
Nowa wersja konwertera dostepna tutaj:
http://miranda-im.pl/dev/bankrut/files/emo2MIM.exe
Narazie obsluguje emoty z Tlen'a i WPK, pozniej dodam GG.
Testowane niewiele ale nie powinno byc problemow z dzialaniem (w czasie konwersji duzych zestawow program moze wygladac jakby sie zawiesil, nie ma zadnego wskaznika postepu). _________________ !2b |
|
Powrót do góry |
|
|
Mirmil Niemowa
|
Wysłany: 20 Lut 2005 15:22 Temat postu: |
|
|
W przypadku ikon WPK konwerter zadziałął ciut ZA DOBRZE - wpkontakt ma rownież emotki do każdej litery, więc po właczeniu miałęm taki cudowny obraz:
Pomogło wykasowanie działu "literki i cyferki" z pliku asl. Na marginesie pytanie - czy jest gdzies podglad tych emotek? Nikt nie bedzie pamietal wszak skrotow to wsyzstkich z nich, a przegadanie za kazdym razem pliku asl nie jest ani skuteczne *bo ktoz wie co przedstawia ikonka np "smile_hund1.gif"?)
zupelnie na marginesie- mam straszliwe problemy z laczeniem sie do tego orum - musze korzystac z proxy (a te lubia padac) co daje mi mniej wiecej minutowy refresh... Ktos zna inne rozwiazanie? |
|
Powrót do góry |
|
|
Bankrut Developer
|
Wysłany: 20 Lut 2005 16:08 Temat postu: |
|
|
Mirmil: Nie znam sie na formacie emotow WPK, sciaglem pierwszy lepszy i zrobilem prosta konwersje wszystkiego.
Poprawilem problem z tlenem (aktualnie rozpoznaje juz " i ', wczesniej tylko " przez co z niektorymi zestawami emotow moglo to nie dzialac) i dodalem obsluge GG (prawie nietestowane, najprawdopodobniej nie beda konwertowane wszystkie zestawy... format pliku definicji emotow jest tak samo prymitywny jak samo GG ).
Poprawiona wersja:
http://miranda-im.pl/dev/bankrut/files/emo2MIM.exe _________________ !2b |
|
Powrót do góry |
|
|
mjp Niemowa
|
Wysłany: 03 Mar 2005 9:24 Temat postu: |
|
|
Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to mam skrypt AWK i mały plik wsadowy (bat), które umożliwiają konwersję ok 1000 emotek z formatu GG do formatu SmileyAdd w ok 5 minut. Skrypty nie posiadają żadnych ograniczeń na wielkość zbioru emotek. Ponadto kopiują emotki, do których wystąpiło odwołanie i usuwają linie odwołujące się do nieistniejących emotek (to kopiowanie zabiera najwięcej czasu). _________________ Pozdrawiam
Maciek |
|
Powrót do góry |
|
|
piotr.007 Stukacz
|
Wysłany: 25 Maj 2005 16:12 Temat postu: |
|
|
A przy okazji czy mógłby mi ktoś objaśnic linijke z asl
Smiley =
"gg3d.com1oje_sie.gif",
-162,
"<boję%%__%%się> <boje%%__%%się> <boje%%__%%sie> <boję%%__%%sie>",
"<boję się>"
bo "dwuwyrazowe" ni diabła nie chcą mi wspóópracować z GG
? _________________ pozdr
Piotr |
|
Powrót do góry |
|
|
Garcu Niemowa
|
Wysłany: 26 Cze 2005 16:48 Temat postu: |
|
|
ja ze swojej strony mogę powiedieć tylko tyle, że te %%__%% są mirandzie koniecznie potrzebne, bo jak pozamieniałem je na "czyste" spacje to efektem tego było niewłaściwe działanie emotów (wciskały się między wyrazy i nie dało rady pogadać) _________________ plum.... |
|
Powrót do góry |
|
|
WickoO (Misiek.b) Stukacz
Punktów karnych: 9000
|
|
Powrót do góry |
|
|
|