Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nazir Admin
|
Wysłany: 23 Maj 2004 16:52 Temat postu: Gadu-Gadu 6 All - emotikonki (SmileyAdd) |
|
|
Description napisał: |
Static GG6 emoticons for Miranda IM with SmileyAdd plugin.
The text below is for Polish users.
Przerobione ikonki GG6 na format SmileyAdd. Idealne dla osob, ktore:
- Rozmiawiaja z osobami, uzywajacymi GG
- Przerzucily sie na Mirande z GG
- Lubia te ikonki
- Nie chca korzystac z wtyczki nConvers
- Chca miec mozliwosc uzywania wszystkich emotikonek GG
Mimo ciezkiej pracy nie udalo mi sie idealnie odwzorowac oryginalnych ikonek. Wynika to z tego, ze ikonki GG zapisane sa w formacie GIF, a SmileyAdd - ICO, ktore sa statyczne, podobnie jak nConvers. W przeciwienstwie jednak do tych ostatnich, moje ikonki maja rozne rozmiary, wiec nie wygladaja glupio .
Instrukcja instalacji (w jezyku polskim) znajduje sie w archiwum. |
http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=1306 by Daro
Emotki dla nConvers http://www.miranda-im.pl/viewtopic.php?t=1268 _________________ Miranda nie dla idiotow
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Ostatnio zmieniony przez Nazir dnia 19 Paź 2004 18:43, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 05 Paź 2024 1:29 Temat postu: Reklama |
|
|
W TechnoVolt znajdziesz energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
Nazir Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
Daro. Weteran
|
Wysłany: 23 Maj 2004 18:00 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich!
Wow! Co za prędkość! Dopiero co je opublikowałem, a już się o nich pisze . Nie zdążyłem się nawet zarejestrować.
Jak łatwo zauważyć, jestem Daro, autor emotikonek. Przybułem tu w celu zapozniania Was z nimi, co w tym momencie wydaje się być zbędne . Mimo to proszę o komentarze. Zależy mi, aby były najlepsze. Na początek zamieszczam pierwszą serię staranie przerobionych 64 buziaczków (katalog '1' w 'Gadu-Gadu\emots'). Resztę postaram się zamieścić za jakiś tydzień, jako że jutro wyjeżdzam i mnie nie będzie. Nie żałujcie słów. Chce poznać wszystko, co o nich myślicie. Pozdrówka i na razie.
Daro
PS. Komentujcie równiez na http://www.miranda-im.org/download/details.php?action=viewfile&id=1306 |
|
Powrót do góry |
|
|
MARCINSZ0 Gaduła
|
Wysłany: 26 Maj 2004 0:27 Temat postu: |
|
|
bardzo ładne te mordki ci wyszly |
|
Powrót do góry |
|
|
Daro. Weteran
|
|
Powrót do góry |
|
|
kulmegil Weteran
|
Wysłany: 05 Cze 2004 15:11 Temat postu: |
|
|
Das is serh gut!
(wrażenia po 5 min) Ładnie dopasowane jeśli chodzi o dobranie odp. klatki animacji. |
|
Powrót do góry |
|
|
misiunetworm Niemowa
|
Wysłany: 20 Cze 2004 19:39 Temat postu: Nieźle ;-) |
|
|
Nie jest źle Właśnie chciałem coś takiego zaproponować a tu proszę ! Jak koledzy mi wysyłają z gg txty to emotów nie widzę . I jedna sprawa : Jeśli byś chciał dodać nowe obrazki , to radzę ściągnąć gify z kadu.net - strony o projekcie gg pod linuxa . Można stamtąd ściągnąć emoty całkiem całkiem , i to w open source . I jest ich o wiele wiele więcej |
|
Powrót do góry |
|
|
AbrahaM Stukacz
|
Wysłany: 21 Cze 2004 12:56 Temat postu: |
|
|
AAAAgrh. O ile doceniam kawal dobrej roboty (szczegolnie w wypadku animowanych mordek) o tyle musze stwierdzic ze popelniles dokladnie ten sam blad - co inna osoba probojaca zrobic pakiet emotikonow.
A konkretnie masz bledy w .MSL - nie trzymasz sie zalecen autora SmileyAdd oraz modyfikujesz ciagi ktore "wyzwalaja" danego emotikona.
Konkrety
1) tam gdzie w ciagu emotikona jest spacja - to powinna ona zostac zamieniona przez %%__%% - o czym autor SmileyAdd pisze w dokumentacji swojego plugina
Przykladowo:
Jest: <z jezorem>
Byc powinno <z%%__%%jezorem>
2) podobnie jak autor poprzedniego pakietu emotikonow dla GG wprowadzasz wlasne modyfikacje, chocby
"<czyta_gazete> <czyta ", "<czyta gazete>"
gdzie dla tego emotikona dopusczalne jest tylko <czyta%%__%%gazete>.
Podsumowujac: doceniam robote, ale uwazam ze zostala ona czesciowo spartolona przez bledny .MSL
Po poprawieniu tych bledow pakiet bedzie ok. |
|
Powrót do góry |
|
|
Daro. Weteran
|
Wysłany: 24 Cze 2004 19:10 Temat postu: |
|
|
AbrahaM napisał: |
AAAAgrh. O ile doceniam kawal dobrej roboty (szczegolnie w wypadku animowanych mordek) o tyle musze stwierdzic ze popelniles dokladnie ten sam blad - co inna osoba probojaca zrobic pakiet emotikonow.
A konkretnie masz bledy w .MSL - nie trzymasz sie zalecen autora SmileyAdd oraz modyfikujesz ciagi ktore "wyzwalaja" danego emotikona. |
Wynika to z tego, że nie czytałem zaleceń autora .
Tarez już chyba nie ma się do czego przyczepić, tak myślę.
Proszę, o to większa aktualka.
http://www.miranda-im.org/download/details.php?action=viewfile&id=1306 |
|
Powrót do góry |
|
|
AbrahaM Stukacz
|
Wysłany: 25 Cze 2004 2:30 Temat postu: Zdecydowanie własciwy kierunek zmian.. |
|
|
Widze ze jako iz SmileyAdd rozroznia wielkosc liter (nastepny drobiazg do zgloszenia autorowi) to dodales obsluge emotikonow pisanych caps-lockiem - dobry pomysł.
Patrzac po łebkach widze że jest lepiej, dużo lepiej, ale wydaje mi się że nadal jest troche błedów. Wyśle PW z konkretnymi pytaniami i uwagami w najbliższym czasie, musze się spod paru pilnych spraw najpierw wykopać. |
|
Powrót do góry |
|
|
MARCINSZ0 Gaduła
|
Wysłany: 25 Sty 2005 12:13 Temat postu: |
|
|
a da rade cos zrobic aby okienko wybierania emotek bylo wieksze ? bi teraz mam takie małe ze nie moge ich rozpoznac |
|
Powrót do góry |
|
|
leon_master Weteran
Dołączył: 28 Sty 2004 Posty: 705 Skąd: Gliwice Wiek: 36 lat(a)
|
Wysłany: 25 Sty 2005 14:10 Temat postu: |
|
|
Trzeba to zapakować w DLLke to emoty nie beda skalowane. Moge to zrobic ale tego jest tyle ze zajmie mi to z 2 dni, poza tym jeszcze robie pelny set emotow do tlena (tak, caly z v.5) |
|
Powrót do góry |
|
|
obrobkareczna Weteran
|
Wysłany: 25 Sty 2005 14:19 Temat postu: |
|
|
LeON_MaSTeR napisał: |
poza tym jeszcze robie pelny set emotow do tlena (tak, caly z v.5) |
uuu to by było ślicznie czekam z niecierpliwością _________________ .. |
|
Powrót do góry |
|
|
leon_master Weteran
Dołączył: 28 Sty 2004 Posty: 705 Skąd: Gliwice Wiek: 36 lat(a)
|
Wysłany: 25 Sty 2005 17:35 Temat postu: |
|
|
Tak by the way to ktoś zna program który wyręczył by mnie z wycinania poszczególnych mordek z jednego pnga wedlug przezroczystości? Miałbym 1 dzień roboty mniej |
|
Powrót do góry |
|
|
Test Moderator
|
Wysłany: 25 Sty 2005 19:52 Temat postu: |
|
|
Photoshop ma plugin exportujacy png i inne formaty, bezposrednio do Axialis Icon Workshopa, gdzie pozostaje tylko wybrac format ikony... Jak zainstalujesz PS, to Axialis sam sie upomni o wlaczenie takiej mozliwosci. _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
|
|