Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wampirek Niemowa
|
Wysłany: 27 Sty 2005 18:16 Temat postu: Dziwny problem z ikoną w menu Stan |
|
|
Witam,
Mam dziwny problem z ikoną w menu Stan (tą, na którą wskazuje strzałka):
Wydaje mi się, że powinna się ona zmieniać w zależności od tego, jaki jest wybrany pakiet emotikonek dla danego protokołu. Niestety tak się nie dzieje.
Czy można jakoś wymusić ręcznie zmianę tej ikony na inną?
Pozdrawiam
Wampirek _________________ Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, często wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy.
- "Trzy Wiedźmy" - T. Pratchett |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 05 Paź 2024 1:45 Temat postu: Reklama |
|
|
Oferta TechnoVolt to systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grigorij Redaktor
|
Wysłany: 27 Sty 2005 18:19 Temat postu: |
|
|
Nie, tej ikonki nie da się w żaden sposób zmienić. Jest ona 'wbudowana' w gg.dll. Były na ten temat prowadzone dyskusje na tym forum. Poszukaj to dowiesz się dlaczego takiej możliwości nie ma. _________________ Czasami siedzę i myślę, a czasami po prostu siedzę. |
|
Powrót do góry |
|
|
raq Developer
|
Wysłany: 27 Sty 2005 21:44 Temat postu: |
|
|
a nieprawda bo jest mozliwosc podmiany wszystkich ikonek jakie sa uzywane w gg.dll by OnO
autor uzył tej ikonki aby nie wchodzic w *zakłócenia* prawne uzywania oryginalnej ikonki z gg ale jesli masz ochote to mozez to zmienic
za pomoca programu IconWorkshop otworz sobie gg.dll, pojawia Ci sie ikonki jakie sa w nim, podmien słoneczko na takie jakie chcesz i będzie ładnie działac
ja tak mam i jest oka
pozdrawiam _________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
Powrót do góry |
|
|
Grigorij Redaktor
|
Wysłany: 27 Sty 2005 22:15 Temat postu: |
|
|
A to w takim razie przepraszam jeśli wprowadziłem w błąd. Widocznie to ja niedoczytałem tematu o ikonkach w gg.dll _________________ Czasami siedzę i myślę, a czasami po prostu siedzę. |
|
Powrót do góry |
|
|
raq Developer
|
Wysłany: 27 Sty 2005 23:47 Temat postu: |
|
|
widocznie tak pozdrawiam, eot _________________ kocham:
|
Powrót do góry |
|
|
Wampirek Niemowa
|
Wysłany: 28 Sty 2005 15:49 Temat postu: |
|
|
Hmmm... Dlaczego w takim razie prz otwieraniu gg.dll program wyświetla komunikat:
Cytat: |
You have opened a program file (*.VBX, *.DLL, *.EXE, *.DRV, *.OCX) as an icon library. These program files contain executable code and impose restrictions:
You CAN:
- Visualize, modify, export, copy in clipboard and add to the librarian any icon of this program file.
- Save your changes in the same file or export to ICL or DLL
You CANNOT:
- Add or delete icons
- Add or delete image formats in icons |
Ściągnąłem najnowszą wersję IconWorshop'a, może w starszej nie było takiego problemu? _________________ Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, często wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy.
|
Powrót do góry |
|
|
leon_master Weteran
Dołączył: 28 Sty 2004 Posty: 705 Skąd: Gliwice Wiek: 36 lat(a)
|
Wysłany: 28 Sty 2005 15:59 Temat postu: |
|
|
To normalka, bo tam tylko sie dane zmienia, a ingerujac w rozmiary rozkopiesz cala dllke. |
|
Powrót do góry |
|
|
Wampirek Niemowa
|
Wysłany: 28 Sty 2005 16:53 Temat postu: |
|
|
Dobra, poradziłem sobie w taki sposób:
Wybrałem ikonkę, którą chciałbym mieć w tym miejscu i pospisywałem sobie kolory odpowiedzialne za każdy pixel, po czy tak wyedytowałem ikonę w gg.dll, żeby miała właśnie takie kolory w określonych miejscach. I teram mam to, co chciałem
Dzięki _________________ Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, często wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy.
|
Powrót do góry |
|
|
raq Developer
|
Wysłany: 28 Sty 2005 23:50 Temat postu: |
|
|
no dosc mozolny sposob jest normalny ze podmieniasz po prostu, wklejasz zamiast tej co tam jest, ttylko troche pocwicz a Ci sie uda, nie pytaj jak ale popróbuj to nie jest trudne zeby edytowac ikone to kliknij na nia dwa razy, i wklej na jej miejsce ikone która chcesz, to wsyzstko, potem zapisz nic prostszego
technika prób i błędów zrobi kopie gg.dll i cwicz
ps. a komunikat ktory dostajesz jest normalny i jak najbardziej na miejscu _________________ kocham:
|
Powrót do góry |
|
|
kfiadeg VIP
|
Wysłany: 29 Sty 2005 0:58 Temat postu: |
|
|
do takich rzeczy polecam polecony mi przez nijakiego may0nesa Resource Hacker do zabawy z .dll'ami + jakieś coś do malowania ikonek
/np The Grid - Texas Cowboys... |
|
Powrót do góry |
|
|
may0nes Weteran
Dołączył: 10 Maj 2003 Posty: 75 Skąd: stamtąd Wiek: 47 lat(a)
|
Wysłany: 29 Sty 2005 2:41 Temat postu: |
|
|
pliczek GG.dll jest spakowany UPXem, totez przed jakakolwiek edycja nalezy go rozpakowac... albo... sciagnac sobie stad i edytowac powyzej wspomnianym Resource Hackerem do woli! :) _________________ //\ay{}ne$
%77%77%77%2E%6D%61%79%6F%6E%65%73%2E%77%2E%70%6C
Miranda - nie dla idiotów!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
Test Moderator
|
Wysłany: 29 Sty 2005 3:22 Temat postu: |
|
|
Przed jakakolwiek, z wyjatkiem edycji ikon wlasnie, gdyz te nie sa spakowane (a raczej - nie sa poddane kompresji). _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
|
muzgus Weteran
Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 244 Skąd: Warszawa Wiek: 37 lat(a)
|
Wysłany: 29 Sty 2005 9:17 Temat postu: |
|
|
pytanie: jak rozpakować plik *.dll? czy moze trzeba go kompilować ze źródeł? _________________ Nie udzielam pomocy przez PW/GG/Tlen/Jabber/ICQ. Szukaj na forum, w FAQ, a jak tam nie ma, to pytaj na forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
Nazir Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
may0nes Weteran
Dołączył: 10 Maj 2003 Posty: 75 Skąd: stamtąd Wiek: 47 lat(a)
|
Wysłany: 29 Sty 2005 12:15 Temat postu: |
|
|
Test napisał: |
Przed jakakolwiek, z wyjatkiem edycji ikon wlasnie, gdyz te nie sa spakowane (a raczej - nie sa poddane kompresji). |
W przypadku GG.dll trzeba, ingerenencja w ikony wywalala mi potem mirke! A sam Resource Hacker juz tez wywalal bledy. Po rozUPXowaniu - no problemo. _________________ //\ay{}ne$
%77%77%77%2E%6D%61%79%6F%6E%65%73%2E%77%2E%70%6C
Miranda - nie dla idiotów!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|