Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Pomysły na wtyczki
Idź do strony 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne Pokaż/schowaj Top Info
Top Info

najistotniejsze informacje z tematu
http://svn.sourceforge.net/viewvc/miranda/branches/0_5_x/
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ami
Weteran
Weteran



Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 52
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 14 Lut 2004 5:39    Temat postu: Pomysły na wtyczki Odpowiedz z cytatem

Otoz w czasie jakiejs trudnej do zabicia nudy, moze Bankrut rozpatrzył by następujące pomysły na plugsy do mirandy: Very Happy

1. Ignorant - cos co bylo w pakiecie PowerGG, czyli standardowa, edytowalna auto-odpowiedz dla kontaktow spoza listy + ewentualne logowanie otrzymanych od nich msg do pliku.

2. Kursy walut - tu pewnie wystarczylyby drobne przerobki mTV i plugs gotowy Smile

3. Wielu zapewne używa roznego rodzaju softu do pokazywania aktualnego stanu kompa, ilosc miejsca na dyskach, obciazenie proca, pamieci, etc np. typu SysMetrix - moze korzystajac z mozliwosci plusa MultiWindow daloby sie skonstruowac cos podobnego do Mirandy - z traya zniknelaby ikonka kolejnego programu - ktorego funkcje przejelaby miranda...

To na tyle, chyba starczy na dlugie zimowe wieczory. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 22 Paź 2021 22:13    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas profesjonalnie wykonane rozdzielnie elektryczne i tablice sterujące.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy rozdzielnie elektryczne główne i sterujące oświetleniem oraz automatyką budynków. Oferujemy sprzęt znanych producentów (m. in. Legrand, Eaton, Hager, Siemens, F&F, Relpol, Zamel, ETI).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Klekot Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 426
Skąd: Poznań

PostWysłany: 14 Lut 2004 9:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie sie bardzo podoba pomysl o tym ignorancie

bylo to i w tlenie i w powergg, mozna by tam nawet ustawic ze jesli np taki delikfent wpisze 'pusc' to wtedy mirka go przepusci i bedzie mogl z nami rozmawiac, to jest dobry pomysl, ale zeby bylo tylko dla spoza listy

pzodrawiam
_________________
Gentoo GNU/Linux happy user
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
obrobkareczna Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 19 Cze 2003
Posty: 493
Skąd: Sosnowiec

PostWysłany: 14 Lut 2004 10:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wolałbym cos prostszego chyba do zrobienia czyli kontakty po klinięciu na które otwiera się link www.

//edit
i jeszcze jedna przydatna wtyczka która by dodawała buttona zmiany statusu do paska toptoolbar. Wiem ze moge to miez na pasku stanu lub z menu ale zadnego z tych elementów nie mam w mojej mirandzie (względy estetyczne) wiec musze uzywac zmiany stany spod traya prawym przyciskiem
//edit
_________________
..


Ostatnio zmieniony przez obrobkareczna dnia 14 Lut 2004 23:50, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bags_Bunny Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 02 Lut 2003
Posty: 365
Skąd: Poznań

PostWysłany: 14 Lut 2004 18:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ad.3. jest wtyczka chyba sie nazywa system status
_________________
php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Qbik Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 08 Gru 2003
Posty: 328
Skąd: WN

PostWysłany: 15 Lut 2004 0:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest ale ten system status jakos do mnie nie przemawia jest malo czytelny i dodatkowo powieksza mircie Wink
a cos w stylu SysMetrixa byloby ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
tusz Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 06 Kwi 2003
Posty: 58
Skąd: Kraków/Warszawa

PostWysłany: 15 Lut 2004 22:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

obrobkareczna: jest plugin StartupStatus, ktory umozliwia zdefiniowanie kilku "zestawów stanów" i umieszczenie dla nich przyciskow w TopToolbarze... Nie do konca o tym chyba pisales, ale u mnie sie sprawdza zestaw "online" i zestaw "niewidoczny".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Glootech
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 07 Lut 2004
Posty: 4
Skąd: Kalisz

PostWysłany: 21 Lut 2004 14:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może by tak wtyczka, która pozwala sprawdzić własny aktualny status message? Często zmieniam swoje info i czasem zapominam co w nim ustawiłem Smile.
_________________
best regards, Glootech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 35 lat(a)

PostWysłany: 21 Lut 2004 15:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Glootech:
To juz robi zestaw MultiWindow + mToolTip... ale fakt faktem ze dla nie uzywajacych MW to udreka nadal jest ze trzeba sie pakowac w database editor'a tylko zeby zobaczyc wlasny opis.
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
obrobkareczna Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 19 Cze 2003
Posty: 493
Skąd: Sosnowiec

PostWysłany: 21 Lut 2004 15:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak masz popupowanie zmiany opisu przy zmianie stanu to masz i poprzedni opis, ja tak sprawdzam co prawda to 2 kliki ale nie 3ba sie pchac do db-editora. po prostu "zmieniam" stan na tam który mam.
_________________
..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 35 lat(a)

PostWysłany: 21 Lut 2004 15:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale wyboraz sobie ze na tym swiecie sa jeszcze ludzie ktorzy do czesci stanow maja ustawione domyslne opisy i nie moga zmienic stanu na poprzedni.
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
AteistA Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 26 Sie 2003
Posty: 25
Skąd: Skądże znowu...

PostWysłany: 21 Lut 2004 15:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jestem za wtyczką sprawdzającą własny stan. Raz że nie mam i nie chcę mieć MW, dwa że mam Advanced Auto Away z automatycznymi opisami dla części stanów, zupełnie nie pasującymi do tego, co pokazuje okno opisów.
Oraz nie zawsze to, co jest w AwaySys w "niewidoczny" ustawia mi się na Rozłączonym.

Tak więc ja chcę tę wtyczkę. A jeszcze lepiej jakby można po prostu dodać siebie do kontaktów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Glootech
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 07 Lut 2004
Posty: 4
Skąd: Kalisz

PostWysłany: 21 Lut 2004 21:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karaguy napisał:

To juz robi zestaw MultiWindow + mToolTip... ale fakt faktem ze dla nie uzywajacych MW to udreka nadal jest ze trzeba sie pakowac w database editor'a tylko zeby zobaczyc wlasny opis.


Ściągnąłem i wrzuciłem MultiWindow do plugins (mToolTip mam), ale nadal nie wiem co należy zrobić, żeby zobaczyć własny status.
Mogę prosić o jakieś wskazówki? Smile
_________________
best regards, Glootech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
damjanek Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 12 Kwi 2003
Posty: 381
Skąd: Poznań
Wiek: 35 lat(a)

PostWysłany: 21 Lut 2004 21:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

musisz najechac na ikone gg w status barze i wtedy ci sie pokaze.... jak to teraz dziala dokladnie to nie wiem, bo wywalilem statusbar.. Smile

:B is playing: Kaliber 44 - Gruby Czarny Kot [W 63 Minuty Dookola Swiata #2]
_________________
...wiem którędy wiedzie mnie moja droga...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ami
Weteran
Weteran



Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 52
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 21 Lut 2004 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko cacy, szkoda tylko, że Bankrut nic nie napisał o możliwościach / chęciach napisania takich plugsów... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
AteistA Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 26 Sie 2003
Posty: 25
Skąd: Skądże znowu...

PostWysłany: 21 Lut 2004 23:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przedstawiamy tutaj różnorakie oraz arcyciekawe pomysły rozszerzenia funkcjonalności Mirandy...
No i fajnie, i super, tyleże ja bym proponował zacząć od poprawienia tego, co w Mirandzie jak narazie kuleje. Wg. mnie narazie najsłabszymi elementami jest okno rozmowy oraz Historia. O ile okno rozmowy podąża w dobrym kierunku, to nie słyszę, aby coś się działo w kwestii Historii?

IMHO koniecznością jest Historia w osobnym pliku. Cała historia rozmów w pliku z profilem to, delikatnie mówiąc, absurd. Wraz z czasem powiększa się on, a Miranda staje się coraz bardziej mulasta.

Oczywiście, można sprzątać, raz na tydzień wywalać całą historię... tylko że dana historia jest jednak często bardzo przydatna. I dlatego koniecznością jest wywalenie tego wszystkiego do osobnego pliku, ładowanego wtedy, kiedy będzie on potrzebny. A tymczasem paskudne GG może przechowywać i 0.5GB historii bez większych problemów... Panowie, tak dalej być nie może! Suspect

I tutaj potrzebny jest porządny plugin, który przechowywać będzie historę w osobnym pliku (plikach?) i stworzy "przeglądajkę" Historii na kształt Tlenowego czy GGowego.

Na oko, musi on na bierząco zapisywać "minione wypowiedzi" w swoim historycznym pliku. Powinien on też na bierząco (czy też, powiedzmy, po zamknięciu ona z rozmową) czyścić profil z archiwalnych rozmów.

I jak? Co o tym sądzicie? Bo dla mnie jest to jedna z ważniejszych spraw, za jakie wypadałoby się zabrać, a Bankrut jest właściwa osobą na właściwym miejscu, jeśli chodzi o przyzwoite pluginy Suspect
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Następny
Strona 1 z 19

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor